Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να καταλάβουμε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ» πρότεινε μέλος της Ομπρέλας

Κλίμα αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικρατούσε στα μέλη της Αριστερής πτέρυγας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χθεσινή εκδήλωση της εφημερίδας «Εποχή», για τη ριζοσπαστική και ανανεωτική Αριστερά.

Στη σύνθεση του πάνελ συμμετείχαν οι Αντώνης Τζανακόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Σία Αναγνωστοπούλου, Κωστής Παπαϊωάννου και ο Βασίλης Παπαστεργίου. Πλην της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι υπόλοιποι ομιλητές έδειξαν πλεύση αποχώρησης από το κόμμα. Χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως «η κατάσταση είναι άσχημη εντός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και διαιωνίζεται, «δημιουργώντας πρόβλημα», διότι πλέον «η πολιτική συζήτηση δεν έχει θέση σε αυτό το κόμμα».

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή εκδήλωση της «Εποχής»

Ανάλογοι προβληματισμοί επικράτησαν και κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων από τους παρευρισκόμενους. Μάλιστα, ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, πλησίον της «Ομπρέλας», πήγε την κατάσταση ένα βήμα παρακάτω. Πρότεινε κατ’ ουσίαν την κατάληψη της… Κουμουνδούρου ώστε να γίνει «πολιτικό γεγονός στην Ελλάδα», κίνηση που θυμίζει για τους παλαιότερους τη διάσπαση του ΚΚΕ το 1989.

«Να πάμε να καταλάβουμε τα γραφεία του κόμματος σύντροφοι και να γίνει αυτό πολιτικό γεγονός στην Ελλάδα. Δεν λύνεται αλλιώς το ζήτημα. Δεν θα πρέπει να παραδώσουμε αυτά που έχουμε δώσει μέχρι σήμερα, έτσι αμαχητί αν θέλετε», ανέφερε χαρακτηριστικά το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε βίντεο:

Νωρίτερα το ίδιο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ είχε τονίζει πως «δεν είμαι συμμαχικός εάν δεν πειστώ με ποιους θα κάνουμε συμμαχίες. Ακούστηκε αυτό και ακούγεται πολλές φορές. Θέλουμε να κάνουμε συμμαχίες. Ποιοι θα το αποφασίσουν αυτό και ποιοι θα είναι οι σύμμαχοι; Μέχρι τώρα μιλούσαμε για συμμαχίες για τις παρυφές του κέντρου, που δεν ξέρω τι δουλειά έχει με εμάς, και κάναμε μια συμμαχία που θα την κουβαλάμε μέχρι να πεθάνουμε, εννοώ αυτή με τον Καμμένο».

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και πολιτικά πιο επιθετικοί και στην Κεντρική Επιτροπή μεθαύριο να πούμε τα σύκα-συκα και τη σκάφη-σκάφη. Η ευθύνη των ηγετικών στελεχών είναι πολύ μεγάλη για το πώς ο Κασσελάκης πήρε το κόμμα και αν αυτό που λέγεται ότι υπήρχαν πλαστογραφημένες υπογραφές για να φτάσει τις 30 το θέμα μεγαλώνει. Εμείς φτιάξαμε το κόμμα. Πώς πηγαίναμε κουπόνι-κουπόνι για να πάρουμε τα εργαλεία για να γίνει η Αυγή καλύτερη»

Ολόκληρη η τοποθέτησή του μετά το  2:02:00 του βίντεο της εκδήλωσης:

Στη συγκεκριμένη τοποθέτηση αντέδρασε ο στιχουργός και υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη, Νίκος Μωραΐτης. Μεταξύ άλλων έγραψε στο X (πρώην Twitter) πως «στέλεχος Ομπρέλας παρουσία του Ευκλένιν δίνει το σήμα για την κατάληψη των θερινών ανακτόρων της Κουμουνδούρου».

Η ανάρτηση του Νίκου Μωραΐτη:

Related posts

Ενότητα και ανασυγκρότηση

admin

Απάντηση της κυβέρνησης στην άθλια επίθεση Σοϊλού

admin

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Ενας νομός γύρισε την πλάτη στον Τσίπρα – Ηχηρή απάντηση στις προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκα

admin

Οικονόμου: Αυστηρή επιτήρηση των συνόρων – Αδιάκοπος αγώνας ενάντια στα εγκληματικά κυκλώματα

admin

Η Τουρκία «κόβει» το Αιγαίο στα δύο με παράνομη ΝΟΤΑΜ

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Μπορεί να σώσει το αριστερό πρόσημο η πλευρά των ηττημένων;

admin

Σφοδρή σύγκρουση με αντιπολιτευτικό μέτωπο

admin

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ με Π. Μαρινάκη για τις «πολιτικές βδέλλες» – «Υβρίζει τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών»

admin

Ο Ερντογάν πάει στο Κάιρο για να πουλήσει drones στον Σίσι

admin