Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Μετοχή Πειραιώς: To business plan αλλάζει (και τεχνικά) τα δεδομένα

Οι τίτλοι της Τράπεζας Πειραιώς είναι σε αυτούς με τις υψηλότερες αποδόσεις από τις αρχές του έτους με 24%, ξεπερνώντας κάθε άλλη τραπεζική μετοχή σε επίδοση, ενώ βρίσκεται στηδεύτερη θέση μεταξύ των τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Η Τράπεζα Πειραιώς φαίνεται ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών με το επιχειρησιακό πλάνο των ετών 2024-2026. Οι διαχειριστές και το ταμπλό του ΧΑ χαιρέτισαν θερμά την κίνηση, καθώς την ίδια ημέρα σε μια πτωτική εβδομάδα (σ.σ. χωρίς το 9% της Coca Cola HBC ο Γενικός Δείκτης θα ήταν 2% χαμηλότερα), η Πειραιώς κινήθηκε με 4% περίπου.

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η τρίτη σε κεφαλαιοποίηση τράπεζα, ξεπερνώντας μόνο την Alpha Βank. Η μετοχή της τράπεζας είναι διαπραγματεύσιμη σε 5,8 φορές τον δείκτη P/E και 0,60 φορές τον δείκτη P/TBV.

Εξετάζοντας τις υποκείμενες παραδοχές των κατευθυντήριων οδηγιών της Τράπεζας Πειραιώς, οι αποτιμήσεις της Τράπεζας Πειραιώς φαίνονται ελκυστικές σε 4,8 φορές το 2025 σε όρους P/E και 0,64 φορές τον δείκτη P/TBV.

Οι στόχοι για το 2024-2026 βλέπουν τα κανονικοποιημένα καθαρά κέρδη στο ένα δισ. σε όλη την περίοδο καθοδήγησης, που είναι 13%, 18%, 9% πάνω από το consensus του Bloomberg.

Για το μέλλον, η αγορά πλέον εκτιμά ότι η Τράπεζα αναμένει να πετύχει αύξηση του δείκτη διανομής σε 25% με 50% το 2024-2026 (πάνω από τον δείκτη διανομής 20-25% που προβλέπει η αγορά). 

Συνολικά, οι στόχοι φαίνονται υποστηρικτικοί για τον τίτλο.

Η Jefferies και η AXIA προχώρησαν σε αυξήσεις στην τιμή στόχο για τη μετοχή στα 5,20 ευρώ και τα 5 ευρώ, αντίστοιχα. Σε τεχνικό επίπεδο, η κίνηση της Τράπεζας Πειραιώς είναι ξεκάθαρα προωθητική από τον Ιούλιο του 2022. Τα σημαντικά επίπεδα για τη μετοχή της τραπέζης, όπως επισημαίνονται από τα Fibonacci επίπεδα αλλά και τα σημεία με αξιόλογη συναλλακτική δραστηριότητα, είναι στον ανοδικό ορίζοντα στα 4,12 ευρώ, τα οποία προσπαθεί να διασπάσει επί του παρόντος ανοδικά. Η επόμενη περιοχή αξιόλογης αντίστασης είναι τα 4,95 ευρώ και έπειτα τα υψηλά των 6 ευρώ ανά μετοχή. Ο ταλαντωτής RSI 14 εβδομάδων δίνει ξεκάθαρα πόντους στην ανοδική συνέχεια. Η στήριξη στην εν εξελίξει ανοδική κίνηση είναι τα επίπεδα των 3,35 ευρώ και τα 3,60 ευρώ.

* Το παραπάνω άρθρο έχει αποκλειστικό σκοπό την πληροφόρηση και δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου ή προϊόντος.

Related posts

Στο 17% αύξησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα Τουρκίας

admin

Alpha Finance: Νέες τιμές-στόχοι στις τράπεζες

admin

Alpha: Οι προκλήσεις της νέας δεκαετίας

admin

Σταϊκούρας: Ψάχνουμε 25.000 δανειολήπτες για να τους μειώσουμε τις δόσεις!

admin

Αύξηση επιτοκίων κατά 25 μ.β. τον Μάη εξετάζει η ΕΚΤ

admin

Σε… δόσεις οι αλλαγές στο νόμο για το ΤΧΣ

admin

Φρέναραν ξανά τα δάνεια στην ευρωζώνη

admin

Νέα αύξηση επιτοκίων από ΕΚΤ βλέπουν οι αγορές

admin

DBRS για τράπεζες: Αύξηση των NPL και πίεση στα έσοδα το 2021

admin