Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Σε γραμμή ηθελημένης αμφισημίας η ομιλία Νασράλα – “Στα σύνορα Λιβάνου – Ισραήλ διεξάγεται ήδη πόλεμος”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16.43

Σε γραμμή ηθελημένης αμφισημίας κινήθηκε ο ηγέτης της Χεζμπολλάχ, προχωρώντας σε μια οιονεί επίδειξη δύναμης, με την εξ αποστάσεως ομιλία του προς πέντε μεγάλες συγκεντρώσεις στον Λίβανο, χωρίς ωστόσο να εγκαταλείπει τη γραμμή της αυτοσυγκράτησης.

Επαίνεσε τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς, προσθέτοντας ωστόσο ότι αποτέλεσαν 100% παλαιστινιακή απόφαση και αιφνιδίασαν την ίδια τη Χεζμπολλάχ. Η νίκη της Χαμάς είναι προς το εθνικό συμφέρον όλων των γειτονικών χωρών και κατεξοχήν του Λιβάνου, υποστήριξε, ενώ απευθυνόμενος στα αραβικά κράτη τα κάλεσε αν μη τι άλλο να προχωρήσουν σε εμπάργκο στο Ισραήλ και να εξασφαλίσουν το άνοιγμα του περάσματος της Ράφα.

Σε όσους θα επιθυμούσαν εντονότερη εμπλοκή της Χεζμπολλάχ στις συγκρούσεις απάντησε ότι ήδη από τη λιβανική πλευρά των συνόρων διεξάγεται πόλεμος, με 74 νεκρούς, ο οποίος απασχολεί μεγάλο μέρος των ισραηλινών δυνάμεων. Τόνισε πάντως ότι πρόκειται για πόλεμο “νέου τύπου” και ότι η νίκη είναι “ζήτημα αντοχής”.

“Αν οι Αμερικανοί επιθυμούν να μην επεκταθεί η σύγκρουση, ας πάψουν να μας απειλούν” πρόσθεσε, προειδοποιώντας ότι η Χεζμπολλάχ έχει λάβει τα μέτρα της απέναντι στην παρουσία πολεμικών πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο.

Απευθυνόμενος προς το Ισραήλ τόνισε ότι όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι και ότι αν πληγούν Λιβανέζοι άμαχοι, η Χεζμπολλάχ θα απαντήσει αναλόγως.

Αναλυτικότερα:

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Σαγέντ Χασάν Νασράλα, πιστός στις προηγούμενες εξαγγελίες του προχώρησε σε διάγγελμα, το μεσημέρι της Παρασκευής αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προκαθορισμένης προσευχής.

Speech of #Hassan_Nasrallah has started

#السيد_حسن_نصراللهpic.twitter.com/cDZbRPLBT2

— Tabish Kafili (@tabishkafili) November 3, 2023

Στην ομιλία του, ο Νασράλα ξεκίνησε τιμώντας όλους “όσοι έδωσαν τη ζωή τους πολεμώντας τους Ισραηλινούς των κατοχικών δυνάμεων” και προσέθεσε ότι “η πλημμύρα της μάχης του Αλ-Άκσα, έχει επεκταθεί σε πάνω από ένα μέτωπα”. “Η πλημμύρα του Αλ-Άκσα απέδειξε ότι η αντίσταση είναι ανεξάρτητη”. Επίσης είπε ότι η επίθεση της Χαμάς απέδειξε ότι “το Ισραήλ είναι πιο αδύναμο κι από έναν ιστό αράχνης”.

“Πρέπει να ξέρουμε ότι το να πολεμάει κάποιος το Ισραήλ είναι ένα ξεκάθαρο παράδειγμα του θεϊκού σκοπού”, είπε.

People have gathered at Tehran’s Imam Hussain (as) Square to listen to the much-awaited speech of Hezbollah Secretary General Sayyed Hassan Nasrallah pic.twitter.com/5tFD9Q7WUo

— Press TV (@PressTV) November 3, 2023

“Δεν υπάρχουν λέξεις που να εκφράζουν το μεγαλείο και την ετοιμότητα των ανθρώπων της Γάζας και της Δυτικής Όχθης”, είπε ο Νασράλα και αποποιήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη συμμετοχής στην προετοιμασία του μακελειού της 7ης Οκτωβρίου, συνεχάρη όμως τη Χαμάς επ’ αυτού: “Η απόφαση γι’ αυτή την επιχείρηση ήταν 100% Παλαιστινιακή, οι ιθύνοντες νόες την απέκρυψαν από όλους. Το ότι διατηρήθηκε κρυφή, δεν εκνεύρισε κανέναν από τα μέλη του Άξονα της Αντίστασης”.

Πέραν τούτων συνεχάρη και ευχαρίστησε “τα ιρακινά και υεμενίτικα χέρια που συμμετείχαν σε αυτή τη μάχη”, μιλώντας για τις πολιτοφυλακές του Ιράκ που πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι θα επιτεθούν εναντίον Αμερικανών, αλλά και τους Χούθι που εξαπολύουν ρουκέτες και drone σε οικισμούς στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο Νασράλα επιτέθηκε εναντίον του Ισραήλ λέγοντας πως “οι κάτοικοι της Γάζας υποφέρουν υπό καθολικό αποκλεισμό εδώ και πάνω από 20 χρόνια”.

Επιτέθηκε όμως και κατά της διεθνούς κοινότητας την οποία κατηγόρησε πως “αγνοεί τα ισραηλινά εγκλήματα εναντίον των Παλαιστινίων”.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ δήλωσε πως “αυτή η μάχη είναι εξ ολοκλήρου παλαιστινιακή, για τον Παλαιστινιακό λαό και δεν έχει καμία σχέση με κάποιο περιφερειακό θέμα”. “Η μάχη καθιέρωσε μια νέα ιστορική φάση στη μάχη κατά του Ισραήλ”, είπε ο Νασράλα.

Πέραν όλων αυτών, ο Νασράλα είπε στην ομιλία του ότι “νέες αποδείξεις, καταδεικνύουν πως Ισραηλινοί πολίτες σκοτώθηκαν από τον Ισραηλινό στρατό στις 7 Οκτωβρίου και όχι από τη Χαμάς”.

“Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνει το Ισραήλ είναι να θέτει στόχους που δεν μπορεί να τηρήσει”, είπε ο Νασράλα και προσέθεσε ότι “το Ισραήλ δεν μαθαίνει το μάθημά του από τις προηγούμενες φορές που αντιμετώπισε την Αντίσταση”.

“Ο ‘δυνατότερος στρατός στην περιοχή’ μόνο βομβαρδίζει αμάχους και αποτυγχάνει στους στόχους του”, είπε ο Νασράλα επισημαίνοντας ότι για έναν ολόκληρο μήνα το Ισραήλ δεν έχει να επιδείξει ούτε μία επιτυχία.

Ο Νασράλα είπε ότι το Ισραήλ μπορεί να πάρει πίσω τους ομήρους μόνο μέσω διαπραγματεύσεων.

“Οι ΗΠΑ είναι καθ’ ολοκληρία υπεύθυνες για τον πόλεμο στη Γάζα”, είπε.

Related posts

Ουκρανία: Η Ρωσία καταγράφει εδαφικά κέρδη στην Αβντιίβκα

admin

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος έπληξε ιδιωτική επιχείρηση στα κεντρικά της χώρας

admin

Κεντρική Τράπεζα Τουρκίας: Κίνηση έκπληξη – Αύξησε στο 50% το επιτόκιο

admin

G20: Η συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν με τον Αιγύπτιο Σίσι, έπειτα από μία δεκαετία

admin

Η Ρωσία χαρακτήρισε τον επιχειρηματία Τίνκοφ ως “ξένο πράκτορα”

admin

Ο Μπάιντεν προσκάλεσε τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο στις 12 Δεκεμβρίου

admin

Πακιστάν: Τουλάχιστον 52 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας σε θρησκευτική συγκέντρωση

admin

Νέος σταθμός της Σάνα Μαρίν το think tank του Τόνι Μπλερ

admin

ΗΠΑ: Πτώση 2,1% στις εργοστασιακές παραγγελίες τον Ιούλιο

admin