Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κινήσεις εξωστρέφειας κάτω από εμφυλιοπολεμικά πυρά

Σήμερα το πρωί ο Στέφανος Κασσελάκης θα πάει στον Αρειο Πάγο και θα συναντηθεί με την εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, Γεωργία Αδειλίνη. Θα τον συνοδεύουν ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου και νομικός Μανώλης Καπνισάκης, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης και ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος. Χωρίς να διαρρέει τίποτε από την Κουμουνδούρου, είναι παραπάνω από προφανές πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέλει να σηκώσει το θέμα των υποκλοπών, με προσεκτικό όμως – όπως λένε οι πηγές – τρόπο και στα όρια της ενημέρωσης για τις έρευνες της υπόθεσης, όπως θεσμικά προβλέπεται.

«Οσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να κρύψει τις πολύπλευρες ευθύνες της για το σκάνδαλο των υποκλοπών, να περιορίσει την εμπλοκή της και να υποβαθμίσει το μέγεθός του, δεν θα τα καταφέρει με την ένοχη σιωπή της και κάθε άλλη μεθόδευση που έχει επιλέξει», ήταν ένα μέρος της δήλωσης της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρας Αυγέρη, που προετοίμαζε εξάλλου την κίνηση ήδη από χθες.

Συνεδριάζει η ΚΟ

Σήμερα δε, αργότερα, το απόγευμα συνεδριάζει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ενόψει της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή. Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί και οι συντονιστές-συντονίστριες και οι αναπληρωτές-αναπληρώτριες των τμημάτων της Κεντρικής Επιτροπής, σε μια προφανή κίνηση να εκπέμψει σήμα του «όλου κόμματος». Ερώτημα βέβαια παραμένει πώς θα κινηθούν σήμερα οι της εσωτερικής αντιπολίτευσης στην εν λόγω συζήτηση αφού ο προϋπολογισμός είναι μια κορυφαία στιγμή στη Βουλή, έχει τον χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και εδώ αναμετρώνται τα κοινοβουλευτικά μπλοκ και προγραμματικά.

Στόχο του προέδρου – λένε από την Κουμουνδούρου – αποτελεί η γείωση με τα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και τους πολίτες. Εδώ θα μιλήσουν για το θέμα της ακρίβειας και του προϋπολογισμού και επίσης θα αναλυθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις». Εδώ δεν θα αποδομηθεί απλώς, όπως λένε, αλλά θα παρουσιαστεί από μεριάς της αξιωματικής αντιπολίτευσης ένα συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης και αναμόρφωσης της Δημόσιας Διοίκησης.

Συνάντηση με Μητσοτάκη

Αύριο δε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με δική του πρώτη κίνηση θα συναντήσει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή. Επίσης, παρόμοια θεσμική πρόσκληση απευθύνθηκε από τον Κασσελάκη τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στο ΚΚΕ. Τρεις κινήσεις εξωστρέφειας, θα έλεγε κάποιος, σε μια επώδυνη στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει να ταλανίζεται από τις εσωτερικές του αντιθέσεις, ενώ όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της ΚΕ στις 11 και 12 Νοεμβρίου όπου θα ξεδιπλωθεί η επόμενη φάση της δίνης. Εκεί εξάλλου προσδιορίζεται η σύγκρουση των τάσεων. Αλλά και η εξέλιξη μιας κινητικότητας που περιγράφει ήδη προπλάσματα κομμάτων και κινήσεων από ένα μέρος του μπλοκ της εσωτερικής αντιπολίτευσης.

Nέα επίθεση

Οι εκατέρωθεν βολές είχαν χθες ως πρωταγωνιστή εκ μέρους της Ομπρέλας ένα εκ των παλαιότερων προσώπων της, τον Θοδωρή Δρίτσα, που περιέγραψε ως «παράγοντα διχασμού και αποσταθεροποίησης εκ των πραγμάτων» τον Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο επίσης παρότρυνε να φτιάξει άλλο κόμμα εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Δεν άργησε να απαντήσει επιθετικά ο Παύλος Πολάκης. Σε φιλοπροεδρικό ύφος τοποθετήθηκε και ο βουλευτής Κιλκίς και στη στενή επιρροή Κασσελάκη, Πέτρος Παππάς, ο οποίος τόνισε πως «ο πρόεδρος έχει τείνει χείρα φιλίας προς όλους. Εδωσε χρόνο και στην πικρία και στην οργή. Νομίζω ότι η μεγάλη πλειοψηφία του στελεχιακού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει μαζί σε αυτό το απαραίτητο άλμα, στο μέλλον, αυτή τη ριζική αλλαγή που πρέπει να γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

Related posts

Τουρκία: Σε επιφυλακή διαρκείας στο Αιγαίο υπό το φόβο «ατυχήματος»

admin

ΣΥΡΙΖΑ: «Πάρε μέρος στις προκριματικές εκλογές» – Βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη με οδηγίες

admin

«Να εξαλειφθούν τα στερεότυπα»: Μηνύματα Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκη για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

admin

Μητσοτάκης για ΑΤ Ομόνοιας: Κάθε κατάχρηση οργάνου της τάξης θα τιμωρείται αυστηρά – Τι είπε για τα περιστατικά βίας

admin

Ο Μητσοτάκης θυμήθηκε τον Λάνθιμο αλλά «ξέχασε» το σφυροκόπημα στο Ευρωκοινοβούλιο για κράτος δικαίου

admin

Μητσοτάκης: Πρόοδος είναι να τα αλλάζεις όλα – Αλλάζουμε το κράτος χρησιμοποιώντας την τεχνολογία

admin

Σελέμπριτι και Κασσελίστας στην ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση νομοθετεί σκανδαλωδώς ασυλία για τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ

admin

Ταγίπ Ερντογάν: Θα οικοδομήσουμε τον αιώνα της Τουρκίας – Επαναφορά της ρητορικής για τη «Γαλάζια Πατρίδα»

admin