Image default
ΚΟΣΜΟΣ

“Συγκλονισμένα” από την σύλληψη Ισραηλινών αμάχων ως ομήρων δηλώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

“Συγκλονισμένα” δηλώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία εγκαθίδρυσαν διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ το 2020, από την σύλληψη Ισραηλινών αμάχων ως ομήρων μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Σάββατο το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας.

Η χώρα του Κόλπου είναι μία από τις τρεις αραβικές χώρες, μαζί με το Μπαχρέιν και το Μαρόκο, που συνήψε διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ στο πλαίσιο των συμφωνιών του Αβραάμ, τις οποίες είχε διαπραγματευτεί η κυβέρνηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

“Οι επιθέσεις της Χαμάς κατά των ισραηλινών πόλεων και χωριών κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της ρίψης χιλιάδων ρουκετών σε πληθυσμιακά κέντρα, συνιστούν σοβαρή κλιμάκωση”, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΑΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, Κυριακή, το βράδυ.

Το υπουργείο δηλώνει “συγκλονισμένο από τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες Ισραηλινοί άμαχοι απήχθησαν ως όμηροι μέσα από τα σπίτια τους”, προσθέτει.

Το Αμπού Ντάμπι ζήτησε να ενταθούν οι διπλωματικές προσπάθειες για να “αποφευχθεί μια μεγαλύτερη περιφερειακή αντιπαράθεση”, καταγγέλλοντας “τις βίαιες προσπάθειες που έχουν στόχο να εκτροχιαστούν οι τρέχουσες περιφερειακές προσπάθειες υπέρ του διαλόγου”.

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν προωθεί εδώ και μερικές εβδομάδες την εγκαθίδρυση σχέσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και την Σαουδική Αραβία.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχαν υιοθετήσει πιο ουδέτερο τόνο στην πρώτη τους αντίδραση, το Σάββατο, στην επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, περιοριζόμενα να καταδικάσουν την κλιμάκωση της βίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Related posts

Έρευνα του ΟΗΕ διαψεύδει το Ισραήλ για τον θάνατο του δημοσιογράφου του Reuters

admin

Πεντάγωνο: “Βλέπει” Σομαλούς πειρατές πίσω από την επίθεση στο τάνκερ Central Park

admin

Μεσανατολικό: “Σοκαρισμένος” από το πλήγμα σε παλαιστινιακό ασθενοφόρο δηλώνει ο γγ του ΠΟΥ

admin

ΕΕ: Τον Ολλανδό ΥΠΕΞ Β. Χούκστρα προτείνει η Φον ντερ Λάιεν για τη θέση του Επιτρόπου για τη Δράση για το Κλίμα

admin

Στόλτενμπεργκ: Η υποστήριξη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία κάνει τη διαφορά στο πεδίο της μάχης

admin

Στάνο (ΕΕ): Ο Πούτιν εξαπατά το ρωσικό έθνος και την διεθνή κοινότητα

admin

Πλήγμα του Ισραήλ σε καταυλισμό προσφύγων στη Λωρίδα της Γάζας: 5 νεκροί

admin

Alaska Air: Ακυρώνει όλες τις πτήσεις των Boeing 737 Max 9 για τρεις μέρες

admin

ΗΠΑ: Στο 3,4% αναθεωρήθηκε η ανάπτυξη στο δ’ τρίμηνο του 2023

admin