Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πάπας έχει φλεγμονή στους πνεύμονες – Ο βοηθός του διάβασε το μήνυμα του στους πιστούς

Ο Πάπας Φραγκίσκος, που πάσχει από “φλεγμονή στους πνεύμονες”, εμφανίστηκε καθισμένος στο παρεκκλήσι της κατοικίας του αντί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ενώ ένας βοηθός του διάβασε το κυριακάτικο μήνυμά του.

Ο 86χρονος Πάπας, φορώντας τα παραδοσιακά λευκά ράσα του και με επίδεσμο στο δεξί του χέρι, παρέμεινε καθισμένος δίπλα στον βοηθό κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης.

“Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές. Ευτυχισμένη Κυριακή. Σήμερα, δεν μπορώ να εμφανιστώ στο παράθυρο επειδή έχω αυτό το πρόβλημα μιας φλεγμονής στους πνεύμονες”, είπε ο Φραγκίσκος.

Ο Φραγκίσκος πήγε σε νοσοκομείο της Ρώμης το Σάββατο για μια εξέταση που, όπως ανακοίνωσε το Βατικανό, απέκλεισε επιπλοκές στους πνεύμονες, αφού μια έξαρση γρίπης τον ανάγκασε να ακυρώσει δραστηριότητες.

Ένα μέρος του ενός πνεύμονα του Πάπα αφαιρέθηκε όταν ο Φραγκίσκος ήταν νέος στην πατρίδα του, την Αργεντινή.

Στη συνέχεια ο Φραγκίσκος παρουσίασε τον ιερέα, πατέρα Paolo Braida, ο οποίος ανέγνωσε το κυριακάτικο μήνυμα του Πάπα με βάση το Ευαγγέλιο. Ο Φραγκίσκος έβηξε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης.




Ο Πάπας έδωσε ευλογία και ο Braida διάβασε το υπόλοιπο μήνυμα, το οποίο περιελάμβανε εκκλήσεις για ειρήνη στην Ουκρανία, ευχαριστίες για την απελευθέρωση ορισμένων ομήρων στη Γάζα και επιβεβαίωση της πρόθεσης του Πάπα να ταξιδέψει στο Ντουμπάι την Παρασκευή για να συμμετάσχει στη διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.

Ο Φραγκίσκος έκλεισε με τις παραδοσιακές του τελικές παρατηρήσεις: “Εύχομαι σε όλους καλή Κυριακή. Σας παρακαλώ να μην ξεχάσετε να προσευχηθείτε για μένα. Να έχετε ένα καλό γεύμα και να τα πούμε την επόμενη φορά”.

Related posts

Γερμανία: Κατεβάζοyν τον πήχη για την ανάπτυξη την επόμενη διετία DIW και Ifo

admin

Ισχυρός σεισμός κοντά στην Κωνσταντινούπολη

admin

Κρεμλίνο: Σύντομα η συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν

admin

Απομνημονεύματα Σόιμπλε: Τι γράφει για Βενιζέλο, Βαρουφάκη, Τσίπρα- Επιβεβαιώνει το σενάριο για Grexit

admin

Ντε Γκίντος (αντιπρόεδρος ΕΚΤ): Η μεγαλύτερη ανησυχία μου είναι οι τιμές των υπηρεσιών

admin

Επιστρέφει στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν – Τι θα ζητήσει από το Ισραήλ

admin

Η Snap απολύει το 10% του εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως

admin

Ουκρανία: Σταθερές οι δεξαμενές ψύξης στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια παρά την απώλεια νερού στον ταμιευτήρα Καχόβκα

admin

Αναφορές του ουκρανικού στρατού και του Πριγκόζιν για μεγάλες ρωσικές απώλειες

admin