Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η στιγμή που η Χαμάς απελευθερώνει τις δύο Αμερικανίδες ομήρους

Βίντεο της στιγμής που η 18χρονη Νάταλι Ραανάν και η μητέρα της Τζούντιθ απελευθερώνονται από την αιχμαλωσία έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς. Η νεαρή κοπέλα και η μητέρα της, που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, φαίνονται να βγαίνουν από αυτοκίνητο της Χαμάς, ενώ γύρω τους βρίσκονται ένοπλοι που φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Οι δύο γυναίκες επιβιβάζονται σε ένα αυτοκίνητο του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και κατευθύνονται προς την ενδοχώρα του Ισραήλ, μετά από 14 ημέρες ομηρείας.

#BREAKING | JUST IN: LIVE VIDEO OF THE TWO AMERICAN HOSTAGES RELEASED BY HAMAS#Gaza #Israel #غزة #فلسطين pic.twitter.com/WU0JjVSoy2

— Breaking news 24/7 (@aliifil1) October 21, 2023

Μιλώντας στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο 71χρονος Ούρι Ράαναν, πατέρας της Νάταλι, δήλωσε: “Είναι καλά, είναι πολύ καλά. Δεν μου είπε κάτι, αλλά μου είπε ότι της συμπεριφέρθηκαν καλά και ότι είναι πολύ καλά. Περιμένω να την αγκαλιάσω και να την φιλήσω και αυτή θα είναι η καλύτερη ημέρα της ζωής μου”.

Ο Ούρι Ράνααν ζει στο Σικάγο και έμαξε για το ενδεχόμενο απελευθέρωσής των δύο γυναικών από την ισραηλινή τηλεόραση. Στη συνέχεια δέχθηκε τηλεφώνημα από εκπρόσωπο των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επικοινώνησε με τις δύο Αμερικανίδες και κατόπιν το γραφείο του ανακοίνωσε: “Ο Πρόεδρος μόλις ολοκλήρωσε μια συνομιλία με τις δύο Αμερικανίδες που αφέθηκαν ελεύθερες σήμερα και βρίσκονταν υπό την ομηρεία της Χαμάς κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του Ισραήλ. Ανέφερε ότι θα έχουν την πλήρη υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης καθώς ανακάμπτουν από αυτή τη φοβερή δοκιμασία”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος και σημείωσε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε επίσης και με τις οικογένειές τους.

- TheTOC.gr

Related posts

Γάζα: Ο ΟΗΕ δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε αναγκαστική εκκένωση της Ράφα

admin

Τουρκία: Πρόθυμη να παραλάβει τους καρκινοπαθείς της Γάζας

admin

Οι Χούθι κατηγορούν Βρετανία και ΗΠΑ για “πρόβλημα” σε υποθαλάσσια καλώδια της Ερυθράς Θάλασσας

admin

Ο Καναδάς σκέφτεται να απελάσει Κινέζους διπλωμάτες

admin

Νότια Αφρική: Στις 29 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εκλογές

admin

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο από λάθος υπερκοστολόγησε την ουκρανική βοήθεια κατά 3 δισ. δολάρια

admin

Σεισμός στο Μαρόκο: Η Αλγερία θα ανοίξει τον εναέριο χώρο της παρότι έχει διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με το Μαρόκο εδώ και μια διετία

admin

Μπουρκίνα Φάσο: Η στρατιωτική χούντα κήρυξε τις Γάλλους διπλωμάτες “ανεπιθύμητα πρόσωπα”

admin

Πακιστάν: Ο πρώην πρωθυπουργός Ιμράν Χαν καταδικάσθηκε σε φυλάκιση τριών ετών για διαφθορά και συνελήφθη

admin