Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Βρετανία παραχωρεί μακροχρόνια πρόσβαση σε επενδυτικά και αμοιβαία κεφάλαια χρηματαγορών της ΕΕ

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα παραχωρήσει μακροχρόνια πρόσβαση στην εσωτερική αγορά σε επενδυτικά κεφάλαια και σε αμοιβαία κεφάλαια χρηματαγορών της ΕΕ που χρησιμοποιούν Βρετανοί επενδυτές, και μάλιστα χωρίς νέες κοστοβόρες απαιτήσεις, όπως οι υποχρεωτικές αξιολογήσεις αποτίμησης.

Τα αμοιβαία κεφάλαια που είναι εισηγμένα στις αγορές του Δουβλίου και του Λουξεμβούργου χρησιμοποιούνται ευρέως από επενδυτές στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων ανησυχούν ότι η απόκτηση μακροχρόνιας πρόσβασης στη Βρετανία μετά το Brexit θα μπορούσε να συνοδεύεται από επαχθείς νέες απαιτήσεις, όπως η επανεκτίμηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων που περιλαμβάνουν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Υπηρεσιών της Βρετανίας Μπιμ Αφολάμι δήλωσε ότι μετά από λεπτομερή αξιολόγηση, η κυβέρνηση διαπίστωσε ότι τα επενδυτικά κεφάλαια της ΕΕ είναι “ισότιμα”, που σημαίνει ότι λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες της χώρας που είναι αρκετά ισχυροί ώστε να προστατεύουν τους Βρετανούς επενδυτές.

“Η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να απαιτήσει από τα κεφάλαια που αξιολογούνται ότι συμμορφώνονται με τυχόν πρόσθετες απαιτήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στο πλαίσιο του προσδιορισμού τους ως ισότιμα”, δήλωσε ο Αφολάμι σε ανακοίνωσή του.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι χρειαστεί η θεσμοθέτηση παράγωγου δικαίου για την εφαρμογή της απόφασης “ισοτιμίας”.

Το νέο πλαίσιο αντικαθιστά το σύστημα προσωρινής άδειας πρόσβασης, το οποίο επρόκειτο να λήξει στα τέλη του 2025, αλλά τώρα θα παραταθεί κατά έναν χρόνο ώστε να δοθεί αρκετός χρόνος για την εφαρμογή της απαιτούμενης νομοθεσίας, πρόσθεσε ο Αφολάμι.

Related posts

Παραδόσεις όπλων αξίας 17 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2027 ανακοίνωσε ο Όλαφ Σολτς

admin

Σε πλήρη εξέλιξη η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με drones- Αναχαιτίσεις από την ισραηλινή αεράμυνα- Εκρήξεις ακούγονται στην Ιερουσαλήμ

admin

Γάζα: Η Στοκχόλμη σχεδιάζει συνομιλίες με Ισραήλ και ΕΕ για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας

admin

Η Tesla θα δαπανήσει περισσότερα από $500 εκατ. φέτος για να επεκτείνει το δίκτυο ταχείας φόρτισης

admin

Σομαλία: Νεκρός εργαζόμενος του ΠΟΥ σε επίθεση σε ξενοδοχείο του Μογκαντίσου

admin

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δηλώνουν ότι στοχοθέτησαν εργοστάσια όπλων

admin

Κ. Μητσοτάκης από Κάιρο: Καμία στρατιωτική επέμβαση δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια βιώσιμη πολιτική λύση

admin

Ουκρανία: Δύο νεκροί και 30 τραυματίες από πυραυλικό πλήγμα των ρωσικών δυνάμεων σε κλινική στην Ντνίπρο

admin

Γαλλία: Διαμαρτυρία φιλοζωικών οργανώσεων έξω από το Ενυδρείο του Παρισιού για το ρεβεγιόν που οργανώνει

admin