Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

BoE: Η οικονομία κινείται στη σωστή κατεύθυνση για μειώσεις επιτοκίων

Η οικονομία της Βρετανίας «κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση» ώστε η Τράπεζα της Αγγλίας να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια, δήλωσε ο διοικητής Άντριου Μπέιλι, καθώς δύο από τους συναδέλφους του δεν ψήφισαν τελικά υπέρ αύξησης των επιτοκίων.

Οπως σημειώνει το Reuters, oι ρυθμιστές επιτοκίων της BoE ψήφισαν 8-1 για να διατηρήσουν το κόστος δανεισμού στο υψηλό 16 ετών του 5,25% στη σημερινή της συνεδρίαση, την ώρα που οι δύο αξιωματούχοι που είχαν ζητήσει προηγουμένως υψηλότερα επιτόκια άλλαξαν στάση.

Οι περισσότεροι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters περίμεναν ότι ένα μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής θα συνεχίσει να ψηφίζει υπέρ της αύξησης του τραπεζικού επιτοκίου.

Αλλά τόσο ο Jonathan Haskel όσο και η Catherine Mann προσχώρησαν στην πλειοψηφία υπέρ της μη αλλαγής. Ο Swati Dhingra έδωσε και πάλι τη μοναδική ψήφο για τη μείωση του τραπεζικού επιτοκίου στο 5,0%.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Άντριου Μπέιλι, είπε ότι υπήρξαν «περισσότερες ενθαρρυντικές ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός μειώνεται», αλλά πρόσθεσε επίσης ότι η BoE χρειάζεται περισσότερη βεβαιότητα ότι οι πιέσεις τιμών στην οικονομία είναι πλήρως υπό έλεγχο.

«Δεν βρισκόμαστε ακόμη στο σημείο όπου μπορούμε να μειώσουμε τα επιτόκια, αλλά τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε ο Μπέιλι.

Related posts

Εθνική Τράπεζα: Μοιράστηκαν 882 χιλιάδες μετοχές σε 137 στελέχη

admin

Τα υψηλά επιτόκια στήριξαν τα κέρδη της Santander

admin

Σε ποια καταστήματα «ξέδωσαν» οι καταναλωτές μετά το lockdown

admin

Μειωμένα κέρδη για τη Wells Fargo το δεύτερο τρίμηνο

admin

ΕΒΕΑ: Πλατφόρμα τραπεζικών παραπόνων από επιχειρήσεις

admin

Εθνική: Βλέπει πτώση του ΑΕΠ κατά 2,1% το τέταρτο τρίμηνο

admin

Attica Bank: Το ΤΧΣ έδωσε το πράσινο φως στο σχήμα Ellington- ΤΜΕΔΕ

admin

Τράπεζες: Ερχεται νέο «ψαλίδι» και εθελούσιες έξοδοι

admin

Η Παγκρήτια Τράπεζα συμμετέχει στο νέο «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

admin