Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο ελληνικός λαός διψά για αλήθεια και διαφάνεια»

Η έφοδος της αστυνομίας στις κεντρικές υπηρεσίες του ΟΣΕ, μετά την εντολή του εφέτη ανακριτή για τη κατάσχεση των σκληρών δίσκων που περιλαμβάνουν τα πρωτότυπα ηχητικά, τα οποία σχετίζονται με την τραγωδία των Τεμπών, έφεραν αντίστοιχες αντιδράσεις και στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το ζήτημα έφερε στην Ολομέλεια της Βουλής, για ακόμα μια μέρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος παράλληλα περιέγραψε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «πρωταγωνιστή της τοξικότητας» που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο πολιτικό σύστημα.

Στην παρέμβασή του, ο Ανδρουλάκης επεσήμανε το γεγονός πως ήταν οι ενέργειες του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας και σχετική αναφορά στον Αρειο Πάγο μετά το δημοσίευμα του «Βήματος» για τη «μονταζιέρα» που λειτούργησαν ως καταλύτης για το ντόμινο των εξελίξεων. «Πρέπει να καταλάβει ο Πρωθυπουργός ότι εμείς ερχόμαστε στη Βουλή των Ελλήνων για να απαντήσουμε σε ένα κοινωνικό αίτημα: στη δίψα του ελληνικού λαού για αλήθεια, διαφάνεια και δικαιοσύνη. Θα μας βρίσκει συνεχώς απέναντί του, όσο ο ίδιος υπηρετεί τη διαφθορά, τη συγκάλυψη και την ατιμωρησία» σχολίασε χαρακτηριστικά, αναδεικνύοντας το μοντέλο της αντιπολίτευσης που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα το ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας πως στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι να «ταράξει την κυβέρνηση στη νομιμότητα με τις συνεχείς θεσμικές πρωτοβουλίες».

Σκληρή επίθεση

στο Μαξίμου

Παράλληλα, ο Ανδρουλάκης συνέχισε να συνδέει την υπόθεση των Τεμπών με το Μέγαρο Μαξίμου, ρίχνοντας τα βέλη του στον ίδιο τον Πρωθυπουργό: «Καταγγέλλει την τοξικότητα ο άνθρωπος που πρωταγωνιστεί της τοξικότητας, όταν συνεχώς βλέπουμε το τρίπτυχο: διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία», επεσήμανε, μιλώντας για στελέχη που βρίσκονται στον πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου και στενούς συνεργάτες που εμπλέκονται σε «κορυφαία σκάνδαλα που δηλητηριάζουν τη δημόσια ζωή και αντί να οδηγούνται στη δικαιοσύνη, να βρίσκονται στο απυρόβλητο». Το επόμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει τις θεσμικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες και για το θέμα των Τεμπών, θέλοντας εμμέσως να αναδείξει και τις διαφορές που έχει από την αντιπολίτευση που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ – εξού και ο Ανδρουλάκης μιλάει για ένα διαφορετικό παράδειγμα από αυτά που η κυβέρνηση είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια, «τα σόου, τον λαϊκισμό και την τοξικότητα».

Πυρά και

από Κασσελάκη

Παρόμοια αντίδραση στην έφοδο είχε και ο ΣΥΡΙΖΑ διά του Στέφανου Κασσελάκη: «Δηλαδή επί ένα χρόνο οι ανακριτικές αρχές δεν επιτελούν το λειτούργημά τους βασιζόμενες στο πρωτότυπο υλικό αλλά στο μονταρισμένο;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος και στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη που διαβεβαίωνε για το ότι οι αρμόδιες αρχές είχαν τα πρωτότυπα ηχητικά εξαρχής στα χέρια τους. Ο Κασσελάκης επανέλαβε τα κρίσιμα ερωτήματα που έχουν προκύψει από τις αποκαλύψεις για τη μονταζιέρα και κατέληξε σημειώνοντας πως «σφίγγει ο κλοιός. Καμία συγκάλυψη δεν διαρκεί για πάντα».

Related posts

Πόθεν έσχες: Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών

admin

Μαρία Σπυράκη: Γιατί μπήκε στον «πάγο» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

admin

Ευρωπαϊκές πιέσεις για πυραύλους στο Κίεβο

admin

Υπουργείο Υγείας: Με προτροπή της Παλιοσπύρου νέα διάταξη για τους εγκαυματίες

admin

Η διαγραφή-τέλος εποχής

admin

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

admin

Τουρκάλα δημοσιογράφος που καλούσε σε μποϊκοτάζ των ελληνικών νησιών έβγαλε selfie με τον Μητσοτάκη

admin

Μητσοτάκης για Τουρκία: Επιβάλλονται οι προσεγγίσεις αλλά δεν επιτρέπονται οι ψευδαισθήσεις

admin

Εύα Καϊλή: Τι θα κρίνει την κράτησή της – Το «αγκάθι» στην υπεράσπισή της

admin