Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νόμιμη πώληση μεταχειρισμένου λογισμικού: Η Forscope την καθιστά εφικτή και στην ελληνική αγορά

Η Forscope, ο μεγαλύτερος μεσίτης λογισμικού στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στην ελληνική αγορά.

Η εταιρεία με έδρα το Μπρνο της Τσεχίας, έχει ήδη παρουσία σε άλλες 9 ευρωπαϊκές χώρες, με κύριο αντικείμενό της την παροχή μεταχειρισμένου, αξιόπιστου και πλήρως νόμιμου λογισμικού σε επιχειρήσεις οποιασδήποτε κλίμακας, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Επίσης, είναι πιστοποιημένος συνεργάτης της Microsoft και κάτοχος πιστοποιητικού ISO 9001:2015.

Οπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, η Forscope μεταπωλεί μεταχειρισμένο λογισμικό της Microsoft (λειτουργικά συστήματα Windows, εφαρμογές Office και servers) και της Autodesk (AutoCAD, AutoCAD LT, Inventor, Design Suites) με άδειες χρήσης απεριόριστης διάρκειας. Με αυτή την πρακτική, οι εταιρείες και οι δημόσιοι φορείς βελτιστοποιούν το κόστος κτήσης λογισμικού, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μείωση κόστους έως και 70%. Επιπλέον, αγοράζει άδειες λογισμικού από εταιρείες που δεν τις χρειάζονται ή δεν τις χρησιμοποιούν πλέον (π.χ. λόγω μετάβασης σε μοντέλο cloud).

Το νομικό πλαίσιο για τη μεταπώληση λογισμικού ορίζεται από την Οδηγία 2009/24/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τη νομική προστασία των προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αυτό το πλαίσιο αποτέλεσε τη βάση για την απόφαση που εξέδωσε το Δικαστήριο της ΕΕ το 2012, η οποία διασφαλίζει υγιή και θεμιτό ανταγωνισμό στην ευρωπαϊκή αγορά. Βασίζεται στην υπόθεση ότι ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων έχει ήδη αποκτήσει οικονομικές απολαβές από την πρώτη πώληση του λογισμικού και δεν μπορεί να περιορίσει την περαιτέρω μεταπώλησή του. Ωστόσο, η πώληση και η μεταβίβαση της ιδιοκτησίας του μεταχειρισμένου software πρέπει να πληρούν σαφώς καθορισμένες προϋποθέσεις:

  • Η δυνατότητα μεταβίβασης της κυριότητας ισχύει μόνο για προϊόντα με άδειες κτήσης απεριόριστης διάρκειας, που δεν απαιτούν συνδρομή.
  • Ο παραγωγός / δημιουργός του λογισμικού πρέπει να έχει λάβει πλήρη αμοιβή κατά την πρώτη πώληση του προϊόντος.
  • Το λογισμικό πρέπει να έχει εξ αρχής πωληθεί στην αγορά της ΕΕ / ΕΟΧ.
  • Ο προηγούμενος κάτοχος πρέπει να δηλώσει ότι παραιτείται από το δικαίωμα κτήσης του λογισμικού και να επιβεβαιώσει την απεγκατάστασή του από τους υπολογιστές του.

Η Forscope παρέχει εγγύηση εφ’ όρου ζωής μαζί με πλήρη νομική τεκμηρίωση, εξαλείφοντας έτσι τους κινδύνους της αγοράς.

«Η λύση που προσφέρουμε είναι πλήρως λειτουργική, καθ’ όλα νόμιμη και πολύ οικονομική. Βοηθάμε εταιρείες και οργανισμούς να μειώσουν το συνολικό κόστος της αγοράς software έως και 70%. Η ικανοποίηση των πελατών μας και η συνεισφορά μας στην εξοικονόμηση πόρων, που μπορούν να επενδυθούν σε άλλες σημαντικές ανάγκες τους, μας χαροποιεί ιδιαίτερα», δήλωσε ο κ. Γιώργος Χατζηπέτρου, Country Manager της Forscope στην Ελλάδα.

Οι υπηρεσίες της Forscope απευθύνονται τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Κατά τη διάρκεια των 10 και πλέον ετών λειτουργίας της, η εταιρεία έχει προμηθεύσει λογισμικό σε 50.000 οργανισμούς και τελικούς χρήστες σε όλη την Ευρώπη. Μεταξύ αυτών, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχικής Δημοκρατίας, η εταιρεία ενέργειας JB Energija της Σλοβενίας, το Δημαρχείο της Μπρατισλάβας, το Κέντρο Καρδιοπαθειών της Σιλεσίας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Εθνικής Κληρονομιάς της Πολωνίας κ.α.

Η Forscope είναι μία αξιόπιστη εταιρεία με σταθερή παρουσία, η οποία προσφέρει επίσης συμβουλευτικές υπηρεσίες και νομικές εγγυήσεις αδειοδότησης λογισμικού. Πέρα από την έτοιμη προς έλεγχο τεκμηρίωση, παρέχει επίσης διά βίου νομική εγγύηση για την εξασφάλιση των πελατών και προμηθευτών της. Οι συνεργάτες της, χάρη στην εμπειρία και τις εξειδικευμένες γνώσεις τους, είναι σε θέση να προτείνουν τις καταλληλότερες και τις πιο οικονομικές λύσεις, οι οποίες προσαρμόζονται πλήρως στις ανάγκες κάθε πελάτη.

Shape

Related posts

Χρυσό βραβείο στα Hellenic Responsible Business Awards για τον όμιλο Quest

admin

Το παγκόσμιο συνέδριο της AGA φιλοξένησε η Kleopas Alliott

admin

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Στις «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030» η Κοζάνη

admin

ΟΠΑΠ: Το ισχυρότερο Q4 όλων των εποχών, ανταμοιβή €1,85 ανά μετοχή

admin

Πετρόπουλος: Χωρίς δικαίωμα στο μέρισμα 0,80 ευρώ από Δευτέρα η μετοχή

admin

Mytilineos: Ολοκλήρωσε την κατασκευή φωτοβολταϊκού έργου στη Νότια Κορέα

admin

Στηρίζει την Εθνική Λυρική Σκηνή η Prodea Investments

admin

Elpedison: «Θετικό» σήμα από market test για το FSRU Θεσσαλονίκης

admin

Ανανεώνει τη συνεργασία με την Εθνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης η EKO

admin