Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Τουλάχιστον 52 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας σε θρησκευτική συγκέντρωση

Τουλάχιστον 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 58 τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας σε θρησκευτική συγκέντρωση που γινόταν για τον εορτασμό της γέννησης του προφήτη Μωάμεθ στο Μπαλουτσιστάν στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας και την αστυνομία.

Νωρίτερα, τοπικός αξιωματούχος ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι νεκροί ήταν τουλάχιστον 25 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 80, εκ των οποίων οι 20 είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει έως τώρα την ευθύνη για την επίθεση, που σημειώνεται εν μέσω κλιμάκωσης των επιθέσεων από οργανώσεις μαχητών στο δυτικό τμήμα της χώρας, αυξάνοντας τις πιέσεις στις δυνάμεις ασφαλείας ενόψει των εθνικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο της επόμενης χρονιάς.

“Ο βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε επάνω του κοντά στο όχημα του αναπληρωτή επιτρόπου της αστυνομίας”, δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας Μουνίρ Αχμεντ στο Reuters, λέγοντας ότι η έκρηξη έλαβε χώρα κοντά σε τέμενος όπου είχε συγκεντρωθεί κόσμος για να τιμήσει τη γέννηση του προφήτη Μωάμεθ, που είναι δημόσια αργία.

Η οργάνωση Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν Πακιστάν (TTP), που συγκεντρώνει διάφορες σκληροπυρηνικές σουνιτικές ισλαμικές ομάδες, αρνείται ότι πραγματοποίησε την επίθεση.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία στην γειτονική πόλη Μάστουνγκ. Ο υπουργός Εσωτερικών Σαρφράζ Μπουγκτί έκανε λόγο για “ιδιαίτερα αποτρόπαιη ενέργεια”.

ΠΗΓΗ - ΜΠΕ 

Related posts

Ουκρανία: Έκκληση στους συμμάχους να αναγνωρίσουν τη Wagner ως τρομοκρατική οργάνωση

admin

Ρωσία: Στον κατάλογο καταζητουμένων η στενή συνεργάτιδα του Ναβάλνι, Μαρία Πεβτσίχ

admin

BioNTech: “Τέλος” στα αστρονομικά κέρδη έφερε το τέλος της πανδημίας

admin

Η Μελόνι κάλεσε τον ΟΗΕ να εξαπολύσει έναν “ανελέητο πόλεμο” εναντίον των διακινητών μεταναστών

admin

Ουκρανία: Σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού ηχούν σε Κίεβο και άλλες περιοχές

admin

Ρωσία: Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την κατάρριψη 33 drones που εκτοξεύτηκαν από την Ουκρανία

admin

Γερμανία: Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος προειδοποιεί για αυξανόμενη επιρροή της Κίνας σε πολιτικούς και κόμματα

admin

Πρακτικά Fed Μαρτίου: Οι Αμερικανοί κεντρικοί τραπεζίτες δεν έχουν πειστεί ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί σταθερά

admin

Ο ΟΗΕ λέει πως τα καύσιμα που έφθασαν στη Γάζα δεν είναι “καθόλου αρκετά”

admin