Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της Discover Financial η Capital One

Σε προχωρημένες συνομιλίες για να αγοράσει την εταιρεία χρηµατοπιστωτικών υπηρεσιών Discover Financial Services βρίσκεται ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός Capital One, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο άτομα με γνώση της υπόθεσης. 

Η συμφωνία ενδεχομένως να ανακοινωθεί ήδη από την Τρίτη, σύμφωνα με τις πηγές. Οι συζητήσεις πάντως συνεχίζονται και δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα οδηγήσουν σε ολοκλήρωση της συμφωνίας, αναφέρουν. 

Η Discover έχει κεφαλαιοποίηση 27,6 δισ. δολ. ενώ η Capital One αποτιμάται στα 52,2 δισ. δολ. σύμφωνα με στοιχεία του LSEG.

Αν και οι λεπτομέρειες μιας πιθανής συμφωνίας δεν είναι γνωστές, αυτή ενδεχομένως να αποτελέσει τη μεγαλύτερη εξαγορά στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ από τότε που η Bank of America αγόρασε τη Merrill Lynch για 50 δισ. δολ. το 2009. 

Με βάση το ενεργητικό, η Discover είναι η 27η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ με περιουσιακά στοιχεία σχεδόν 150 δισ. δολ. τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Federal Reserve, ενώ η Capital One, η ένατη μεγαλύτερη με περιουσιακά στοιχεία 476 δισ. δολ. Η συνδυασμένη οντότητα θα είναι η έκτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, με βάση τα στοιχεία της Fed για τις τράπεζες που είναι υπό την εποπτεία της. 

Η Discover και η Capital One ανέφεραν πτώση 62% και 43% αντίστοιχα στα κέρδη του δ’ τριμήνου καθώς οι τράπεζες αύξησαν τις προβλέψεις τους για ζημιές από επισφαλή δάνεια εν μέσω της ραγδαίας αύξησης των επιτοκίων που έχουν ενισχύσει τον κίνδυνο αθέτησης για χρέη σε πιστωτικές κάρτες και στεγαστικά δάνεια. 

Related posts

Στόλτενμπεργκ: Η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ

admin

Καναδάς: Ιδρύθηκε παγκόσμιο ταμείο για την προστασία της φύσης

admin

Βουλγαρία: Οι ΗΠΑ είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στη χώρα

admin

Γερμανικές εταιρείες συμμετέχουν στην ανοικοδόμηση της Μαριούπολης

admin

Ουκρανία: Αποθήκες και σιλό δημητριακών υπέστησαν ζημιές από ρωσικές επιθέσεις

admin

Σκληραίνει η ισλαμιστική δικτατορία στο εσωτερικό του Ιράν εν μέσω του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς

admin

Μετά το “ΟΚ” Ερντογάν, ο Σιγιάρτο υπόσχεται “κυρίαρχη απόφαση” της Ουγγαρίας για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

admin

Ρωσία: Συνεργός στη δολοφονία της δημοσιογράφου Πολιτκόφσκαγια έλαβε χάρη αφού πολέμησε στην Ουκρανία

admin

Ουκρανία: Διατάσσεται υποχρεωτική εσπευσμένη απομάκρυνση των παιδιών από τη Χερσώνα

admin