Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ηγέτες της Χαμάς δεν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας

Οι ηγέτες της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας δεν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν τον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα παρά το αδιάκοπο σφυροκόπημα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

“Νίκη ή μαρτυρικός θάνατος” είναι οι μοναδικές επιλογές, είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) αξιωματούχος του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στη Βηρυτό, εξηγώντας πως η Γάζα είναι η πατρίδα τους και συμπληρώνοντας ότι το αίμα των ηγετών της Χαμάς δεν έχει μεγαλύτερη αξία από εκείνο των υπολοίπων Παλαιστινίων.

Ο εντοπισμός των ηγετών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας συμπεριλαμβάνεται στις προτεραιότητες των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF). Πάνω από 100 ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου που πυροδότησε η άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ο Γιαχία Σινουάρ και άλλα ηγετικά στελέχη του κινήματος φέρονται να παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας. Εκτιμάται πως κρύβονται στο δαιδαλώδες δίκτυο υπόγειων τούνελ.

Η Χαμάς απορρίπτει τη λύση των δύο κρατών για τον τερματισμό της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης. Ο πρώην ανώτατος πολιτικός ηγέτης της, ο Χάλεντ Μεσάλ, λέει πως μοναδική λύση είναι ο τερματισμός της ισραηλινής κατοχής. Ο λαός μας απαιτεί την “ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους”. Το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ “απορρίπτεται κατηγορηματικά”, υπογραμμίζει.

Related posts

Ταϊβάν: Έξι νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες από πυρκαγιά σε εργοστάσιο

admin

Κρίση ρευστότητας για τον κινεζικό χρηματοοικονομικό κολοσσό Zhongzhi – Προχωρά σε αναδιάρθρωση χρέους

admin

Χάος στα αεροδρόμια της Μ. Βρετανίας: Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων λόγω τεχνικού προβλήματος

admin

Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη

admin

ΗΠΑ: Η Καμάλα Χάρις “βγαίνει μπροστά” σε κοινωνικά ζητήματα για να προσελκύσει ψηφοφόρους

admin

Τουρκία: Οι τοπικές εκλογές – και όποιος κερδίσει στην Κωνσταντινούπολη – θα μπορούσαν να διαμορφώσουν το μέλλον της χώρας

admin

Στον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι την ερχόμενη εβδομάδα

admin

Ο Μπάιντεν παροτρύνει το Ισραήλ για άμεση εκεχειρία στη Γάζα

admin

Η Βάγκνερ ζητεί από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να εμπιστευθεί τις θέσεις της σε Τσετσένους μαχητές

admin