Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Δέκα επτά εργαζόμενοι της UNRWA έχουν σκοτωθεί από την αρχή του πολέμου στη Γάζα

Τουλάχιστον 17 εργαζόμενοι στην υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας Φιλίπε Λατσαρίνι.

“Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 17 συναδέλφων μας σε αυτόν τον βίαιο πόλεμο. Δυστυχώς ο πραγματικός αριθμός θα είναι πιθανόν υψηλότερος”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λατσαρίνι.

Κάποιοι “σκοτώθηκαν στα σπίτια τους την ώρα που κοιμόντουσαν με την οικογένειά τους”, διευκρίνισε ο ίδιος.

“Υπογραμμίζω ότι από το ξέσπασμα του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου η UNRWA παρέχει τακτικά σε όλες τις πλευρές τα στοιχεία γεωεντοπισμού όλων των υποδομών της στη Λωρίδα της Γάζας. Παρά ταύτα, τουλάχιστον 35 κτίρια έχουν πληγεί μέχρι στιγμής, κάποια από άμεσα πλήγματα”, κατήγγειλε ο Λατσαρίνι.

“Στη Λωρίδα της Γάζας οι ασταμάτητες αεροπορικές επιδρομές και οι βομβαρδισμοί, σε συνδυασμό με τις εντολές εκκένωσης που εκδίδουν οι ισραηλινές δυνάμεις, έχουν οδηγήσει στον εκτοπισμό ενός εκατομμυρίου ανθρώπων και έχουν προκαλέσει τον θάνατο πάρα πολλών αμάχων”, σημείωσε ο ίδιος, ενώ ζήτησε “άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία”.

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ αποκάλυψε ότι οι δομές της υπηρεσίας του είναι “πλέον υπερπλήρεις”, με 500.000 ανθρώπους να έχουν αναζητήσει καταφύγιο εκεί.

“Για μία ακόμη φορά υπενθυμίζω σε όλες τις πλευρές τη νομική και αδιαπραγμάτευτη υποχρέωσή τους να προστατεύουν τις ζωές των αμάχων, όπου κι αν βρίσκονται, ανά πάσα στιγμή και να αποφεύγουν να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον μη στρατιωτικών υποδομών, όπως σχολεία, νοσοκομεία, χώροι λατρείας, κατοικίες αμάχων, περιλαμβανομένων αυτών των εργαζομένων στην UNRWA”, υπογράμμισε ο Λατσαρίνι.

Περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην ισραηλινή πλευρά μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, κυρίως άμαχοι, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Ο ισραηλινός στρατός έχει ανακοινώσει ότι περίπου 1.500 μαχητές της Χαμάς έχουν σκοτωθεί στην αντεπίθεση που εξαπέλυσε.

Στη Λωρίδα της Γάζας περισσότεροι από 4.100 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από τον συνεχή βομβαρδισμό του παλαιστινιακού θύλακα από τις ισραηλινές δυνάμεις, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Related posts

Νέο χτύπημα του Ισραήλ στο αεροδρόμιο του Χαλεπίου

admin

“Επιφυλακτικά αισιόδοξη” η Ουάσινγκτον για μια εκεχειρία στο Σουδάν – Αδιέξοδο στη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ουκρανικό drone προκάλεσε ζημιές σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στη νοτιοδυτική Ρωσία

admin

Η Ουκρανία ξεκίνησε τις συζητήσεις με τη Βρετανία για εγγυήσεις ασφαλείας

admin

Ιράκ: Ηγέτης ιρανόφιλης σιιτικής πολιτικοφυλακής στηρίζει Χαμάς και απειλεί ΗΠΑ με επιθέσεις σε βάσεις τους

admin

Η Συρία καταρρίπτει ισραηλινούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν κοντά στη Δαμασκό

admin

Μήνυμα στήριξης των γυναικών από τον πάπα Φραγκίσκο – Ακύρωσε το πρόγραμμά του λόγω γρίπης

admin

Ανατροπή στο πρόγραμμα της ΥΠΕΞ της Γερμανίας λόγω (άλλης μιας) βλάβης στο αεροσκάφος της

admin

Επίσκεψη του καγκελάριου Όλαφ Σολτς στην Ουάσινγκτον, 8-9 Φεβρουαρίου

admin