Image default
PIRAEUS BANK

«Κληρώνει» και για την Τράπεζα Πειραιώς

Την έναρξη των διαδικασιών για την αποκρατικοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς φαίνεται να κηρύσσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μιας και προκήρυξε διαγωνισμό για τη «πρόσληψη» νομικού συμβούλου επί της διαδικασίας

Έτσι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα Ελλάδος 17:00 να υποβάλουν τις προσφορές τους. Με την πρόσκληση αυτήν το Ταμείο ζητά από τα ενδιαφερόμενα ελληνικά δικηγορικά γραφεία που αποτελούν τους δυνητικούς αναδόχους του έργου να υποβάλουν προτάσεις για την παροχή υπηρεσιών  όπως αυτές καθορίζονται στο πλαίσιο του διαγωνισμού.

Το κόστος θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμού του ΤΧΣ όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Με βάση τις υποβολές, το ΤΧΣ σκοπεύει να επιλέξει ελληνικό δικηγορικό γραφείο με το οποίο και  θα υπογράψει συμφωνία συνεργασίας .

Ο διαγωνισμός συντελείται στο πλαίσιο της εξόδου του Ταμείου από τις συμμετοχές του όπως σαφώς αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση.

Όπως επίσης  αναφέρεται , στο πλαίσιο του διαγωνισμού η προσφορά θα παραμείνει σε ισχύ για περίοδο εννέα μηνών από την ημερομηνία υποβολής.  Η διάρκεια παροχής των Υπηρεσιών θα είναι για δώδεκα  μήνες, αρχής γενομένης από την ημερομηνία υπογραφής της συμφωνίας.  Ας σημειωθεί βεβαίως πως όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα συγκεκριμένο τυπικό για τις συμβάσεις του Ταμείου και όχι μια πραγματικότητα.

Εν τέλει οι εκτιμήσεις είναι πως το έργο θα λάβει χώρα στις αρχές Μαρτίου καθώς η Τράπεζα Πειραιώς θα ανακοινώσει αποτελέσματα για το 2023 στο τέλος Φεβρουαρίου.

Η τράπεζα ήδη προγραμματίζει τις διαδικασίες για την σημαντική αυτή έκδοση ενώ συγγράφει το ενημερωτικό της δελτίο το οποίο και θα καταθέσει στην Κεφαλαιαγορά προς έγκριση.

Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί σαφές, ούτε γνωστό, και γίνονται ζυμώσεις, αν τελικώς η αποκρατικοποίηση γίνει για όλο το ποσοστό με την πρώτη φορά ή το ποσοστό που κατέχει το Ταμείο στην Τράπεζα Πειραιώς – περίπου 27%- θα διατεθεί σε δόσεις.

Η τράπεζα θεωρείται δύσκολο να βρει έναν στρατηγικό επενδυτή με δεδομένου πως ήδη διαθέτει έναν. Επομένως η διάθεση των μετοχών θα γίνει μέσω βιβλίου σε ευρύ επενδυτικό κοινό , σε μια αγορά πάντως που έχει βολιδοσκοπηθεί και επιθυμεί διακαώς να επενδύσει στο συγκεκριμένο project.

Μάλιστα πηγές αναφέρουν πως η αποκρατικοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς θα αποτελέσει ένα πραγματικά «καυτό επενδυτικό»  story για το νέο έτος.

H τράπεζα φαίνεται να ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με την αποκρατικοποίησή της και προετοιμάζει προσεκτικά τα επόμενα βήματά της (παρουσιάσεις κλπ κλπ).

Related posts

Μεγάλου: Με το Project Future συμβάλλουμε στην εξειδικευμένη εκπαίδευση

admin

Πειραιώς: Άντλησε 350 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 8,5%

ad

Πειραιώς: Η «Εξέλιξη» συμμετέχει στην Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου

admin

H Tράπεζα Πειραιώς ενσωματώνει τον νέο Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων

admin

JP Morgan: Ποια είναι τώρα η δίκαιη αποτίμηση για τις μετοχές της Πειραιώς

admin

«Σμύρνη-Αθήναι: μουσικό ταξίδι» – Μια μουσική παράσταση από το ΠΙΟΠ

ad

Στο στελεχιακό δυναμικό της Πειραιώς η Ελ. Βρεττού

admin

Χρηματιστήριο: Μάρτης… γδάρτης ή συνέχιση του ράλι;

ad

Τι είπε για την Τράπεζα Πειραιώς ο Αλ. Πατέλης

ad