Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Τι δήλωσε ο Μπλίνκεν μετά τη συνάντησή του με τον Φιντάν

Δηλώσεις στο αεροδρόμιο της Άγκυρας, μετά τη συνάντησή του με τον τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών ‘Αντονι Μπλίνκεν.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός, τονίζοντας ότι “γνωρίζουμε τις ανησυχίες εδώ. Στη Γάζα, βλέπουμε το τρομερό κόστος. Βλέπουμε το κόστος των αθώων πολιτών. Είμαστε σε επαφή με τους Ισραηλινούς. Έχουμε μιλήσει για βήματα που μπορούν να μειώσουν τις απώλειες αμάχων”.

Ο ίδιος ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν σημαντικά βήματα για να διασφαλιστεί η άφιξη στη Γάζα μεγάλων ποσοτήτων βοήθειας. “Επεξεργαζόμαστε καθημερινά τις λεπτομέρειες. Καταβάλλουμε πολύ μεγάλες προσπάθειες για την ανθρωπιστική βοήθεια”, προσέθεσε.

“Το γεγονός ότι η σύγκρουση δεν επεκτάθηκε στην περιοχή αποτελεί επίσης επιτυχία”. τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπλίνκεν, σημειώνοντας ότι έγιναν σημαντικές συνομιλίες με τις χώρες της περιοχής για τη δημιουργία συνθηκών δικαιοσύνης και ειρήνης.

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των ομήρων, το οποίο χαρακτήρισε κρίσιμο, λέγοντας “επικεντρωνόμαστε έντονα σε αυτό”.

“Ήμασταν ξεκάθαροι όσον αφορά την εξτρεμιστική βία. Οι Ισραηλινοί έχουν δώσει υποσχέσεις, θα παρακολουθούμε στενά”, κατέληξε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος επίσης στο θέμα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Αντονι Μπλίνκεν χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι ο πρόεδρος Ερντογάν έστειλε προς έγκριση στην Εθνοσυνέλευση το πρωτόκολλο ένταξης. “Πιστεύω ότι η Σουηδία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Την ίδια άποψη έχει και η Τουρκία” είπε.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναχώρησε στη συνέχεια για το Τόκιο.

Το πρωί, μέλη της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας συγκεντρώθηκαν κοντά στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών για να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν στην Τουρκία. Δεκάδες άτομα, που κρατούσαν παλαιστινιακές και τουρκικές σημαίες, φώναζαν “Δολοφόνε Μπλίνκεν, φύγε από την Τουρκία”. Στη διαδήλωση παρενέβη η Αστυνομία για να τη διαλύσει.

- -

Related posts

Λαβρόφ: Η Ρωσία θα μπλοκάρει την τελική διακήρυξη της G20 αν δεν ληφθούν υπόψη οι απόψεις της

admin

Σ.Μισέλ για Ουκρανία: Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή και δείχνει την αξιοπιστία και την δύναμη της ΕΕ

admin

Οι ΗΠΑ εγκρίνουν πιθανή πώληση συστημάτων αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας στην Πολωνία

admin

Βρετανικό Μουσείο: Απολύθηκε εργαζόμενος επειδή αντικείμενα “έλειπαν, κλάπηκαν ή είχαν υποστεί ζημιές”

admin

ΗΠΑ: Απομακρύνθηκε από το χαμηλο 6 μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Μάιο

admin

Μεσανατολικό: Συνάντηση των επικεφαλής της Μοσάντ και της CIA

admin

ΗΠΑ: Οδηγός εισέβαλε με το όχημά του στο κτίριο του κινεζικού προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο – Σκοτώθηκε από την αστυνομία

admin

Γαλλία: Η Ιντερπόλ κατέσχεσε 2 εκατ. ευρώ και συνέλαβε περίπου 100 υπόπτους σ

admin

Αυστραλία: Ελικόπτερο συνετρίβη στη διάρκεια στρατιωτκών ασκήσεων με τις ΗΠΑ

admin