Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Τα τρακτέρ έδωσαν άλλο χρώμα στο κέντρο της Αθήνας – και μαζί την ευκαιρία να βρεθούν οι αγρότες με την αντιπολίτευση χωρίς οι δεύτεροι να χρειαστεί να ανεβούν στα μπλόκα. Ολοι είχαν παρουσία εκεί: προφανώς το ΚΚΕ (ο Δημήτρης Κουτσούμπας μόλις πριν από λίγες μέρες έπινε ρακές με τους αγρότες στην Κρήτη), το ΠΑΣΟΚ (χωρίς τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά με βουλευτές), η Νέα Αριστερά, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ – μάλιστα, για να μπορέσει να βρεθεί στην κινητοποίηση ο Στέφανος Κασσελάκης, η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας μετατέθηκε για μια ώρα αργότερα.

ΕΤΟΙΜΗ ΛΥΣΗ

Δεν είναι λίγοι οι γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα εντός του ΣΥΡΙΖΑ που εξηγούν το φρενάρισμα των στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη με το δεδομένο ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει μια έτοιμη, εναλλακτική λύση σε επίπεδο προσώπου. Οχι γιατί δεν υπάρχουν πρόθυμοι, μάλλον το αντίθετο, αλλά γιατί δεν υπάρχει συσπείρωση πίσω από κάποιον συγκεκριμένο. Η αφίσα-τρολιά που κυκλοφορούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για fake εκδήλωση με τίτλο «Μετά τον Κασσελάκη ποιος;» κρύβει από πίσω μια μεγάλη αλήθεια: όσοι θελουν να «τα ψάλουν» στον Κασσελάκη δεν μπορούν να συμφωνήσουν ποιος θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει.

ΣΤΟ 2027

Ολοι οι δημοσιολογούντες λένε πως το χρονικό σημείο καμπής για τα κόμματα της Κεντροαριστεράς έρχεται στις ευρωεκλογές, όμως ο ένας μετά τον άλλο, τα πρόσωπα που εμπλέκονται θέτουν πήχη εθνικών εκλογών. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ήδη από το περασμένο φθινόπωρο έχει πει ότι εκλαμβάνει τις ευρωκάλπες σαν ένα μαξιλάρι προς τον στόχο διεκδίκησης της διακυβέρνησης το 2027. Το ίδιο είπε τη Δευτέρα στο Λονδίνο και ο Στέφανος Κασσελάκης – πως δεν τον νοιάζει αν θα χάσει με 20 μονάδες, δεν πρόκειται να παραιτηθεί, γιατί έχει βάλει σκοπό να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τους εκτός, αλλά και για τους εντός του κομματικού μηχανισμού.

ΣΤΗ ΡΩΜΗ

Η επίσημη προεκλογική εκστρατεία των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για τις ευρωεκλογές του καλοκαιριού ξεκινάει στις 2 Μαρτίου, σε συνέδριο που θα λάβει χώρα στη Ρώμη. Εκεί θα βρίσκεται, ως αρχηγός του κόμματος που εκπροσωπεί το PES στην Ελλάδα, και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δεν αποκλείεται την επόμενη εβδομάδα να δώσει στη δημοσιότητα και κάποια πρώτα ονόματα που θα διεκδικήσουν για χάρη του ΠΑΣΟΚ μια θέση στο Στρασβούργο. Απέναντι στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την προεδρία της Κομισιόν, εκ μέρους της σοσιαλιστικής πλευράς, αναμένεται να επικυρωθεί ο (μοναδικός υποψήφιος) Νίκολας Σμιντ από τον Λουξεμβούργο –σημερινός επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

Related posts

Ερντογάν: Αποκαταστήσαμε την Αγία Σοφία – Κλείσαμε την πληγή

admin

Κλείνει η πόρτα της Βουλής για εγκληματικές οργανώσεις

admin

Το καθεστώς σε 152 νησιά αμφισβητεί η Τουρκία

admin

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Μόνο την περιφέρεια Πελοποννήσου κερδίζει η ΝΔ

admin

Κασσελάκης: Από τη σημερινή ανάρτηση Μητσοτάκη λείπει η λέξη Μπέος

admin

Ελιγμός Ράμα με τον «εκλεγμένο δήμαρχο» Μπελέρη

admin

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΠΙΤΕΣ

admin

ΚΚΕ για Κύπρο: Η Τουρκία αποσκοπεί στη δημιουργία τετελεσμένων

admin

«Η ψυχή της Ευρώπης κινδυνεύει»

admin