Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

Ευρω-αποφάσεις

Για τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχει πια ξεκινήσει η αναζήτηση για τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου. Στον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε προκριματικές εκλογές για το ευρωψηφοδέλτιο (πράγμα που δεν έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα), ενώ στο ΠΑΣΟΚ αναζητείται εκπροσώπηση από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους, που θα δίνουν το στίγμα ανανέωσης και σοσιαλδημοκρατικής προσέγγισης που θέλει να εκπέμψει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Μην ξαφνιαστείτε όμως αν δείτε και κάνα δυο έμπειρους από τον χώρο της πολιτικής – και όχι μόνο.

Στίγμα εξ αριστερών

Ενα πρώτο δείγμα από την ιδεολογική της προσέγγιση δείχνει η Νέα Αριστερά στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό – ήδη από την πρώτη μέρα της συζήτησης, βγάζοντας μπροστά δύο γνώστες του θέματος, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Εφη Αχτσιόγλου. Οι δύο πρώην υπουργοί επέκριναν την κυβέρνηση για την απουσία κοινωνικού αποτυπώματος, αλλά και για τον εγκλωβισμό των πολιτών σε έναν κύκλο φτωχοποίησης λόγω της φορολογίας. Αυτή είναι μια ευκαιρία να δουν πώς λειτουργεί το κοινοβουλευτικό ατού τους, γιατί μπορεί οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν 2,5%, όμως κανένας αναλυτής των αριθμών δεν αποκλείει το περισσότερο στις ευρωεκλογές.

Για τη Δημοκρατία

Νέα θέση στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Γιώργο Παπανδρέου: ο πρώην πρωθυπουργός εξελέγη γενικός εισηγητής για τη Δημοκρατία στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Πρόκειται για μια νέα θέση, που δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη η Ευρώπη (ας μην ξεχνάμε τα ποσοστά της Ακροδεξιάς στις δημοσκοπήσεις) και έχει στόχο να συμβάλει στην προώθηση του διαλόγου ανάμεσα στα κράτη-μέλη για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και τη διασφάλιση της ανθεκτικότητάς τους.

Μοιρασμένοι αντιδήμαρχοι

Οποιος έριξε μια ματιά στους αντιδημάρχους και τους εντεταλμένους συμβούλους που όρισε χθες ο Χάρης Δούκας, αντιλήφθηκε πως όλες οι πλευρές που τον στήριξαν έμειναν ευχαριστημένες. Παρουσίες από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δίνουν ξεκάθαρο στίγμα σε νευραλγικές θέσεις όπως στην καθαριότητα (Ρωξάνη Μπέη) και στα οικονομικά του δήμου (Γιώργος Γιάνναρος), την κλιματική διακυβέρνηση αναλαμβάνει ο οικολόγος Νίκος Χρυσόγελος. Γενικός γραμματέας του δήμου θα είναι ο Βασίλης Μπόκος, ενώ προτεινόμενος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο Μανώλης Βελεγράκης.

Related posts

Έντονη αντίδραση του ΥΠΕΞ για τον χάρτη στη Le Monde

admin

Κύμα στήριξης στη Σοφία Ζαχαράκη – Παγώνη, Μονογυιού και Χατζησοφιά καταδικάζουν τις δηλώσεις Τζήμερου

admin

ΚΚΕ: Τον ύπουλο «κοινωνικό αυτοματισμό» επιστρατεύει ο Μητσοτάκης για τους αγρότες

admin

Πώς και πότε θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

admin

Σπαρτιάτες: Το τρικ που είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν ώστε να προκαλέσουν εκλογές

admin

Η ΝΔ διαγράφει τον Μιχάλη Ταμήλο – «Δεν θα κλαίνε όλα τα Τρίκαλα» είπε για τα Τέμπη

admin

Αποχώρηση Τσίπρα: Από την ασφάλεια της Αριστεράς στην ανασφάλεια της ακροδεξιάς εν αναμονή

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ

admin

Μήνυμα Μητσοτάκη: Δεν είναι τώρα η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο

admin