Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Συνελήφθη ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Γκέργκι Γκόρο

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας της Αλβανίας ο ασκών καθήκοντα δημάρχου Χιμάρας, Γκέργκι Γκόρο, που είχε διορίσει ο Έντι Ράμα, για κατάχρηση εξουσίας.

Σύμφωνα με το himara.gr, σε ανακοίνωσή της η Ειδική Εισαγγελία αναφέρει ότι ο Γκόρο, με την ιδιότητα του δημάρχου, διαβίβασε στους αρμόδιους φορείς πλαστά έγγραφα για εγγραφή έκτασης γεωργικής γης του Δημοσίου, υπέρ ιδιωτικού φορέα.

Η εν λόγω έκταση γης έχει αλλοτριωθεί υπέρ ιδιωτικού φορέα,  αφαιρώντας την από το κράτος, ενώ η απαλλοτρίωση αυτή συνοδεύτηκε παράνομο οικονομικό όφελος για τον έτερο υπό διερεύνηση πολίτη, τον Stavri Mëhilli.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία,  ο Γκόρο κατηγορείται και για άλλη υπόθεση, όπου σε συνεργασία με τον άλλο υπό ανάκριση υπήκοο J.B., προχώρησε με συγκεκριμένες ενέργειες στην καταγραφή αγροτικής έκτασης 5080 τμ, επικαλύπτοντάς την με άλλο ακίνητο που ανήκει στο κράτος.

Ο Γκέργκι Γκόρο υπήρξε τρεις θητείες στο τιμόνι του δήμου Χιμάρας και μετά από τις εκλογές της 14ης Μαΐου 2023 ασκεί χρέη δημάρχου, αντικαθιστώντας τον εκλεγμένο δήμαρχο Φρέντι Μπελέρη ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος και δικασμένος από το Ειδικό Πρωτοδικείο Τιράνων, σε δύο χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της διαφθοράς στην προεκλογική περίοδο.

Στα τέλη του προηγούμενου έτους, ο Φρέντι Μπελέρη είχε ασκήσει μήνυση σε βάρος του Γκόρο στην Ειδική Εισαγγελία για την Πάταξη της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος στα Τίρανα. Τον κατηγορούσε για κατάχρηση αξιώματος.

Η Ειδική Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι για την ίδια υπόθεση εξέδωσε άλλα τέσσερα εντάλματα σύλληψης που αναμένεται να εκτελεστούν τις επόμενες ώρες.

Related posts

Κρ. Γκεοργκίεβα: Στην Κίνα για συνομιλίες η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ

admin

Στη γενική διευθύντρια του ΠΟΕ Νγκόζι Οκόντζο-Ιγουέλα το Διεθνές Βραβείου Lord Byron 2023

admin

Το Πεκίνο απευθύνει έκκληση για “αυτοσυγκράτηση” έπειτα από πλήγμα στο Πακιστάν που αποδίδεται στο Ιράν

admin

Νόμπελ Ιατρικής: Η Κ. Κάρικο και ο Ντ. Βάισμαν βραβεύονται για τις εργασίες τους σχετικά με την τεχνολογία RNA

admin

ΗΠΑ: Η Β. Κορέα παρέδωσε “πάνω από 1.000 εμπορευματοκιβώτια” στρατιωτικού υλικού στη Ρωσία

admin

Εντός εβδομάδας η συνάντηση Πούτιν – Κιμ Γιονγκ Ουν και η Δύση ανησυχεί για το τι σχεδιάζουν

admin

Ιταλία: Έρευνα της εισαγγελίας της Ρώμης για νοθευμένο ελαιόλαδο που φέρεται να έχει διατεθεί σε εστιατόρια

admin

Στο ύψιστο επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατία οι Βρυξέλλες

admin

ΟΗΕ: Φόβοι για “χιλιάδες θανάτους” σε περίπτωση μεγάλης κλίμακας χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα

admin