Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία στοχεύει τις υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας – Η Ρουμανία βρήκε συντρίμμια ενός drone

Ο ηγέτης της Ουκρανίας δήλωσε ότι η Ρωσία επιχειρεί να βλάψει υδροηλεκτρικούς σταθμούς, ενώ η Ρουμανία βρήκε θραύσματα μη επανδρωμένου αεροσκάφους κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία από πρόσφατες ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι τα στρατεύματα του Κρεμλίνου μπορεί να προκαλέσουν ζημιές στο έδαφος ενός μέλους του ΝΑΤΟ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε με τους κορυφαίους διοικητές της χώρας την Παρασκευή και δήλωσε ότι το εργοστάσιο Dnistrovska, κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Μολδαβία, και η εγκατάσταση Kanivska στην κεντρική Ουκρανία ήταν μεταξύ των στόχων της ολονύκτιας ρωσικής επίθεσης.

Η Ρωσία θέλει να επαναλάβει την οικολογική καταστροφή που παρατηρήθηκε στην περιοχή της Χερσώνας το περασμένο καλοκαίρι, όταν οι δυνάμεις της ανατίναξαν το φράγμα Kakhovka, δημιουργώντας μαζικές πλημμύρες, είπε σύμφωνα με το Bloomberg.

“Τώρα δεν απειλείται μόνο η Ουκρανία, αλλά και η Μολδαβία, καθώς το νερό δεν θα σταματήσει μπροστά από τους συνοριακούς σταθμούς”, δήλωσε ο Ζελένσκι.

Στη Ρουμανία, τα τελευταία συντρίμμια του μη επανδρωμένου αεροσκάφους εντοπίστηκαν αργά την Πέμπτη και ξεκίνησε έρευνα, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της χώρας στην ιστοσελίδα του.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν μια δυνατή έκρηξη, αλλά δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Η Ρουμανία και η Πολωνία, αμφότερες μέλη του ΝΑΤΟ, έχουν αναφέρει ότι ο εναέριος χώρος τους παραβιάστηκε ή το έδαφός τους χτυπήθηκε με συντρίμμια ως αποτέλεσμα των ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων στην Ουκρανία.

Η Ρωσία έχει εντείνει αυτές τις επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες. Έχει επανειλημμένα βομβαρδίσει τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο, κοντά στα κοινά τους σύνορα, και έχει βάλει στο στόχαστρο την πρωτεύουσα, το Κίεβο, καθώς και εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και εγκαταστάσεις σε λιμάνια, σε μια προσπάθεια να παραλύσει την οικονομία.

Ο στρατός της Ουκρανίας κατέρριψε κατά τη διάρκεια της νύχτας 58 μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Shahed και 26 πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων κρουζ και βαλλιστικών, που εκτοξεύτηκαν από τη Ρωσία και την κατεχόμενη Κριμαία, δήλωσε την Παρασκευή στο Telegram ο διοικητής αεράμυνας Μίκολα Όλεστσουκ.

Related posts

Ο Λούλα “στενοχωρήθηκε” που δε συναντήθηκε με το Ζελένσκι στην G7

admin

ΗΠΑ: Έφθασαν οι Αμερικανοί κρατούμενοι που αφέθηκαν ελεύθεροι από το Ιράν

admin

GES2023 – Μ. Δεμερτζή: Τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών θα αλλάξουν το γεωπολιτικό παιχνίδι

admin

Ουκρανία: Η ειδική ομάδα “Akhmat” των Τσετσένων εξαπέλυσε επίθεση στα ανατολικά

admin

GM: Η συμφωνία με την ένωση εργαζομένων φέρνει επενδύσεις 13 δισ. δολαρίων

admin

Κίνα: Ετήσια αύξηση 9,2% κατέγραψαν οι πωλήσεις ημιφορτηγών για τον μήνα Νοέμβριο

admin

Τηλεφωνική επικοινωνία Νετανιάχου με Μπάιντεν

admin

Η Τουρκία προειδοποίησε τη Ρωσία μετά το περιστατικό με το πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα

admin

Μακρόν στην G7: Η παρουσία του Ζελένσκι στη σύνοδο κορυφής “μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι”

admin