Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προάγγελος

Κατά τη συριζαϊκή ανάλυση, την οποία έσπευσε να παρουσιάσει ο Χρήστος Γιαννούλης, η αρνητική στάση Σαμαρά στην τροπολογία για τους μετανάστες είναι «προάγγελος μιας σειράς πολιτικών αναταράξεων και μιας μάχης χαρακωμάτων μέσα στη ΝΔ, για μία σειρά από ζητήματα όπως ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και η τεκνοθεσία». Οφείλω να αναγνωρίσω στους συριζαίους πως παραμένουν από τους ελάχιστους πιστούς στη σαμαρική δύναμη, παρότι η πολιτική ζωή έχει διαψεύσει ανάλογες εκτιμήσεις τους αρκετές φορές την τελευταία τετραετία.

Αριστερά

«Κάθε αναμονή και παραμονή μέχρι το συνέδριο ή τις ευρωεκλογές για να πιστοποιηθεί η προφανής πλέον ανικανότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την υπόσταση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς», αποφάνθηκε ο Νίκος Μπίστης – αφού χαρακτήρισε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αυστηρώς ακατάλληλο». Για να μην ξεχνιόμαστε, βέβαια, η Αριστερά που εξέλεξε τον Κασσελάκη είναι αυτή που έφτιαξαν από το 2014 ως το 2023 όλοι όσοι ήταν συριζαίοι μέχρι πρόσφατα.

Γένος

«Αξίζει η ισλαμοποίηση της χώρας για 900.000 ευρώ; (…) Τι νόημα έχει να σωθεί η Ελλάδα από αλλότριο πληθυσμό; Για ποια Ελλάδα θα μιλάμε αν εξαφανιστούν οι Ελληνες στο γένος;», αναρωτήθηκε από κοινοβουλευτικού βήματος ο Κυριάκος Βελόπουλος την ώρα που αγόρευε ως σαμαρικότερος του Σαμαρά. Είναι ελαφρώς παράδοξο οι δυο ομοϊδεάτες να πιστεύουν ότι το γένος επέζησε 400 χρόνια οθωμανικής σκλαβιάς και να φοβούνται ότι θα εξαφανιστεί από μερικές χιλιάδες μετανάστες. Περίμενα μεγαλύτερη πίστη στην αντοχή της φυλής.

Πειθαρχία

Σύμφωνα με όσα είπε χθες στο μπρίφινγκ ο Παύλος Μαρινάκης, είναι αυτονόητη για όλους τους βουλευτές της ΝΔ η κομματική πειθαρχία στην ψήφιση της τροπολογίας Καιρίδη πλην του Αντώνη Σαμαρά – επειδή αυτός είναι πρώην πρωθυπουργός. Πάντως, αν η διάταξη είναι τόσο σαφής, που όποιος κάτσει και τη διαβάσει θα δει πως απηχεί την κοινή λογική – όπως λέει ο Αδωνις –, δεν νομιμοποιείται κανείς να αναρωτηθεί κατά πόσο η κυβέρνηση αποκαλεί εμμέσως παράλογο τον διαφωνούντα;

Related posts

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ενεργειακό κόμβο με τον νέο τερματικό σταθμό LNG – Στην Αλεξανδρούπολη ο Μητσοτάκης

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης της Δευτέρας

admin

«Ομάδα κρούσης» για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

admin

Τα «καρφιά» της άλλης πλευράς στη Γεροβασίλη για τους «αρχηγίσκους» και η ανατροπή μετά την παρέμβαση Τσίπρα

admin

Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης για τις φωτιές στη Βουλή

admin

Ανδρέας Λοβέρδος: Επιστρέφει στην πολιτική

admin

ΑΠΘ: Στα άκρα πάει την κόντρα με τους φοιτητές ο πρωθυπουργός – Διώκουν τους 49 συλληφθέντες

admin

Σχοινάς: Η Ευρώπη χρειάζεται Ούρσουλα και Κυριάκο όχι Λεπέν, Σαλβίνι και Πούτιν

admin

Στη Θεσσαλονίκη Κασσελάκης, Ανδρουλάκης και Χαρίτσης για την 30η Agrotica

admin