Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο,τι μας έφερε στα μνημόνια ζει και βασιλεύει»

«Οταν στην Ελλάδα της δημοκρατίας υπάρχουν κάποιοι που καταπατούν τις αξίες της, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα κάνει τα στραβά μάτια για να μην την πληρώσει ο κ. Δημητριάδης ή ο κ. Καραμανλής; Εγώ θα αγωνιστώ για να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι»: στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη και με αφορμή την επίσκεψη της Ρομπέρτα Μέτσολα στην Αθήνα, ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε να σχολιάσει την αποδυνάμωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, κάνοντας ειδική αναφορά τόσο στο σκάνδαλο των υποκλοπών όσο και στη διαχείριση του δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποδεικνύει ότι ευρωβουλευτές όλων των πολιτικών αποχρώσεων ζητούν να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα για να αλλάξει ρότα. Διότι η Ευρώπη έχει κάποιες αξίες: τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στο κράτος δικαίου και στη διάκριση των εξουσιών» επεσήμανε (στο ΚΡΗΤΗ tv), σημειώνοντας ότι για την πρόσφατη καταδίκη της Ελλάδας υπερψήφισαν όχι μόνο μέλη της σοσιαλδημοκρατικής, της αριστερής και της πράσινης ευρωομάδας, αλλά και συντηρητικοί και φιλελεύθεροι ευρωβουλευτές, συμπληρώνοντας ένα κάδρο που αναδεικνύει την κατάσταση του κράτους δικαίου στη χώρα.

Πολιτικό υπόδειγμα

Παράλληλα, εξηγώντας τον στόχο του ΠΑΣΟΚ έθεσε επί τάπητος την ανάγκη για ένα νέο «πολιτικό υπόδειγμα»: «η οικογενειοκρατία, η αδιαφάνεια και το ρουσφέτι επικρατούν ακόμη. Δηλαδή, ό,τι μας έφερε στα μνημόνια ζει και βασιλεύει και μετά τα μνημόνια» σχολίασε σημειώνοντας πως η αγωνία του είναι «να αλλάξει το πολιτικό σύστημα», γι’ αυτό έχει ποντάρει στην ανανέωση του κόμματός του και «δεν δέχεται πελατειακές συμπεριφορές».

Στο ίδιο πλαίσιο του κράτους δικαίου ο Ανδρουλάκης τοποθέτησε την υπόθεση των Τεμπών και την εξέλιξη της Εξεταστικής Επιτροπής: «Ολοι μιλούν για δημοκρατία. Δημοκρατία είναι να έχουμε αυτό το έγκλημα στα Τέμπη και να έρχονται εδώ οι γονείς των παιδιών και, αντί να απολογείται η κυβέρνηση, να επιτίθεται στους γονείς;» επεσήμανε. Το ερχόμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να συνεχίσει να «σηκώνει» το θέμα, παράλληλα με την ακρίβεια και το αγροτικό ζήτημα, γνωρίζοντας ότι η επόμενη σοβαρή κοινοβουλευτική μάχη με τη ΝΔ έρχεται για το θέμα των ιδιωτικών ΑΕΙ.

Related posts

Μητσοτάκης σε ΝΑΤΟ: Η υπεράσπιση του Διεθνούς Δικαίου δεν είναι πλέον κενό γράμμα

admin

Προκλητικός Σοϊλού: Η Αγία Σοφία ήταν μόνο η αρχή

admin

Εκλογές: Μηνύματα… μεθεπόμενης μέρας από Μητσοτάκη

admin

Ενστάσεις

admin

Οι κρίσιμες εξελίξεις στην Ευρώπη στο επίκεντρο της συνάντησης Α. Τσίπρα – Π. Τζεντιλόνι

admin

Υπερπτήσεις το απόγευμα σε Φαρμακονήσι, Λειψούς, Αρκιούς

admin

Τετ α τετ Δένδια – Μπέρμποκ για Μεσόγειο και Δυτικά Βαλκάνια

admin

Ποιος ορίζει σήμερα το «προοδευτικό»;

admin

Παραμένει σφίγγα ο Τσίπρας παρά τις βολές

admin