Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Ανοδικά για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες η μεταποίηση

Η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας σημείωσε άνοδο για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες, δίνοντας άλλη μία ένδειξη ότι ορισμένα τμήματα της οικονομίας βρίσκουν και πάλι πατήματα.

Ο δείκτης PMI αυξήθηκε στο 50,2 αυτόν τον μήνα από 49,7 τον Αύγουστο, ανακοίνωσε το Σάββατο η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των οικονομολόγων και σκαρφαλώνοντας πάνω από το επίπεδο του 50 που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.

Ο δείκτης που καταγράφει τους τομείς των υπηρεσιών και των κατασκευών, αυξήθηκε στο 51,7 από 51 τον Αύγουστο, επίσης πάνω από τη μέση πρόβλεψη δημοσκόπησης του Bloomberg.

Οι επενδυτές και οι αναλυτές αναζητούν αποδείξεις ότι τα πρόσφατα μέτρα τόνωσης της Κίνας ενισχύουν την οικονομική ανάκαμψη που έχει δοκιμαστεί από την αδύναμη καταναλωτική και επιχειρηματική εμπιστοσύνη και τη συνεχιζόμενη κρίση ακινήτων.

Μαζί με τη χαλαρότερη νομισματική πολιτική, η χώρα έχει επίσης παρατηρήσει αύξηση του δανεισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης για υποδομές, καθώς οι αρχές αναζητούν τρόπο να στηρίξουν την ανάπτυξη.

“Η μέτρηση του PMI ενισχύει την άποψή μας ότι η οικονομία αρχίζει να έχει σταθεροποιηθεί”, δήλωσε ο Raymond Yeung, επικεφαλής οικονομολόγος για την ευρύτερη Κίνα στην Australia & New Zealand Banking Group Ltd.

Ακόμα κι έτσι, οι προοπτικές της οικονομίας παραμένουν αβέβαιες. Οι οικονομολόγοι μείωσαν τις προβλέψεις τους για την άνοδο του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος στην τελευταία έρευνα του Bloomberg, βλέποντας πλέον τη χώρα να ανταποκρίνεται μόλις και μετά βίας στον στόχο της για ανάπτυξη της τάξης του 5% για το έτος.

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ υποσχέθηκε την Πέμπτη να εντείνει τις προσπάθειες για την επίτευξη των ετήσιων στόχων οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της χώρας σε ομιλία του για την 74η επέτειο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Related posts

Βουλγαρία: Αμελητέες οι μέχρι στιγμής επιπτώσεις των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας στην οικονομία

admin

Κινέζος ΥΠΕΞ: Ο δρόμος προς τη σχεδιαζόμενη σύνοδο κορυφής Σι-Μπάιντεν ενδέχεται να μην είναι “ομαλός”

admin

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε 20 ουκρανικά drones πάνω από την Κριμαία

admin

Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ απειλούν για χτυπήματα με ρουκέτες σε Τελ Αβίβ, Ασντόντ και Ασκελόν

admin

Οι ηγέτες του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας συναντήθηκαν για να συζητήσουν τις εξελίξεις στη Γάζα

admin

Ο Ρώσος εθνικιστής συγγραφέας Πριλέπιν τραυματίστηκε σε “έκρηξη” αυτοκινήτου

admin

Ιμάμογλου: Ο Κιλιτσντάρογλου θα ανακοινωθεί ως ο 13ος πρόεδρος της χώρας μας σήμερα

admin

“Συγκλονισμένα” από την σύλληψη Ισραηλινών αμάχων ως ομήρων δηλώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

admin

Ιταλία: Η κυβέρνηση αποφάσισε την επαναφορά των προσωρινών ελέγχων στα σύνορα με τη Σλοβενία

admin