Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο: Πόσοι ελεύθεροι επαγγελματίες και ποια επιδόματα θα χάσουν

Eκτός επιδοματικών ενισχύσεων θα μείνουν χιλιάδες

ελεύθεροι επαγγελματίες

λόγω του ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος που εισάγεται στην φορολόγηση τους.

Το ελάχιστο τεκμαρτό καθορίζεται στις 10.920 ευρώ και έτσι πλειάδα ελεύθερων επαγγελματιών που βρίσκονταν κάτω από αυτή τη ζώνη και λάμβαναν επιδόματα, με το νέο φορολογικό τα χάνουν. Τα εισοδηματικά κριτήρια αποτελούν το κλειδί πολλών κοινωνικών και έκτακτων επιδομάτων όπως το Market Pass, ακόμα και στην προτεραιότητα εγγραφής στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, στην υπαγωγή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο κ.λπ.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος των επιδομάτων που λαμβάνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες αρκεί να αναφερθεί πως από το συνολικό ύψος του ετήσιου επιδόματος παιδιών περίπου 1 δισ. ευρώ, τα 240 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δίνονται στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Επίσης, σχεδόν 200 εκατ. ευρώ άλλων επιδομάτων έχουν ως δικαιούχους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το 47% των ελεύθερων επαγγελματιών πληρώνει φόρο έως και 1.000 ευρώ που πολύ απλά σημαίνει πως περίπου 340.000 ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν εισόδημα έως 9.870 ευρώ με αποτέλεσμα η πλειονότητα αυτών να είναι δικαιούχοι επιδομάτων ακόμη του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Έτσι πολλοί από τους σημερινούς δικαιούχους θα δουν τα επιδόματά τους είτε να κόβονται είτε να λαμβάνουν λιγότερα χρήματα, σύμφωνα με τον Οικονομικό Ταχυδρόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο από το επίδομα τέκνων υπολογίζεται πως το κονδύλι για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα είναι μειωμένο κατά 110 εκατ. ευρώ.

Με το ισχύον καθεστώς δεκάδες είναι τα επιδόματα και ενισχύσεις που χορηγούνται με κριτήριο το ύψος του εισοδήματος.Διαβάστε περισσότερα στο --.grΕιδήσεις σήμερα:Πέραμα: Πώς έπεσε η 14χρονη από τον 3ο όροφο του σχολείου – «Ακούσαμε ένα μπαμ» λέει συμμαθήτριά τηςEuro 2024: Με Πορτογαλία, Τουρκία, Τσεχία θα παίξει η Ελλάδα εάν προκριθεί στα τελικάΙσχυρή σεισμική δόνηση 7,6 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Related posts

Δωμάτιο με θέα: H κατοικία Faucon του Escapade Luxury στο Καρπενήσι

admin

Ρωσία: Τα έσοδα της Μόσχας από το πετρέλαιο μειώνονται, μετά το πλαφόν από τη Δύση

admin

Sell off στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υπό τη σκιά της κρίσης στη Μέση Ανατολή

admin

Η Παγκόσμια Τράπεζα εγκρίνει επιπλέον βοήθεια 1,49 δις δολαρίων στην Ουκρανία

admin

Τσακλόγλου: Το νέο πληροφοριακό σύστημα και η ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού ιστορικού θα επιταχύνουν την απονομή των συντάξεων 

admin

Αποζημιώσεις ενοικίων: Τα 5 προβλήματα στον τραπεζικό λογαριασμό που «φρακάρουν» την κατάθεση

admin

ΥΠΕΝ: Στοχευμένες επιδοτήσεις και ειδικό τιμολόγιο πολυτέκνων για το ηλεκτρικό

admin

Πιερρακάκης: Εντός της επόμενης εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος

admin

Κικίλιας: Στηρίζουμε το δικαίωμα των Ελλήνων για διακοπές με προγράμματα 100 εκατ. ευρώ

admin