Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοιξε με μικρή άνοδο – Παλεύει να επιστρέψει στις 1.200 μονάδες

Μια πρώτη αντίδραση στο πρόσφατο σφυροκόπημα των πωλητών προσπαθεί να βγάλει την Παρασκευή το

Χρηματιστήριο Αθηνών

, με τους αγοραστές να επαναφέρουν την αγορά στην περιοχή των 1.200 μονάδων, σε μια κίνηση ωραιοποίησης της τελευταίας στιγμής (window dressing).

Μην ξεχνάμε ότι σήμερα έχουμε τη λήξη του Σεπτεμβρίου και του γ’ τριμήνου, με τον Γενικό Δείκτη να ετοιμάζεται για μεγάλες απώλειες της τάξης του 9% και του 6%, αντίστοιχα, πληρώνοντας το μάρμαρο της διεθνούς ανησυχίας για το ύψος των επιτοκίων και τον κίνδυνο της επιβράδυνσης.

Στο ταμπλό, τώρα, οι τράπεζες είναι οι μεγάλες «πρωταγωνίστριες» της ημέρας, με τις Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνική να κερδίζουν έως 1,3%. Στα υπόλοιπα blue chips, ο ΟΠΑΠ ανακάμπτει άνω του 1,5%, ενώ θετικά πρόσημα εμφανίζουν και οι ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Viohalco, Titan, Quest, Lamda, Coca Cola. Είναι ενδεικτικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης βρίσκονται σε ανοδικό έδαφος.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει ήπια άνοδο κατά 0,63% και διαμορφώνεται στις 1.200,78 μονάδες, κερδίζοντας περίπου 7,5 μονάδες σε σχέση με το κλείσιμο της Πέμπτης (1.193,32 μονάδες). Το τόξο των ημερήσιων διακυμάνσεων εκτείνεται σε 10 μονάδες (από 1.195,53 έως 1.205,51 μονάδες), με τον τζίρο των συναλλαγών να κυμαίνεται στα 4 εκατ. ευρώ.

Από τις αρχές του έτους, ο κύριος χρηματιστηριακός δείκτης, παρά την ομολογουμένως ισχυρή διόρθωση του Σεπτεμβρίου, συντηρεί τα συνολικά κέρδη κοντά στο 30%, σε μία από τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως.

Ο τραπεζικός δείκτης βάζει «φρένο» στις απώλειες, ανακάμπτοντας στο 0,82% και τις 920 μονάδες. Σε μηνιαίο επίπεδο, ωστόσο, η πτώση ανέρχεται στο -13%.

Η μετοχή της Alpha Bank, ενδεικτικά, διευρύνεται στο 1,3% και το 1,26 ευρώ, με τη μετοχή της Πειραιώς να ενισχύεται στο 0,9% και τα 2,79 ευρώ. Από εκεί και πέρα, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζα διαπραγματεύεται στο 0,7% και τα 5,3 ευρώ, ενώ η μετοχή της Eurobank ακολουθεί στο 0,7% και το 1,46 ευρώ.

Alpha Bank 1,32% 1,2665 ευρώ

Eurobank 0,69% 1,466 ευρώ

Εθνική Τράπεζα 0,75% 5,37 ευρώ

Πειραιώς 0,94% 2,796 ευρώ

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης ( 0,62% και 2.911 μονάδες), η μετοχή του ΟΠΑΠ διευρύνεται στο 1,6% και τα 15,7 ευρώ, ενώ κέρδη άνω του 1% παρουσιάζουν και οι μετοχές των ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Viohalco, Titan, Quest, Lamda Development, Coca – Cola. Την ίδια στιγμή, οι μετοχές των ΕΛΠΕ, Σαράντης και ΟΤΕ αυξάνονται κατά 0,8%. Στον αντίποδα, η μετοχή της Mytilineos περιορίζεται στο -0,4% και τα 33,8 ευρώ.

Όσον αφορά τον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίηση ( 0,77% και 1.962 μονάδες), η μετοχή της Κρι – Κρι ξεχωρίζει στο 3% και τα 8,4 ευρώ, χάρη στα ικανοποιητικά μεγέθη του α’ εξαμήνου. Άλμα κατά 3,7% πραγματοποιεί και η Entersoft, ενώ οι μετοχές των Τεχνικής Ολυμπιακής, Πλαστικά Θράκης, Παπουτσάνης, ΕΧΑΕ, ΑΒΑΞ και Profile διευρύνονται άνω του 1%.

Συνολικά στο χρηματιστηριακό ταμπλό, 55 μετοχές κινούνται ανοδικά, 14 μετοχές σημειώνουν κάμψη, ενώ 16 μετοχές παραμένουν αμετάβλητες. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κυμαίνεται στα 81,3 δισ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο --.grΕιδήσεις σήμερα:

Σοβαρό τροχαίο με μηχανή στον Κηφισό στο ύψος του Ρέντη – Κλειστή η αριστερή λωρίδα

Οργή στην Ινδία για το βίντεο με 12χρονη που είχε βιαστεί να ζητά βοήθεια και κανείς να μην ενδιαφέρεται

Άστατος σήμερα ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας – Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Related posts

Εξοικονομώ 2023: Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά επιδότησης – Πότε ολοκληρώνονται οι αιτήσεις

admin

Τράπεζες: Συμφωνία με την ΟΤΟΕ για αυξήσεις 5,5% μέχρι το 2024

admin

Η ΑΑΔΕ έστειλε χιλιάδες e-mails σε επιχειρήσεις για διασύνδεση ταμειακών-POS

admin

Επιδόματα: Στις 18 Δεκεμβρίου θα δοθεί η επιταγή ακρίβειας στους χαμηλοσυνταξιούχους

admin

Βloomberg: Ο Μητσοτάκης επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις για να περάσει η ελληνική κρίση στην ιστορία

admin

Παπαθανάσης: Επιδίωξή μας είναι να ανοίξουν όλα τα φυσικά καταστήματα

admin

ΕΚΤ: Για πρώτη φορά μετά από 15 μήνες δεν αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια – Συνεδριάζει στην Αθήνα την Πέμπτη

admin

Black Friday: Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

admin

Πρώτη αρωγή: Νέες πληρωμές προς τους πλημμυροπαθείς – Σήμερα η όγδοη καταβολή

admin