Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Σαλβίνι: Η σύρραξη στη Μέση Ανατολή κινδυνεύει να μετατραπεί σε απόλυτη καταστροφή

Στις επιπτώσεις του Μεσανατολικού και στην ανησυχία της Ιταλίας, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μελόνι και γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, απαντώντας σε ερώτηση του --ΜΠΕ.

“Ανησυχούμε, όχι τόσο για τυχόν επιπτώσεις στο μέτωπο του μεταναστευτικού, αλλά διότι παρακολουθούμε με αγωνία, τεράστια προσοχή και ανησυχία τα όσα συμβαίνουν στους Αγίους Τόπους, όπου μέχρι σήμερα υπάρχουν χιλιάδες θύματα. Ελπίζουμε να μην επεκταθεί η σύρραξη, όχι για εγωιστικούς λόγους, όχι για τα όσα θα μπορούσαν να συμβούν εδώ, στην Λαμπεντούζα ή στο Ποτσάλο της Σικελίας, αλλά επειδή η σύγκρουση αυτή κινδυνεύει να μετατραπεί σε μια απόλυτη καταστροφή, από κάθε οπτική γωνία”, τόνισε ο Σαλβίνι.

Από την μεριά του, ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, με αναφορά και στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, μιλώντας σήμερα στον οργανισμό του ΟΗΕ για τον επισιτισμό και την γεωργία, με έδρα την Ρώμη, τόνισε ότι “είναι απόλυτα καταδικαστέο να μετατρέπει κανείς το νερό και το φαγητό σε πολεμικά μέσα”.

“Η Μέση Ανατολή φλέγεται και πάλι, εξαιτίας μιας άνανδρης επίθεσης η οποία κατάφερε να οδηγήσει σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο την δίνη της βίας και του τρόμου”, συμπλήρωσε ο Ματαρέλα.

Related posts

ΗΠΑ: Στο χαμηλότερα επίπεδο από τον Μάρτιο του 2021 οι ανοιχτές θέσεις εργασίας

admin

Ιταλία: Προβάδισμα της συντηρητικής συμμαχίας στις τοπικές εκλογές

admin

Το Ισραήλ είναι έτοιμο να επιτρέψει σε πλοία να φέρουν βοήθεια στις ακτές της Γάζας, λέει ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών

admin

Μπανγκλαντές: Πάνω από 1.000 θάνατοι από δάγκειο πυρετό από την αρχή της χρονιάς

admin

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου καταδικάζει τα πλήγματα ΗΠΑ και Βρετανίας κατά των Χούθι στην Υεμένη

admin

Η Hyundai Motor φεύγει οριστικά από τη Ρωσία με ζημιά 219 εκατ. δολάρια

admin

Ρώσος αρχικατάσκοπος: Οι Αμερικανοί μάς είχαν όντως προειδοποιήσει για τρομοκρατική ενέργεια

admin

Ο Αμπάς επέρριψε στην Ουάσιγκτον ευθύνη “για την αιματοχυσία” στη Γάζα

admin

Συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν την Τρίτη

admin