Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χρηματιστήριο: Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την κίνηση του Γ.∆.

Χρηματιστήριο: Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την κίνηση του Γ.∆.

Άνοδο κατά 0,78% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α στη χθεσινή συνεδρίαση κλείνοντας στις 1178,88 μονάδες. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 76,1 εκ. ευρώ.

Με τις συναλλαγές ελαφρά βελτιωμένες και μετά από την απορρόφηση τίτλων που παρέμεναν προς πώληση, οι αγοραστές κινήθηκαν με διάθεση αντίθετη από εκείνη των ευρωπαϊκών αγορών, contrarian δηλαδή, με το βλέμμα να είναι πάντα στις εξελίξεις της Μ. Ανατολής.

Με οδηγό τον τραπεζικό κλάδο ο Γ.∆. κινήθηκε σε θετικό έδαφος μετά τα πρώτα λεπτά και διαμόρφωσε το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 1183 μονάδων λίγο μετά τις 3μμ, για να διατηρήσει τα περισσότερα κέρδη και στις δημοπρασίες.

Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαμορφώνονταν στο 4,372%. Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος ( 2,27%) κατέγραψε κέρδη με την Πειραιώς ( 3,86%) και τη Eurobank ( 2,70%) να υπεραποδίδουν. Κέρδη ακόμη κατέγραψε η Τενέργα ( 3,64%), η Helleniq Energy ( 2,68%), η Motor Oil ( 1,4%), η ΕΛΧΑ ( 1,98%), ο ΟΤΕ ( 0,74%), η ΕΕΕ ( 0,49%) και η ΓΕΚΤΕΡΝΑ ( 1,25%) αλλά και η Entersoft ( 2,18%),η Αβαξ ( 2,5%) και η ΕΚΤΕΡ (2,25%) από τη μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση.

Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε η Infoquest (-1,3%), ο Τιτάν (-1,18%), ο Μυτιληναίος (-1,12%), η Aegean (-0,78%) και ο Ελλάκτωρ (- 0,74%). Απολογιστικά, 51 μετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 42 εκείνων που υποχώρησαν.

Στις ΗΠΑ η AT&T, η Blackstone και η Phillip Morris ανακοινώνουν τα αποτελέσματα του 1ου τριμήνου. Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την κίνηση του Γ.∆. στη σημερινή συνεδρίαση με την τιμή του πετρελαίου, το χρυσό και τις αποδόσεις των ομολόγων να αναρριχώνται.

  • χρηματιστήριο
  • Γενικός Δείκτης

    Related posts

    Χ.Α.: Η μικρή μεταβλητότητα αποθαρρύνει τις βραχυχρόνιες κινήσεις

    admin

    Intralot: Προχωρά σε έκδοση 5ετούς ομολόγου έως 130 εκατ. ευρώ

    admin

    Χρηματιστήριο: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις επόμενες ημέρες

    admin

    Ανασυγκρότηση του ΔΣ και των Επιτροπών της Centric

    admin

    Lamda Developement: Ο Στέφανος Κοτσώλης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

    admin

    Πενταπλάσια υπερκάλυψη για το 10ετές της Eurobank- Αντλεί €300 εκατ.

    admin

    MIG: Θετική αξιολόγηση για το προσφερόμενο αντάλλαγμα της δημόσιας πρότασης

    admin

    Morgan Stanley: Στα €45 η τιμή-στόχος για τη Μυτιληναίος

    admin

    CNL Capital: Προσωρινό μέρισμα 0,25 ευρώ- Από 6/12 η καταβολή

    admin