Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Δημόσιο

Για να εκφράσει την αντίθεσή της στα μη κρατικά ΑΕΙ, η συριζαία αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας, Ράνια Θρασκιά, επιστράτευσε ένα επιχείρημα που ακούγεται λογικό. «Τα ιδιωτικά σχολεία», υποστήριξε, «δεν έκαναν καλύτερα τα δημόσια, τα ιδιωτικά νοσοκομεία δεν έκαναν καλύτερα τα δημόσια, έτσι και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα κάνουν καλύτερα τα δημόσια». Διαβάζεται κι ανάποδα η επισήμανσή της, πάντως: αν δεν βελτιώνονται οι υπηρεσίες που οφείλει να παρέχει το κράτος, δεν φταίει ο ιδιωτικός τομέας. Φταίει ο δημόσιος.

Λύσεις

Από τα Γιάννινα – κι ενόψει προσυνεδριακού διαλόγου –, ο Σωκράτης Φάμελλος διαπίστωσε πως «η συμμετοχή 150.000 πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές που εκλέχθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει ότι η κοινωνία δεν βολεύεται, δεν αντέχει τις πολιτικές Μητσοτάκη, ψάχνει λύσεις και κοιτάει προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διέξοδο». Δηλαδή, οι πασόκοι που ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών τους 270.706 άνθρωποι τι πρέπει να λένε; Πως επιστρέφει ο δικομματισμός ο παλιός, ο ορθόδοξος;

Αντιπολίτευση

Αρχικά δήλωσε ότι δεν έχει νόημα να πει κάτι. Αλλά μετά είπε και παραείπε. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου ανέφερε στα ερτζιανά ότι ο πρώην πρόεδρός της «ενώ θα μπορούσε ως νεότερη γενιά πολιτικών να ανοίξει τα φτερά του και να πάει σε μια πολιτική ουσιαστικής αντιπολίτευσης έχει παραμείνει στην αντιπολίτευση του «όχι σε όλα». Είναι της δεκαετίας του ’80 αυτή η αντιπολίτευση, έχει παρέλθει». Μεταξύ μας, δεν θέλω να φανταστώ το σχόλιο που θα έκανε εφόσον θεωρούσε ότι έχει νόημα να μοιραστεί τις σκέψεις της με τους ακροατές.

Συμπεριφορές

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι εντός γραμμής όταν λέει ότι η κυβέρνηση κατηύθυνε μεγάλα ποσά για τη στήριξη των πλημμυροπαθών αλλά προφανώς θα χρειαστούν κι άλλοι πόροι, επιμονή και καλύτερος συντονισμός. Ταυτόχρονα, βέβαια, την πέφτει και σε κάποιον κυβερνητικό όταν συμπληρώνει: «Είναι κρίμα, όμως, η όλη προσπάθεια να επισκιάζεται από λάθη, αστοχίες και ατυχείς συμπεριφορές». Για ποιον υπουργό χτυπάει την καμπάνα ο γαλάζιος του Κάμπου; Το κουίζ είναι μέτριας δυσκολίας.

Related posts

Μητσοτάκης: Επίσκεψη του πρωθυπουργού σε χώρους δουλειάς όπου εφαρμόζεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Χτυπάει Μητσοτάκη μέσω… Μπέου και πάει στις πληγείσες περιοχές

admin

Μητσοτάκης σε Νετανιάχου: Θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε

admin

Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: Οι επτά αξιωματικοί που απομακρύνθηκαν δεν θα είναι οι μόνοι – Αμεσα η εφαρμογή των μέτρων για τη βία στα γήπεδα

admin

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει στην τροχιά της ανευθυνότητας για το Power Pass

admin

Γεραπετρίτης σε Κροάτη ΥΠΕΞ για Νέα Φιλαδέλφεια: «Η ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει αντικειμενικά την υπόθεση»

admin

Νικόλας Γιατρομανωλάκης: Πώς αντέδρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν του είπε ότι είναι gay

admin

Η αντιπολίτευση «μπλεγμένη» στον λαβύρινθο των μεταρρυθμίσεων

admin

Τουρκικό σκάφος έκοβε βόλτες την ώρα που η ακταιωρός παρενοχλούσε σκάφος του Λιμενικού

admin