Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Οι ΗΠΑ είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στη χώρα

Οι αμερικανικές εταιρίες είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στη Βουλγαρία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Βουλγαροαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ‘Ολιβερ Μαρκέτ, κατά το πρόγευμα στη συνάντηση μεταξύ επιχειρηματιών και μελών της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός Νικολάι Ντένκοφ, υπουργοί και μέλη του AmCham Βουλγαρίας συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο για τον εορτασμό της 120ής επετείου από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Βουλγαρίας.

Οι αμερικανικές επενδύσεις ανέρχονται συνολικά σε 5,5 δισεκατομμύρια λέβα, συμπεριλαμβανομένων των καναδικών επενδύσεων ύψους 1,3 δισ. λέβα, είπε ο Μαρκέτ.

Οι αμερικανικές εταιρίες έχουν δημιουργήσει 40.000 θέσεις εργασίας και οι Καναδοί επενδυτές αντιπροσωπεύουν σχεδόν 5.000 θέσεις εργασίας. Αυτό συνιστά μια επιτυχία, αλλά υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον, χαλαρές απαιτήσεις και ευρύτερη ψηφιοποίηση.

Ο Μαρκέτ σημείωσε ότι αρκετές στρατηγικές πρωτοβουλίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη βελτίωση των συνθηκών στη Βουλγαρία ως επενδυτικό προορισμό. Η υγειονομική περίθαλψη έρχεται πρώτα και κύρια. Οι επενδυτές χρειάζονται εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό, για το οποίο είναι υπεύθυνο το εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά είναι επίσης πολύ σημαντικό να υπάρχει μέριμνα για την υγεία όλων αυτών των ανθρώπων, επεσήμανε ο Μαρκέτ. Η ενεργειακή μετάβαση είναι ένα άλλο σημαντικό θέμα — κάθε εταιρία διασφαλίζει να έχει μια επιτυχημένη μετάβαση στην απαλλαγή από τον άνθρακα, υπογράμμισε. Επίσης, ο ίδιος εκτιμά ότι τα μέλη του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Βουλγαρία θα μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας δίνοντας το παράδειγμα με την τεχνολογία και τους πόρους, και πρόσθεσε ότι αυτό θα είναι βασική προτεραιότητα για το Επιμελητήριο.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ

Related posts

Ερντογάν: Θετικές οι εξελίξεις στις σχέσεις με τις ΗΠΑ μετά τα βήματα που κάναμε

admin

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν για πρώτη φορά στην Αβντιίβκα αλλά απωθήθηκαν

admin

Ο Σολτς θέλεις να συμβάλει στην προσπάθεια Μητσοτάκη-Ερντογάν για καλύτερες σχέσεις

admin

ΗΠΑ: Τραμπ εναντίον Χέιλι, μια αποφασιστικής σημασίας μονομαχία στο Νιού Χαμσάιρ

admin

Σουηδία: Ο αρχηγός του δεύτερου κόμματος ζητά επαναξιολόγηση των σχέσεων με την ΕΕ

admin

Ο αρχηγός του IDF λέει ότι ο στρατός είναι έτοιμος για εισβολή

admin

Οι πρεσβευτές του Ιράν στο Παρίσι και το Λονδίνο εκλήθησαν για να τους επιδοθεί μήνυμα καταδίκης της ιρανικής επίθεσης κατά του Ισραήλ

admin

Γαλλία: Στο κόκκινο τα δημόσια οικονομικά – Υπαρκτός ο κίνδυνος υποβάθμισης

admin

Τουρκία: Οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα εισήλθαν μέσω Συρίας

admin