Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Προσεκτικά βήματα ανόδου στο φίνις του Φεβρουαρίου

Τον τέταρτο διαδοχικό μήνα ανόδου ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το

Χρηματιστήριο Αθηνών

, με τους επενδυτές να βγάζουν «άμυνες» όποτε απειλούνται οι 1.400 μονάδες. Κοντά στο 3% διαμορφώνεται η επίδοση για τον Φεβρουάριο, ενώ από τις αρχές του έτους προσεγγίζει το 9%.


Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Πέμπτης (29/2) ο Γενικός Δείκτης επανέρχεται πάνω από τις 1.410 μονάδες, με τις τοποθετήσεις στο ταμπλό να είναι προς το παρόν συγκρατημένες και χωρίς ακρότητες. Παρόμοια ήταν η εικόνα στην έναρξη της Τετάρτης, με το σκηνικό ωστόσο να αλλάζει άρδην στη συνέχεια, με έντονη μεταβλητότητα και οι περισσότερες μετοχές να «κοκκινίζουν», προτού ανακτηθούν τα τεχνικά κεκτημένα.





Ο

Γενικός Δείκτης

ενισχύεται κατά 0,29% και διαπραγματεύεται στις 1.411,80 μονάδες, με υψηλό ημέρας τις 1.412,76 μονάδες και χαμηλό ημέρας τις 1.408,89 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι ο ΓΔ προέρχεται από διήμερη διόρθωση και από πέντε πτώσεις στις τελευταίες έξι συνεδριάσεις.





Σε επίπεδα υπό των 100 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο τζίρος το τελευταίο τριήμερο, με τους επενδυτές να «κρατούν» ρευστότητα προκειμένου να τοποθετηθούν στο placement της Τράπεζας Πειραιώς, για το οποίο αναμένονται σημαντικές εξελίξεις. Βασικά ερωτηματικά παραμένουν το ποσοστό που θα διαθέσει τελικά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η τιμή, αλλά και η κατανομή μεταξύ Ελλήνων και ξένων διαχειριστών.


Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί οριακά κατά 0,08% στις 1.223,57 μονάδες. Η Eurobank σημειώνει πτώση -0,40% στο 1,8805 ευρώ, η Alpha Bank στο -0,12% στο 1,715 ευρώ, η Εθνική στο -0,08% στα 7,148 ευρώ, ενώ η Πειραιώς κερδίζει 0,57% στα 3,89 ευρώ.





Ο FTSE 25 κινείται ανοδικά κατά 0,23% στις 3.426,89 μονάδες και ο Mid Cap κινείται υψηλότερα κατά 0,78% στις 2.407,31 μονάδες. Νέα άνοδο μεγαλύτερη του 1% σημειώνει η Quest Holdings, με τον ΟΤΕ να ενισχύεται κατά 1,55% στα 13,73 ευρώ. «Άλμα» 2,57% στο 1,198 ευρώ κάνει η Intralot, μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης του εταιρικού ομολόγου, αλλά και την προσθήκη της μετοχής στον Small Cap του MSCI Greece. Κέρδη άνω του 2% και για την Alumil, με την ΑΒΑΞ και τον ΑΔΜΗΕ να ενισχύονται περισσότερο από 1%.





Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 7,78 εκατ. ευρώ, με την Τρ. Πειραιώς να κάνει τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ. Στα 97,54 δισ. ευρώ ανέρχεται η κεφαλαιοποίηση της αγοράς. Άνοδο καταγράφουν 58 μετοχές, 20 τίτλοι υποχωρούν και 8 παραμένουν χωρίς μεταβολή.






Διαβάστε αναλυτικά στο --.gr





Ειδήσεις σήμερα:





Μετανιωμένος δηλώνει τώρα ο 69χρονος δράστης της δολοφονίας στην Αγία Βαρβάρα – Στη φυλακή μαζί με τη σύζυγό του





Βίντεο: Σε καυτή ερωτική σκηνή με γυναίκα η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ υπό τη σκηνοθεσία του γιου της!





Ισχυρό μέτωπο καταιγίδων φέρνει από το απόγευμα η κακοκαιρία Εμίλ – Πώς θα κινηθεί

Related posts

Χατζηδάκης: Nομοθετική παρέμβαση για μείωση 50% στις χρεώσεις των τραπεζών στα POS

admin

Πληρωμές από τον ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 16,8 εκατ. ευρώ, ποιοι είναι οι δικαιούχοι

admin

Σε ποιες περιοχές θα συνεχιστεί η άνοδος τιμών στην αγορά ακινήτων

admin

Οι Γερμανοί θα αντιμετώπιζαν δραστικές αυξήσεις τιμών αν η ΕΕ επέβαλε εμπάργκο στο φυσικό αέριο της Ρωσίας

admin

ΕΛΤΑ: Επιστολή της Διοίκησης στους εργαζόμενους για το νέο business plan – Κλείνουν 25 καταστήματα

admin

Ουκρανία: Συρρίκνωση 45% του ΑΕΠ το 2022 – «Ανυπολόγιστο το τίμημα της ρωσικής εισβολής»

admin

Σταϊκούρας για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας: Εφικτός ο στόχος της επενδυτικής βαθμίδας

admin

Market Pass: Παράταση στην υποβολή αιτήσεων έως τις 8 Ιανουαρίου για όλους τους δικαιούχους

admin

Σε λειτουργία ο ψηφιακός φάκελος μεταβίβασης ακινήτου – Τι αλλάζει

admin