Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χ.Α.: Δύσκολο να αποφευχθεί ο συγχρονισμός με τη Wall Street

Χ.Α.: Δύσκολο να αποφευχθεί ο συγχρονισμός με τη Wall Street

Άνοδο κατά 0,18% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. στη χτεσινή συνεδρίαση κλείνοντας στις 1420,30 µονάδες. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαµορφώθηκε στα 135,7 εκ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η Κύκλος Χρηματιστηριακή:

Οι αψιµαχίες µεταξύ αγοραστών και πωλητών κυριάρχησαν καθώς η διαµόρφωση του πληθωρισµού των ΗΠΑ στο 3,5% το Μάρτιο, αν και αναµενόµενη, προκάλεσε κύµα ρευστοποιήσεων οδηγώντας το Γ.∆. σε αρνητικό έδαφος. Ωστόσο, η αντίδραση των αγοραστών ήταν άµεση οδηγώντας πάλι το Γ.∆. σε θετικό έδαφος µε οδηγό τη µετοχή του ΟΤΕ και µε µικρά κέρδη στις δηµοπρασίες, ενώ την ίδια ώρα οι ευρωπαϊκές αγορές κατέγραφαν ήπια κέρδη. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαµορφώνονταν στο 3,30%.

Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος (-0,15%) κατέγραψε απώλειες µε τη Eurobank (-0,94%) να υποαποδίδει αλλά την Εθνική ( 0,48%) να διαφοροποιείται. Κέρδη ακόµη κατέγραψε ο ΟΤΕ ( 2,95%), ο Ελλάκτωρ ( 1,98%), η ΓΕΚΤΕΡΝΑ ( 1,57%), η Τενέργα ( 1,44%), το Jumbo ( 0,99%), η ∆ΕΗ ( 0,76%) και η Helleniq Energy ( 0,84%). Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε η ΕΥ∆ΑΠ (-2,11%), η ΕΛΧΑ (-2,95%), η Lamda (- 0,89%), η Infoquest (-1,07%), η Autohellas (-1,17%), η ΕΧΑΕ (-0,95%) αλλά και η Centric (- 9,15%). Απολογιστικά, 38 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 67 εκείνων που υποχώρησαν.

Η επίδοση του πληθωρισµού των ΗΠΑ για το Μάρτιο (3,5% από 3,2% το Φεβρουάριο) αλλά και η δηµοσιοποίηση των πρακτικών της Federal προκαλούν νευρικότητα στις αγορές αφού διαµορφώνονται προϋποθέσεις για επανεξέταση των αποφάσεων για επιτοκιακές µειώσεις.

Σαν αποτέλεσµα οι δείκτες στη Wall Street υποχωρούν και οι δείκτες του Χ.Α. δύσκολα θα αποφύγουν το συγχρονισµό µαζί τους.

Ο Α∆ΜΗΕ και οι Ευρωσύµβουλοι ανακοινώνουν τα ετήσια αποτελέσµατά τους.

#ΚΥΚΛΟΣ_ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ

Related posts

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Ανέστειλε προσωρινά την άδεια λειτουργίας της Capital Χρηματιστηριακή

admin

Mytilineos: Μόνη ελληνική μετοχή στον Dow Jones Sustainability Emerging Markets

admin

Αυξάνει τη θέση της στην MIG η «συμμαχία» Ηλιόπουλου

admin

ΔΑΑ: Στο 25,5% η έμμεση συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου

admin

Ομολογιακό δάνειο €1 εκατ. εξέδωσε η CNL Capital

admin

Ο Θάνος Ηλιόπουλος Γενικός Διευθυντής του Ομίλου ELTON

admin

Μυλωνάς (Εθνική): Εκταμιεύσεις δανείων €2 δισ. το γ΄ τρίμηνο

admin

ΧΑ: Παραβιάστηκαν οι πρώτες στηρίξεις- Πλησιέστερη στήριξη οι 1427 μονάδες

admin

Τράπεζες: Υψηλότερες τιμές- στόχους δίνει η Deutsche Bank

admin