Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ουρές στο ελληνικό περίπτερο στο Ντουμπάι

Ούτε δέκα, ούτε είκοσι, ούτε εκατό. Περίπου 200 Ελληνες έχουν μεταβεί στο Ντουμπάι για τη φετινή COP28, ανάμεσά τους κυβερνητικά στελέχη, επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων, καθηγητές κι άλλοι που θα συμμετέχουν στις δεκάδες συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της μεγάλης διάσκεψης για το κλίμα. Η τόσο μεγάλη συμμετοχή οφείλεται στο ότι η Ελλάδα έχει φέτος το δικό της περίπτερο στη διάσκεψη, στο οποίο θα πραγματοποιηθούν πάνω από 30 εκδηλώσεις, πάνελ, ομιλίες και παρουσιάσεις, όχι μόνο από την ελληνική αποστολή, αλλά και με καλεσμένους από όλο τον κόσμο. Τα εγκαίνια του περιπτέρου έκανε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης κι εκεί ανακοινώθηκε κι η συνέχεια του project «GReco Islands» με την παρουσίαση του επόμενου «πράσινου» ελληνικού νησιού, καθώς κι η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με τον πρόεδρο των ΗΑΕ σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ μπιν Σουλτάν αλ Ναχαγιάν και την κρατική εταιρεία των ΗΑΕ Masdar, που θα αναλάβουν ως «χορηγοί» τον πράσινο μετασχηματισμό ενός ελληνικού νησιού.

Εκστρατεία για την επιστολική ψήφο

Επιχείρηση ενημέρωσης της Ομογένειας για την επιστολική ψήφο ξεκινάει η ΝΔ, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της συμμετοχής των αποδήμων στις ευρωεκλογές, αφού τα στατιστικά στις προηγούμενες εκλογές κρίθηκαν μάλλον απογοητευτικά (από τους Ελληνες του εξωτερικού είχαν ψηφίσει μόλις 17.000 άτομα). Την κινητοποίηση έχει αναλάβει η Γραμματεία Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ που θα επιστρατεύσει κορυφαία στελέχη και υπουργούς. Με πρώτο πρώτο τον υπεύθυνο της ρύθμισης της επιστολικής ψήφου Θοδωρή Λιβάνιο που θα συμμετέχει σήμερα σε εκδήλωση της ΝΔ στη Νέα Υόρκη για το νέο σύστημα ψήφου. Είναι η δεύτερη κομματική εκδήλωση ομογενών μετά τις εκλογές (η πρώτη ήταν την περασμένη Κυριακή στο Λονδίνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη), αλλά και η πρώτη μετά τις μεγάλες ανακοινώσεις.

Αποστολή στη Θράκη

Σε Ξάνθη και Ροδόπη έπιασε χθες το μάτι της στήλης την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη και τον Πάνο Ρήγα, μέλος της ΠΓ του κόμματος. Μου λένε οι άνθρωποί μου πως είδαν κόσμο και ντουνιά από τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ο Ρήγας έχει διατελέσει και γραμματέας – και είναι ο πρώτος σταθμός στελεχών σε μέρη που η Κουμουνδούρου έμεινε χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση μετά τη διάσπαση. Σας θυμίζω πως και οι δύο μειονοτικοί βουλευτές Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Οζγκιούρ Φερχάτ αποχώρησαν και μετέχουν στην ομάδα της νέας ΚΟ των 11. Πάντως τεράστια αποχώρηση στελεχών στους εν λόγω νομούς δεν είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, αφήστε που στελέχη όπως η Ελένη Λαφτσή και άλλοι επέστρεψαν στο κόμμα. Σας θυμίζω πως η Λαφτσή, τέως μέλος της Νομαρχιακής Ροδόπης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στον Δήμο Κομοτηνής, είχε καταγγείλει παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στα συριζαϊκά και είχε παραιτηθεί μετά τις εθνικές εκλογές.

Κασσελάκης στη «Θετική Φωνή»

Στο Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» βρέθηκε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά τη συνάντησή του με τον Γεραπετρίτη, συνοδευόμενος από συνεργάτες του και τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ, που έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δουλειά της οργάνωσης. Μάλιστα, προκειμένου να διευκολυνθεί ο καλεσμένος στη συζήτηση, μέρος της έγινε στα αγγλικά και, επί τη ευκαιρία, παρότι αναγνώρισε ότι δεν έχει άμεση σχέση με το θέμα της συζήτησης, ο Κασσελάκης έστειλε κι ένα έμμεσο μήνυμα για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, τονίζοντας ότι «ισότητα σημαίνει ισότητα».

«Κόκκινο» στη Ζωή

Αρνητικά γνωμοδότησε το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για τη συμμετοχή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη. Η πλειοψηφία είχε ζητήσει γνωμοδότηση για το αν συνιστά κώλυμα το ότι η Κωνσταντοπούλου είναι συνήγορος οικογένειας θύματος του δυστυχήματος. Κατά το Επιστημονικό Συμβούλιο, λοιπόν, ναι, «όποιος άσκησε καθήκοντα συνηγόρου υπεράσπισης ή υποστήριξης της κατηγορίας ή κατέθεσε ως μάρτυρας, δεν μπορεί να ασκήσει καθήκοντα δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού στην αυτή υπόθεση και επομένως δεν μπορεί να είναι μέλος της». Και μάλιστα διευκρινίζει ότι «είναι άνευ νομικής επιρροής το αν τα καθήκοντα συνηγόρου ασκήθηκαν επ’ αμοιβή ή όχι».

Ο Τραμπ τρομάζει

Εντονη προειδοποίηση για την πιθανότητα να οδεύσουν οι ΗΠΑ προς μια δικτατορία, απευθύνει ο Ρόμπερτ Κέιγκαν, μία από τις πιο γνωστές νεοσυντηρητικές φωνές στην Αμερική. Σε άρθρο του στην «Washington Post» κάνει λόγο για μια σκοτεινή πραγματικότητα και έναν ξεκάθαρο δρόμο προς μια δικτατορία του Τραμπ, καθώς σε 13 εβδομάδες ο πρώην πρόεδρος θα έχει κλειδώσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, ενώ σε όλες τις δημοσκοπήσεις έως τώρα είναι ισόπαλος ή προηγείται του προέδρου Μπάιντεν ενώ υπενθυμίζει την απέχθεια του Τραμπ προς τον σεβασμό του κράτους δικαίου.

Related posts

Πυρά Ανδρουλάκη με φόντο τις πυρκαγιές: Κυβέρνηση αυξημένης αλαζονείας και μηδενικής αποτελεσματικότητας

admin

Με το βλέμμα στραμμένο στις τιμές των προϊόντων ψηφίζουν οι Έλληνες στις ευρωεκλογές

admin

Οικονόμου: «Η ασφάλεια απαίτηση της κοινωνίας» – Παρέλαβε από τον Νότη Μηταράκη ο νέος υπουργός

admin

Ασκήσεις στο Αιγαίο και για υβριδικές απειλές

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Τα απόνερα ενός συνεδρίου και ο οδικός χάρτης

admin

«Έχω ένα κοκοράκι δίπλα μου»: Καβγάς Συρίγου – Σκουρλέτη στον τηλεοπτικό αέρα

admin

Ερντογάν: Δεν πείθει η Αγκυρα τις ΗΠΑ για την πώληση F-16

admin

Άδωνις Γεωργιάδης: Έκκληση στους εργοδότες να τηρούν τις οδηγίες ενόψει καύσωνα

admin

Εκλογές: Oι 5 συντελεστές βαρύτητας για την ημερομηνία

admin