Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Το ράλι άνω του 500% της Abercrombie υποχωρεί καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για την ανάπτυξη των πωλήσεων

Το εκπληκτικό ράλι των μετοχών της Abercrombie & Fitch Co. χάνει τη δυναμική του, καθώς η Wall Street ανησυχεί για την ικανότητα της εταιρείας να συνεχίσει να επιτυγχάνει ισχυρή αύξηση πωλήσεων για να δικαιολογήσει την υψηλή αποτίμησή της.

Η μετοχή, η οποία ξεπέρασε ακόμη και την Nvidia πέρυσι, συνέχισε την άνοδό της το  2024 μέχρι την έκθεση αποτελεσμάτων του δ’ τριμήνου χρήσης την Τετάρτη. Αφού η εταιρεία λιανικής πώλησης προέβλεψε ότι η αύξηση των εσόδων θα επιβραδυνθεί, οι μετοχές ανέστρεψαν απότομα την πορεία τους. Η Abercrombie βρίσκεται σε τροχιά να σημειώσει τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση από τα τέλη του 2022, σημειώνοντας πτώση άνω του 7%.

“Δεν υπάρχει τίποτα που να δημιουργεί την εμπιστοσύνη που ίσως χρειάζεται για να κρατηθεί η μετοχή εκεί που ήταν”, δήλωσε στο Bloomberg ο αναλυτής της William Blair, Dylan Carden.

Οι μετοχές της Abercrombie εκτινάχθηκαν το 2023, καθώς το στυλ της εταιρείας είχε απήχηση στους νέους και καθώς ανέφερε βελτίωση της κερδοφορίας της. Είχε κερδίσει επιπλέον 59% φέτος η μετοχή μέχρι το κλείσιμο της Τρίτης, ανεβάζοντας το ράλι της από τα τέλη του 2022 σε πάνω από 500%.

Ο Carden αναμένει ότι η Abercrombie θα αυξήσει τις πωλήσεις της, απευθυνόμενη σε πελάτες ηλικίας 30 ετών, αλλά δήλωσε ότι είναι δύσκολο να προβλέψει πόση επιτυχία θα έχει το brand με τη διείσδυση σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. Οι μετοχές στο χώρο του λιανικού εμπορίου που διαπραγματεύονται σε αυτές τις αυξημένες αποτιμήσεις θα πρέπει να έχουν πιο απτούς παράγοντες ανάπτυξης, είπε, όπως σημαντικά σχέδια επέκτασης των καταστημάτων.

Ο αναλυτής της Morgan Stanley, Alex Straton, ανησυχεί επίσης ότι οι υποθέσεις κερδοφορίας της διοίκησης θα μπορούσαν να αποδειχθούν αισιόδοξες, καθώς εξαρτώνται από τη συνέχιση της δυναμικής των πωλήσεων της Abercrombie. Ανησυχεί ότι οποιαδήποτε επιβράδυνση της ζήτησης για τα ρούχα της θα μπορούσε να πιέσει τις τιμές πώλησης και με τη σειρά τους τα περιθώρια κέρδους. “Η σχέση κινδύνου-απόδοσης στρέφεται προς τα κάτω κατά τους επόμενους 12 μήνες, καθώς οι τρέχουσες επιδόσεις ενδέχεται να είναι δύσκολο να διατηρηθούν ήδη από το β’ εξάμηνο”, ανέφερε.

Related posts

Μεσανατολικό: Η Χαμάς απελευθέρωσε άλλους 12 ομήρους, 10 Ισραηλινούς και δύο ξένους υπηκόους

admin

Ευρωπαϊκή τεχνολογία ιπτάμενου αυτοκινήτου πωλήθηκε σε κινεζική εταιρεία

admin

Εκλογές στην Τουρκία: Ο Κιλιτσντάρογλου ανεβάζει τους τόνους σε θέματα προσφύγων και τρομοκρατίας

admin

Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζει ο διεθνής συνασπισμός κατά του ISIS την πρόταση Μακρον “να πολεμήσει τη Χαμάς”

admin

Γκουτέρες: Ο έλεγχος της βοήθειας στη Γάζα πρέπει να αλλάξει για να επιτραπεί η είσοδος περισσότερων φορτηγών

admin

Ορμπάν: Η Ουγγαρία εμμένει στην αντίθεσή της στην έναρξη ενταξιακών συνομιλιών της ΕΕ με την Ουκρανία

admin

Η Ισπανία θα επιβάλει μονομερώς κυρώσεις σε βίαιους Ισραηλινούς εποίκους εάν δεν υπάρξει συμφωνία της ΕΕ

admin

Τούρκοι δικηγόροι, προσκείμενοι στον Ερντογάν, κατέθεσαν μήνυση στο ΔΠΔ κατά του Νετανιάχου

admin

Ramsden (BoE): Τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλά για παρατεταμένη περίοδο και όλοι πρέπει να προσαρμοστούν

admin