Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Σε πλήρη εξέλιξη η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με drones- Αναχαιτίσεις από την ισραηλινή αεράμυνα- Εκρήξεις ακούγονται στην Ιερουσαλήμ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ιρανική επίθεση “Αληθινή Υπόσχεση” με drones και πυραύλους κρουζ στο Ισραήλ. Τα ισραηλινά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι σειρήνες αεροπορικού βομβαρδισμού και ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στην Ιερουσαλήμ. Οι σειρήνες ήχησαν και σε πολλές πόλεις του βορείου Ισραήλ, μεταξύ των οποίων Beersheba, Dimona, Nevatim και άλλες.

Την ίδια ώρα, το δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα επικαλέστηκε η ιρανική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ ως δικαιολογία για την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Οι ΗΠΑ “πρέπει να μείνουν μακριά”, η προειδοποίηση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μόνιμη αντιπροσωπεία του Ιράν στον ΟΗΕ, “Η στρατιωτική δράση του Ιράν ήταν η απάντηση στην επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος εναντίον των διπλωματικών μας εγκαταστάσεων στη Δαμασκό”, όπως αναφέρει η σχετική ανάρτηση στο “Χ”. “Το θέμα μπορεί να θεωρηθεί λήξαν. Ωστόσο, εάν το ισραηλινό καθεστώς κάνει άλλο ένα λάθος, η απάντηση του Ιράν θα είναι σημαντικά πιο αυστηρή. […]Οι ΗΠΑ “πρέπει να μείνουν μακριά”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Αλλεπάλληλες αναχαιτίσεις




Στο μεταξύ, οι αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν ιρανικά drones που κατευθύνονταν προς το Ισραήλ, σύμφωνα με τρεις αμερικανούς αξιωματούχους που δεν αποκάλυψαν τον αριθμό των drones ή τις τοποθεσίες όπου καταρρίφθηκαν. Την ίδια ώρα, ήχοι εκρήξεων ακούστηκαν στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με μαρτυρίες, τους οποίους τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αποδίδουν σε εναέριες αναχαιτίσεις. Λίγα λεπτά πριν, οι σειρήνες είχαν ηχήσει στην πόλη.

Εξάλλου, η λιβανική φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε πυραύλους κατά του κατεχόμενου από το Ισραήλ τομέα των Υψιπέδων του Γκολάν, ενώ βρετανικά πολεμικά αεροσκάφη κατέρριψαν ιρανικά drones επάνω από περιοχές της μεθορίου Ιράκ-Συρίας, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα.

Αλί Χαμενεΐ: Το διεστραμμένο καθεστώς θα τιμωρηθεί

“H Αληθινή Υπόσχεση” -η ευρείας κλίμακας επίθεση του Ιράν με UAV – αποτελεί “μέρος της τιμωρίας του Ισραήλ” για τα “πολυάριθμα εγκλήματά του”, ανακοίνωσαν, νωρίτερα, οι Φρουροί της Επανάστασης, όπως μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση. Εξάλλου, ο ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, ο Αλί Χαμενεΐ, διεμήνυσε εκ νέου απόψε ότι το Ισραήλ θα “τιμωρηθεί”, σε βίντεο που διανεμήθηκε από τις υπηρεσίες του μέσω X (του πρώην Twitter).

“Το διεστραμμένο καθεστώς θα τιμωρηθεί”, ανέφερε ο Αλί Χαμενεΐ στο βίντεο που διαρκεί ενάμισι λεπτό και είναι εμφανώς απόσπασμα της ομιλίας την οποία εκφώνησε την Τετάρτη.

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν νωρίτερα δήλωσαν ότι έχουν εκτοξεύσει δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη αλλά και βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον συγκεκριμένων στόχων στο Ισραήλ. Απειλούν ακόμη ότι η επιχείρηση “Αληθινή υπόσχεση” αποτελεί μέρος της τιμωρίας για τα ισραηλινά εγκλήματα. Ο Νετανιάχου, αυτή την ώρα, συγκαλεί πολεμικό υπουργικό συμβούλιο στο αρχηγείο του.

Ειδικός που έδωσε συνέντευξη στο Channel12, ο στρατηγός εν αποστρατεία Amos Yadlin, λέει ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με 20 κιλά εκρηκτικών το καθένα και ότι η αεράμυνα του Ισραήλ είναι έτοιμη να τα καταρρίψει.

Η Τεχεράνη απειλεί με “σθεναρή απάντηση” τις χώρες που θα ανοίξουν τον εναέριο χώρο τους για ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν

Ο υπουργός Αμυνας του Ιράν δήλωσε ότι αν οποιαδήποτε χώρα ανοίξει τον εναέριο χώρος της ή το έδαφός της για επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Ιράν, “θα λάβει την σθεναρή απάντηση της Τεχεράνης”, μετέδωσε το ιρανικό ειδήσεων πρακτορείο Mehr.

Νετανιάχου: Όποιος μας βλάψει, θα τον βλάψουμε κι εμείς. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας από κάθε απειλή




“Πολίτες του Ισραήλ, τα τελευταία χρόνια, και ακόμη περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες, το Ισραήλ προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μιας άμεσης επίθεσης από το Ιράν”, αναφέρει σε δήλωση με βίντεο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.”Τα αμυντικά μας συστήματα έχουν αναπτυχθεί και είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Το κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό, οι IDF είναι ισχυρές”.

“Εκτιμούμε τις ΗΠΑ που στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ, καθώς και την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και πολλών άλλων χωρών”.

“Καθιέρωσα μια ξεκάθαρη αρχή – όποιος μας βλάψει, θα τον βλάψουμε κι εμείς. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας από κάθε απειλή και θα το κάνουμε με ηρεμία και αποφασιστικότητα”.

“Γνωρίζω ότι και εσείς, οι πολίτες του Ισραήλ, διατηρείτε την ψυχραιμία σας. Σας προτρέπω να ακούσετε τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου”.”Μαζί στεκόμαστε και με τη βοήθεια του Θεού, μαζί θα νικήσουμε όλους τους εχθρούς μας”, είπε  ο Νετανιάχου.

- TheToc

Related posts

Γάζα: Απογοητευμένο το Πεκίνο από το βέτο των ΗΠΑ σε πρόταση ψηφίσματος του ΟΗΕ

admin

Μεξικό: 3 νεκροί, 10 τραυματίες σε βομβιστική επίθεση εναντίον αστυνομικών κι εισαγγελέων

admin

Αμερικανός αξιωματούχος: Η Κίνα κατασκοπεύει τις ΗΠΑ από την Κούβα χρόνια τώρα

admin

“Ανοιχτή” στο ενδεχόμενο αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, δηλώνει η Ρίγα

admin

ΗΠΑ: Σε χαμηλό μήνα οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

admin

Ρωσία: Συνελήφθη δικηγόρος του Ναβάλνι, έρευνες σε άλλους δυο δικηγόρους του

admin

Ισπανία: Χιλιάδες διαδήλωσαν στη Μαδρίτη κατά της αμνηστίας των Καταλανών αυτονομιστών

admin

Ντομπρόβσκις: Η Ρωσία να επιστρέψει στη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά

admin

Αργεντινή: Nέο χαρτονόμισμα των 2.000 πέσο, εν μέσω ραγδαίας υποτίμησης του εθνικού νομίσματος

admin