Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Morgan Stanley: Στα €45 η τιμή-στόχος για τη Μυτιληναίος

Morgan Stanley: Στα €45 η τιμή-στόχος για τη Μυτιληναίος

Στα 45 ευρώ ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Μυτιληναίος η Morgan Stanley, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση «αγοράς».

 

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, σημειώνει σε νέο της report το ενδεχόμενο ότι η τιμή-στόχος για την εταιρεία θα μπορούσε να φτάσει στα 60 ευρώ.

Μάλιστα, για τη Morgan Stanley, η Μυτιληναίος αποτελεί μία μοναδική επενδυτική επιλογή στον τομέα της, καθώς προσφέρει στον επενδυτή ένα συνδυασμό πλεονεκτημάτων που δύσκολα απαντάται είτε σε αμιγώς ενεργειακές, είτε σε αμιγώς μεταλλευτικές εταιρείες.

Αυτή η στρατηγικής σημασίας συνέργεια μεταξύ Ενέργειας και Μετάλλων, είναι αυτό που επιτρέπει στην εταιρεία όχι μόνο να επιβιώνει σε αυτό το ασταθές περιβάλλον, αλλά να κατοχυρώνει σταθερά, νέα, συνεχώς υψηλότερα επίπεδα κερδοφορίας, επισημαίνει η Morgan Stanley.

Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει και ο αναλυτής της MS, καθώς είναι ο πρώτος που ανεβάζει την πρόβλεψή του για την κερδοφορία του 2023 σε >1 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, για το 2023 ο αναλυτής της MS αυξάνει την πρόβλεψή του για το EBITDA στα 1,033 εκατ. ευρώ (από 968 ευρώ προηγουμένως), το οποίο εκτιμά ότι θα κινηθεί πέριξ των 1,150 εκατ. ευρώ το 2024 και 2025.

Η υψηλή κερδοφορία της Μυτιληναίος από τις άλλες δραστηριότητές της, επανεπενδύεται με επιτυχία στην ανάπτυξη ενός κρίσιμου πλέον χαρτοφυλακίου ΑΠΕ, εκτός και εντός Ελλάδος. Η Morgan Stanley αποτιμά την αξία αυτού του χαρτοφυλακίου (MRenewables) στα >2,2 δισ. ευρώ, καθώς αντιλαμβάνεται ότι η Μυτιληναίος υπερτερεί σημαντικά έναντι του ανταγωνισμού, βάσει ενός καλά διαφοροποιημένου μοντέλου (και σε επίπεδο γεωγραφίας αλλά και στάδιο ανάπτυξης έργων) που έχει επιλέξει για την ανάπτυξη των - της.

Εξάλλου, σε πρόσφατη παρουσίαση επενδυτών για εταιρείες Μετάλλων, η MS αναδεικνύει την εταιρεία πλέον μεταξύ των top εταιρειών (σε Precious and Industrial Metals) με το μεγαλύτερο upside potential (26,5%), πίσω μόνο από τη Norsk Hydro.

  • Μυτιληναίος
  • Morgan Stanley
  • ΤΙΜΗΣΤΟΧΟΣ

    Related posts

    Ισχυρή αύξηση της αξίας συναλλαγών το Νοέμβριο στο Χ.Α.

    admin

    Eurobank: Στις αγορές με senior ομόλογο- Στόχος 500 εκατ. ευρώ

    admin

    ΔΕΗ: Επαναλαμβανόμενο EBITDA 590 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο

    admin

    Κοντόπουλος (Χρηματιστήριο): Τώρα είναι η στιγμή για επενδύσεις

    admin

    Bloomberg για ΔΑΑ: Μεγάλο comeback στις αγορές μετά την κρίση

    admin

    EPSILON ΝΕΤ: Αύξηση τζίρου 30% στο 9μηνο

    admin

    Quest: Στα 286 εκ. ευρώ οι πωλήσεις στο α’ τρίμηνο

    admin

    AVE: Πότε μπαίνουν στο ταμπλό οι νέες μετοχές της ΑΜΚ

    admin

    Καραβίας (Eurobank): Προτεραιότητα το μέρισμα- Σεπτέμβριο η επαναγορά από ΤΧΣ

    admin