Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αναβρασμός για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών – Άλλαξαν θέση 3 φορές σε 24 ώρες

Φουρτούνες και στον ΣΥΡΙΖΑ, έφερε η κυβερνητική πρωτοβουλία για τα ομόφυλα ζευγάρια, με τις μεταπτώσεις και τις αλλαγές στρατηγικής να μην έχουν προηγούμενο.

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια πριν καν τεθεί προς επεξεργασία στη Βουλή, έγινε η αφορμή να αναμετρηθούν μετωπικά προσωπικές στρατηγικές και στοχεύσεις, και μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετέβαλε τρεις φορές επισήμως την στάση του, προκαλώντας ίλιγγο στους βουλευτές, ακόμα και τους πιο μετριοπαθείς.

Μένει ωστόσο να φανεί αν η σύγκρουση στο εσωτερικό θα πάρει διαστάσεις στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής σήμερα και αύριο

Τα «όργανα» άρχισαν όταν ο Στέφανος Κασσελάκης, το βράδυ της Πέμπτης, μιλώντας στο «Star», έσπευσε να προαναγγείλει ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει το κυβερνητικό σχέδιο, συμπληρώνοντας ότι θα επιβάλει κομματική πειθαρχία στην ψηφοφορία του εν λόγω νομοσχεδίου, προκειμένου να υπογραμμίσει το προοδευτικό στίγμα του κόμματός του, σε μια απόπειρα αντιδιαστολής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Αντιδράσεις

Κι αυτό την ώρα που στην Κοινοβουλευτική Ομάδα υπάρχουν ανοιχτές διαφοροποιήσεις, όπως αυτή του Παύλου Πολάκη, στενού συνεργάτη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φέρεται να εξέφρασε την αντίθεση του στο νομοσχέδιο λέγοντας: «Δεν μπορώ να ανέβω στα χωριά. Με το που πας να πεις κάτι μου δείχνουν την αντίθεσή τους για το ζήτημα».

Στελέχη εξάλλου όπως ο Νίκος Παππάς, δείχνουν προς την επιλογή της καταψήφισης του νομοσχεδίου για να προκληθεί πλήγμα στην κυβέρνηση.

Αυτή τη θέση μάλιστα υπερασπίστηκε και ο επικεφαλής της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος.

Η απρογραμμάτιστη ανακοίνωση δε της «κομματικής πειθαρχίας» προκάλεσε από αιχμές έως και διαφωνίες από στελέχη που είναι στην ηγετική ομάδα μετά την εκλογή Κασσελάκη, όπως ο διευθυντής της ΚΟ Γιώργος Τσίπρας και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης.

Του… αδειάσματος

Η Δώρα Αυγέρη, επιχείρησε να «μαζέψει» τα όσα είπε την Πέμπτη ο Στέφανος Κασσελάκης περί κομματικής πειθαρχίας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, λέγοντας πως «ο κ. Κασσελάκης δεν είπε ότι θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά ότι υπάρχει ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με την ίδια, η αναφορά Κασσελάκη σε κομματική πειθαρχία δεν αφορούσε το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο αλλά την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ που υπέγραψαν όλοι οι βουλευτές του κόμματος τονίζοντας πως δεν πρόκειται να διαγραφεί κανείς από τους βουλευτές για την ψήφο του στο θέμα της ισότητας στο γάμο.

«Ισως είναι η πρώτη φορά που η εκπρόσωπος Τύπου ενός κόμματος εκθέτει τόσο πολύ τον Πρόεδρο ενός κόμματος. Είναι ασύλληπτο» σχολίασε στα κοινωνικά δίκτυα ο στιχουργός και ένθερμος υποστηρικτής του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Μωραΐτης, «αδειάζοντας» και εκείνος με τη σειρά του την κ. Αυγέρη.

Το ίδιο έκανε και ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος επανήλθε και μέσα από μια ανάρτηση του στα social media το βράδυ της Παρασκευής έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα:

«Όταν δω το νομοσχέδιο της ΝΔ, θα σας δημοσιοποιήσω την άποψή μου. Αδιαμεσολάβητα και με ειλικρίνεια, όπως πάντα. Εάν αυτό προωθεί ουσιαστικά την ισότητα, ακόμα και ατελώς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει» και πρόσθεσε: «Σε αυτό το σενάριο, εάν παρεκκλίνει ένας βουλευτής από τον δρόμο της προόδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις».

Related posts

«Το ανάκτορο του Φιλίππου στις Αιγές αποδεικνύει τη ελληνικότητα της Μακεδονίας» ανέφερε ο Μητσοτάκης

admin

Τουρκικά ΜΜΕ: «Ο Φλώρος δεν κάθεται ήσυχα»

admin

Προκλητικός Καλίν: «Αν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά ύδατα, θα υποστεί βαριές συνέπειες»

admin

ΠΑΣΟΚ: Ουδέποτε ο Ανδρουλάκης συναντήθηκε με αξιωματούχο της Huawei

admin

Κασσελάκης για αγρότες: Αναδιανομή γης με ένα νέο πρόγραμμα

admin

Γαλάζιο σήμα για μετωπική με Ανδρουλάκη

admin

Η πρώτη γυναίκα γραμματέας στη ΝΔ

admin

Μαρινάκης για ακρίβεια: «Θα υπάρξουν παρεμβάσεις σε τρία επίπεδα»

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Να σταματήσει η εκλογική διαδικασία ζήτησε ο Όθων Ηλιόπουλος

admin