Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η ΥΠΕΞ της Ιαπωνίας επισκέπτεται την Ουκρανία για να εκφράσει την ακλόνητη στήριξη του Τόκιο

Η υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Γιόκο Καμικάουα μετέβη σήμερα στην Ουκρανία για να συναντηθεί με τον ομόλογό της Ντμίτρο Κουλέμπα και να διαβεβαιώσει το Κίεβο για τη συνεχιζόμενη στήριξη του Τόκιο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο της.

Η επίσκεψη αυτή δεν είχε ανακοινωθεί στο επίσημο πρόγραμμα της Καμικάουα, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή περιοδεία δύο εβδομάδων στο πλαίσιο της οποίας θα επισκεφθεί την Πολωνία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία, την Ολλανδία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γερμανία και την Τουρκία.

Η Καμικάουα αναμενόταν να μεταβεί στην Ουκρανία χθες Κυριακή από τη Βαρσοβία, επεσήμανε το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. Αξιωματούχος του υπουργείου επιβεβαίωσε ότι “έφτασε κάπου στην Ουκρανία” την Κυριακή.

Στη διάρκεια της επίσκεψής της η Γιαπωνέζα υπουργός “θα επαναλάβει για μία ακόμη φορά στην ουκρανική πλευρά ότι η σταθερή πολιτική της Ιαπωνίας να στηρίζει την Ουκρανία παραμένει ακλόνητη, ακόμη και μπροστά στην τρέχουσα επιδείνωση της διεθνούς κατάστασης”, πρόσθεσε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Η Καμικάουα πρόκειται εξάλλου να ενημερώσει το Κίεβο για τις λεπτομέρειες των σχεδίων βοήθειας που προτείνει η Ιαπωνία στην Ουκρανία.

Η Ιαπωνία θα φιλοξενήσει στο Τόκιο τον Φεβρουάριο διάσκεψη για την προώθηση της οικονομικής ανοικοδόμησης της Ουκρανίας, στην οποία αναμένεται να παραστεί ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιγκάλ.

Η υπουργός θα συζητήσει με την ουκρανική πλευρά το λεπτομερές πρόγραμμα της διάσκεψης και θα παραστεί “στην τελετή παράδοσης ηλεκτρικού εξοπλισμού” προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια στην Ουκρανία τη χειμερινή περίοδο, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Ιαπωνία έχει καταδικάσει έντονα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και συμμετέχει στις διεθνείς κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας.

ΠΗΓΗ: -

Related posts

Ένοχος για απάτη ο “βασιλιάς των Crypto” Σαμ Μπάνκμαν Φριντ – Αντιμέτωπος με δεκαετίες φυλάκισης

admin

Ρωσία: Η Wagner δεν στρατολογεί νέα μέλη αυτή την περίοδο, αλλά ενδέχεται να το πράξει στο μέλλον, δήλωσε ο Πριγκόζιν

admin

Σε ύφεση η Ευρωζώνη, συμπλήρωσε δύο διαδοχικά τρίμηνα αρνητικής ανάπτυξης

admin

Οι ειδικευόμενοι γιατροί στην Αγγλία ξεκινούν νέα απεργία

admin

Netflix: Καλύτερα των προσδοκιών τα κέρδη γ’ τριμήνου

admin

Η Χεζμπολάχ έπληξε ταυτόχρονα 19 στόχους στο βόρειο Ισραήλ

admin

Μεξικό: Δήμαρχος δολοφονείται σε περιοχή που λυμαίνονται καρτέλ των ναρκωτικών

admin

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Συστημικές διακρίσεις της Άγκυρας προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο

admin

Κιλιτσντάρογλου: “Κανείς δεν ξεγελά κανέναν”, αυτές δεν είναι εκλογές, “είναι δημοψήφισμα”

admin