Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης σε γραμμή Πολάκη για Σημίτη

Η καρέκλα με το όνομα του Στέφανου Κασσελάκη τη Δευτέρα το βράδυ, στην εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη, ήταν εκεί και τον περίμενε, όμως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μην παραστεί. Αν η απουσία του είχε μείνει αθόρυβη, ίσως να είχε προσπεραστεί, όμως ο ίδιος φρόντισε να κάνει σαφείς τις αιτίες της, χρησιμοποιώντας γλώσσα που πήρε τα εύσημα από τον Παύλο Πολάκη: «Τι δουλειά έχω εγώ με όλους εκείνους που έχουν σπαταλήσει τόσα δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού; Ξεχνάμε τη διαπλοκή αυτών των ετών; Μόνο εκσυγχρονισμός δεν ήταν».

Κάπως έτσι, ο Κασσελάκης βάθυνε το χάσμα με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο προσπάθησε να κλείσει κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ούτε 24 ώρες νωρίτερα, στο γραφείο του δεύτερου στη Βουλή – όταν μιλούσε για «προοδευτικές λύσεις» απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Κι αυτό γιατί το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο ο Σημίτης έκανε ειδική αναφορά με αποδέκτες και εκ δεξιών κατά τον χαιρετισμό του, σήκωσε το γάντι απαντώντας στα όσα είπε ο Κασσελάκης: «Ο κ. Κασσελάκης φαίνεται ότι όχι μόνο δεν είχε κατασταλάξει ιδεολογικά στα 24 του χρόνια, αλλά αγνοεί και την πρόσφατη ιστορία της χώρας. Η προσφορά του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη αναγνωρίζεται ακόμη και από τους ορκισμένους ιδεολογικούς του αντιπάλους», ανέφερε στη δήλωσή του ο Θανάσης Γλαβίνας. «Επαναλαμβάνοντας τον χυδαίο λαϊκισμό κατά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κασσελάκης αποδεικνύει ότι μέντοράς του είναι ο κ. Πολάκης», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, επί της ουσίας υπογραμμίζοντας τη σχέση της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με πρόσωπα που αποτελούν, για λόγους πολιτικούς και λόγους ύφους, «κόκκινο πανί» για τη Χαριλάου Τρικούπη.

Και η αλήθεια είναι πως η δήλωση Κασσελάκη «εγκρίθηκε» δημόσια από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Μπράβο, Στέφανε! Δείξτε μου και μερικούς άλλους από τους «γνωστούς άγνωστους», ένθεν κακείθεν, που έχουν κάνει τέτοια δήλωση!!!», έγραψε στον λογαριασμό του ο Πολάκης, αφήνοντας αιχμές και για συντρόφους του μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ με εκσυγχρονιστικό παρελθόν που τους έπιανε «τεταρταίος πυρετός» όταν ο ίδιος αναφερόταν επικριτικά στον Σημίτη.

Είχε προηγηθεί άλλη μία ανάρτηση, στην οποία ο Πολάκης περιέγραφε τον πρώην πρωθυπουργό ως τον άνθρωπο που έκανε «νόμο κίνησης της ελληνικής κοινωνίας τη μίζα και το μαύρο χρήμα». Η ενόχληση πάντως που υπήρξε στο προοδευτικό Κέντρο από την απάντηση Κασσελάκη φάνηκε και στο σχόλιο της διοργανώτριας της εκδήλωσης Αννας Διαμαντοπούλου, η οποία χαρακτήρισε «πολιτισμική ανατροπή» την ενδεχόμενη παρουσία Κασσελάκη στην εκδήλωση, «αναμενόμενη» την απουσία του, ενώ επεσήμανε ότι το γεγονός πως «έβρισε χυδαία τη διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη δημιουργεί αποστροφή στον κόσμο του Κέντρου, αφού πριν έκανε το ίδιο με τον κόσμο της Αριστεράς. Προσεχώς: ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ».

Η αντίδραση Κασσελάκη στον Σημίτη έφερε σχόλια και εντός ΠΑΣΟΚ, με αποδέκτες και τη Χαριλάου Τρικούπη: «Είκοσι τέσσερις ώρες χρειάστηκαν για να σταματήσει το «ειδύλλιο» ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικά το θεωρούσα αναμενόμενο και όσα γράφονταν μόνο στη φαντασία τους υπήρχαν! Οσοι τα πίστεψαν, ακόμη χειρότερα!!», έγραψε σε ανάρτησή του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας για «τακτικισμούς που έχουν ημερομηνία λήξης» και πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ «μακριά από γυρολόγους και γενίτσαρους».

Διπλή παρουσία

Στον απόηχο της εκδήλωσης Σημίτη, όμως, δεν υπάρχει μόνο η σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και η επιβεβαίωση, διά στόματος του Παύλου Μαρινάκη, της απεύθυνσης της ΝΔ από τη Δεξιά έως το προοδευτικό Κέντρο – ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που έσπευσε να απαντήσει στον Κασσελάκη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Εγώ δεν είμαι ούτε εκπρόσωπος Τύπου του πρώην πρωθυπουργού, αλλά, απαντώντας σε αυτό που είπε ο κ. Κασσελάκης, ας διαβάσει λίγο Ιστορία να δει τι έγινε το 2015, να μάθει για το τρίτο και αχρείαστο Μνημόνιο», ήταν το σχόλιο του Μαρινάκη. Είχε προηγηθεί η διπλή παρουσία του Πρωθυπουργού στην εκδήλωση για τη Μαριέττα Γιαννάκου, με ομιλητή τον Κώστα Καραμανλή, και στην εκδήλωση προς τιμήν του Σημίτη, όπου το «παρών» έδωσαν και σχεδόν όλοι οι υπουργοί που έχουν εκσυγχρονιστικό παρελθόν και προέρχονται από αυτήν την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο ίδιος ο Σημίτης έκανε ξεκάθαρες κομματικές αναφορές για το πολιτικό του σπίτι, ενώ, όπως σημείωναν κεντροαριστερά στελέχη, την πολιτική του ταυτότητα μπορούσε να τη διαπιστώσει όποιος έριχνε μια ματιά στους παρισταμένους: η πλειονότητα δραστηριοποιείται ακόμα στον χώρο του ΠΑΣΟΚ – παρόντες ήταν και πολλοί βουλευτές της νέας γενιάς που ήταν ακόμα έφηβοι ή φοιτητές στα χρόνια του Σημίτη και ήρθαν για να στείλουν και το δικό τους μήνυμα για την κληρονομιά του πολιτικού τους χώρου.

Related posts

Συμβούλιο της Επικρατείας: Πράσινο φως από το ΣτΕ για την ανακατανομή των βουλευτικών εδρών

admin

Μητσοτάκης: Δεν σχολιάζω τα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας – Όλες οι κινήσεις αξιολογούνται

admin

Επιμένει ο Κασσελάκης για Σημίτη: Τιμή η επίθεση από τη χρεοκοπία της χώρας

admin

Κεχαγιά: Εάν δεν αποπεμφθεί ο Κυριαζίδης σήμερα ο Μητσοτάκης συμμερίζεται τις ομοφοβικές του απόψεις

admin

Τα ηλεκτρισμένα τρίγωνα της Κεντροαριστεράς

admin

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Νέα δεδομένα στη μάχη για την προεδρία φέρνει η συμπόρευση Παππά – Κασσελάκη

admin

Πρόωρες εκλογές: ώριμο αίτημα για την αντιπολίτευση ή όχι;

admin

Παρόντες στο Ζάππειο οι δύο πρώην, αλλά σιωπηλοί

admin

Τι έγινε στα Ιμια – Ο αόρατος πόλεμος

admin