Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραμένει στην αριστερή ευρωομάδα

Μέσα δίνη, αλλά έξω ο Στέφανος Κασσελάκης είχε μπαράζ επαφών στις Βρυξέλλες από προχθές. Εδώ κλείδωσε η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην αριστερή ευρωομάδα με στόχο να παραμείνει η «γέφυρα» στις προοδευτικές δυνάμεις. Καμία δηλαδή πρόθεση για μετακίνηση στους Σοσιαλιστές τώρα, που πάντως θα απαιτούσε και μεταβολή συνεδριακής απόφασης του κόμματος. Πάντως συνάντηση με την  επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Ιράτσε Γκαρσία Πέρες δεν έγινε, το αίτημα του Κασσελάκη δεν ευοδώθηκε και όπως σημειώνουν κοινοτικές πηγές έχει να κάνει και με το νέο στάτους του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική του συντριβή.

Ο Κασσελάκης είδε την πρώτη ημέρα τους τέσσερις ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Πηγές από τις Βρυξέλλες μεταφέρουν πως αποφάσισε ενιαίο πολιτικό κέντρο ευρωβουλευτών και ΚΟ του κόμματος, επιδοκιμάζοντας την δουλειά της ευρωομάδας του κόμματος. Στο θέμα της εσωτερικής δίνης, ο ίδιος φέρεται να αποσαφήνισε πως δεν ήρθε να διασπάσει τον χώρο, αλλά απαιτούνται εκατέρωθεν κινήσεις.

Χθες συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ευρωομάδας των Πράσινων, Φίλιπ Λάμπερτς, με τον οποίο συνομίλησαν για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Με τους συμπροέδρους της ευρωομάδας της Αριστεράς Martin Schirdewan και Manon Aubry. Με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά. Εδώ ο Κασσελάκης υπογράμμισε τη σημασία που έχει η προώθηση ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού Συμφώνου, που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη. Με τον πρόεδρο της LIBE, Χουάν Αγκιλάρ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εστίασε στην ανάγκη για στήριξη του κράτους δικαίου στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα όπου «υπονομεύεται σταθερά λόγω του σκανδάλου Predator». Και με τον επίτροπο Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι. Εδώ έθιξε – ανάμεσα σε άλλα –  την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας όπου τόνισε ότι «η πρόταση της Κομισιόν είναι σε θετική κατεύθυνση και τη στηρίζουμε. Αντί η κυβέρνηση να λέει μισόλογα, θα έπρεπε να τη στηρίζει ενεργά».

Related posts

Γεννητούρια

admin

Τι ψάχνει στο παζάρι της έντασης με την Ελλάδα ο Ερντογάν;

admin

Σπύρος Μπιμπίλας: Φόρεσε πουκάμισο με παπαγαλάκια στην ορκωμοσία της Βουλής

admin

Προάγγελος

admin

Πάτρα: Απροειδοποίητη επίσκεψη Κασσελάκη σε συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Τάιλερ και τη Φάρλι

admin

Οργή Πολάκη επειδή κατέβηκε συνέντευξη Κασελάκη από την ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Η Όλγα Γεροβασίλη είναι μία εξαιρετική υποψηφιότητα, λέει ο Καλαματιανός

admin

Μητσοτάκης: Οποιαδήποτε υπόνοια απειλής της κυριαρχίας μας θα τιμωρείται με αυστηρό τρόπο

admin

Ερντογάν: Το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν ξεκινά εργασίες – Αυτή είναι η τοποθεσία που θα τρυπήσει

admin