Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Λόγκαν (Fed): Πολύ νωρίς για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τις μειώσεις επιτοκίων

Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Ντάλας, Λόρι Λόγκαν, δήλωσε την Παρασκευή ότι το τωρινό τοπίο του πληθωρισμού συνηγορεί κατά οποιασδήποτε επικείμενης κίνησης της κεντρικής τράπεζας προς μια πιο χαλαρή νομισματική πολιτική.

“Πιστεύω ότι είναι πολύ νωρίς για να σκεφτούμε τη μείωση των επιτοκίων”, δήλωσε η Λόγκαν στο Πανεπιστήμιο Duke. Πριν από τη μείωση των επιτοκίων, “θα πρέπει να δω να επιλύεται περισσότερο η αβεβαιότητα σχετικά με το σε ποια οικονομική πορεία βρισκόμαστε. Και, όπως πάντα, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς θα πρέπει να παραμείνει έτοιμη να αντιδράσει κατάλληλα εάν ο πληθωρισμός σταματήσει να υποχωρεί”, σημείωσε.

Η Λόγκαν δήλωσε ότι συνεχίζει να ανησυχεί για τον πληθωρισμό, ο οποίος είχε σημειώσει πρόοδο υποχωρώντας προς το 2% πριν “τσιμπήσει” στπ ξεκίνημα του έτους.

“Ανησυχώ όλο και περισσότερο για τον ανοδικό κίνδυνο στις προοπτικές του πληθωρισμού”, δήλωσε η Λόγκαν. “Ο βασικός κίνδυνος δεν είναι ότι ο πληθωρισμός μπορεί να αυξηθεί – αν και οι υπεύθυνοι χάραξης νομισματικής πολιτικής πρέπει πάντα να παραμένουν σε επιφυλακή για αυτό – αλλά μάλλον ότι ο πληθωρισμός θα καθυστερήσει και δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει την προβλεπόμενη πορεία σε όλη τη διαδρομή της επιστροφής στο 2% με έγκαιρο ρυθμό”, είπε. Η Fed πρέπει να δράσει για να διασφαλίσει ότι θα επαναφέρει τον πληθωρισμό στο 2%, τόνισε.

Η Λόγκαν μίλησε στον απόηχο της ανακοίνωσης την Παρασκευή των πολύ ισχυρότερων από το αναμενόμενο στοιχείων για τις θέσεις εργασίας τον Μάρτιο, τα οποία έδειξαν ισχυρή αύξηση των θέσεων κατά 303.000 και μείωση του ποσοστού ανεργίας στο 3,8% από 3,9% τον Φεβρουάριο. Η έκθεση συνέβαλε στην ενίσχυση της υπόθεσης ότι η Fed δεν αντιμετωπίζει επείγουσα ανάγκη για μείωση των επιτοκίων, το οποίο είναι το μήνυμα που οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της τράπεζας έχουν στείλει στις αγορές τις τελευταίες ημέρες.

Η Λόγκαν, η οποία επί του παρόντος δεν είναι μέλος με δικαίωμα ψήφου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς για τη διαμόρφωση των επιτοκίων, δήλωσε επίσης ότι όταν πρόκειται για τη συρρίκνωση του ισολογισμού της Fed τάσσεται υπέρ της επιβράδυνσης της μείωσης πριν τη σταματήσει εντελώς.

Related posts

ΥΠΕΞ Αυστραλίας: Η υπόθεση του Τζούλιαν Ασάνζ “διαρκεί πολύ”

admin

Γερμανία: Πυροβολισμοί στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βούπερταλ, αναζητούνται οι δράστες

admin

Οι Ουκρανοί ετοιμάζονται για έναν πόλεμο που θα διαρκέσει πολύ – Θα ακολουθήσει μέχρι τέλους η Δύση;

admin

Το Ιράν πίσω από τις επιθέσεις των Χούθι της Υεμένες, αναφέρει σύμβουλος του Μπάιντεν

admin

Κέρδη για το ρούβλι έναντι του δολαρίου: Κινείται σε υψηλά άνω του ενός μήνα

admin

COP28: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα είναι ο μεγάλος απών

admin

Ο ΥΠΕΞ της Βρετανίας καλεί την Κίνα να πιέσει το Ιράν για τις επιθέσεις των Χούθι

admin

Πολωνοί εισαγγελείς: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί ότι η Πολωνία χρησιμοποιήθηκε ως κόμβος logistics για την ανατίναξη των Nord Stream

admin

Bullard (Fed): Μπορούμε να επιτύχουμε “ήπια προσγείωση” της οικονομίας χωρίς ύφεση

admin