Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Για “άνοιξη” κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ

Θέμα στα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι η συνάντηση που είχε χτες το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο τουρκικό μέγαρο Türkevi στη Νέα Υόρκη. Εφόσον η τουρκική κυβέρνηση σε αυτή τη φάση, αποτιμά θετικώς τη συνάντηση και τα μηνύματα που εξάγονται από αυτήν, δεν θα μπορούσαν τα τουρκικά μέσα να μην έχουν “ρόδινα” πρωτοσέλιδα.

Η εφημερίδα Hürriyet έχει τίτλο “Η άνοιξη με την Ελλάδα θα κρητήσει”, αναφέροντας ότι στη συνάντηση που είχαν, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεργαστούν στα θέματα της μεταναστευτικής, της κλιματικής κρίσης, αλλά και στα θέματα φυσικών καταστροφών. 

Από την άλλη, η Sabah, ενώ έχει εικόνα από τη συνάντηση των Μητσοτάκη και Ερντογάν, αναφέρεται στο γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε με τους ηγέτες του Ισραήλ, της Ιταλίας και της Ελλάδας και προχώρησε σε προειδοποιήσεις προς τη Δύση ενάντια στον ρατσισμό και την Ισλαμοφοβία.

sabah

Η εφημερίδα Türkiye έχει και αυτή εικόνα από τη συνάντηση και αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες “συμφώνησαν να διατηρηθεί το καλό κλίμα”, ενώ φυσικά μεγαλύτερη έκταη δίνεται στον Ιλχάμ Αλίεφ του Αζερμπαϊτζάν και τη δημόσια στήριξη Ερντογάν, αλλά και στο ότι ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι “ο πρόεδρος Ερντογάν έκανε τη φωνή μας να ακουστεί”.

turkiye

Η πιο λαϊκιστική Yeni Şafak δεν αναφέρεται στην συνάντηση, αλλά σε πιο επιθετικό τόνο έχει τίτλο “Πήραν το μήνυμα του Ερντογάν”, αναφερόμενη στα θέματα του πολέμου στην Ουκρανία, της Κύπρου, της Παλαιστίνης και του Κασμίρ, στα οποία αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

yeni-safak

Η εφημερίδα Akşam αναφέρει και αυτή με τη σειρά της τις συναντήσεις που ίχε ο Ερντογάν με τους Νετανιάχου και Μητσοτάκη, ενώ για τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό αναφέρει πως συμφωνήθηκε να διατηρηθεί το υφιστάμενο κλίμα και πως υπάρχει δουλειά να γίνει στο μεταναστευτικό.

aksam

Η Milliyet κάνει λόγο για “συμφωνία στο μεταναστευτικό”, αναφερόμενη στο τετ-α-τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν, ενώ γράφει πως συμφωνήθηκε να διατηρηθεί το υπάρχον κλίμα στη σχέση των δύο χωρών, με τους δύο ηγέτες να συμφωνούν να εργαστούν μαζί για τα προβλήματα που υπάρχουν.

milliyet

Related posts

Συνομιλίες της ΕΕ με την Moderna για νέα συμφωνία για εμβόλια Covid

admin

Κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ: Η Ουκρανία βομβάρδισε δύο συνοριακούς οικισμούς

admin

Μπορεί το αμερικανικό σχέδιο να αποτρέψει τον λιμό στη Γάζα;

admin

Όταν Τζομπς και Μπάφετ χάραζαν στρατηγικές για τη μετοχή της Apple

admin

Παραιτείται ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ της υπόθεσης Qatargate

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συντριβή UAV στην περιφέρεια Καλούγκα της Ρωσίας

admin

Οι ΗΠΑ στέλνουν στο Ισραήλ δύο αντιπυραυλικά συστήματα Iron Dome που έχουν αγοράσει

admin

Βιετνάμ: Δύο Νοτιοκορεάτες μεταξύ των 18 ατόμων που καταδικάσθηκαν σε θάνατο για λαθρεμπόριο ναρκωτικών

admin

Βέλγιο: O Τύπος για την “ιστορική νίκη” της αντιπολίτευσης στις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία και την “πικρή απογοήτευση” του Ερντογάν

admin