Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Απογοητευμένο το Πεκίνο από το βέτο των ΗΠΑ σε πρόταση ψηφίσματος του ΟΗΕ

Η Κίνα εξέφρασε σήμερα τη απογοήτευσή της για την απόφαση των ΗΠΑ να μπλοκάρουν ψήφισμα του ΟΗΕ το οποίο ζητούσε να κηρυχθεί “ανθρωπιστική παύση” στις συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, με την Ουάσινγκτον να καταγγέλλει ένα κείμενο που δεν αναφέρεται “στο δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται”.

“Η Κίνα είναι βαθιά απογοητευμένη από την παρεμπόδιση από τις ΗΠΑ της υιοθέτησης από το Συμβούλιο Ασφαλείας σχεδίου απόφασης για το παλαιστινιακό”, δήλωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ.

Οι ΗΠΑ έθεσαν χθες Τετάρτη βέτο σε ένα ψήφισμα που προωθούσε η Βραζιλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με το οποίο ζητείτο να γίνουν “ανθρωπιστικές παύσεις” στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς ώστε να καταστεί εφικτή η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ψηφοφορία είχε αναβληθεί δύο φορές τις προηγούμενες ημέρες, επειδή οι ΗΠΑ προσπαθούσαν να μεσολαβήσουν ώστε να υπάρξει πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Δώδεκα μέλη του Συμβουλίου ψήφισαν υπέρ της πρότασης, ενώ η Ρωσία και η Βρετανία απείχαν.

Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ είπε ότι η Ουάσινγκτον απογοητεύτηκε επειδή στο κείμενο δεν γινόταν καμία αναφορά στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και συμπλήρωσε ότι για τη σοβαρή ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα ευθύνεται η Χαμάς.

ΠΗΓΗ: -

Διαβάστε ακόμα: 

Related posts

Ο ισραηλινός στρατός εντόπισε τούνελ και οπλισμό της Χαμάς στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

admin

Οι ΗΠΑ ξεκαθαρίζουν στο Ισραήλ: Η μελλοντική προβλήτα στη Γάζα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη χερσαία μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας

admin

Γκουτέρες: “Αναστατωμένος” από τις πληροφορίες για χρήση τεχνητής νοημοσύνης από τον ισραηλινό στρατό

admin

Τι ακριβώς εξασφάλισε ο Ερντογάν στο Βίλνιους

admin

Γερμανία: Ο αντικαγκελάριος Χάμπεκ ακύρωσε συμμετοχή σε συνέδριο στην Πορτογαλία, λόγω αντισημιτικών δηλώσεων του διοργανωτή

admin

Ισπανία: Οι συντηρητικοί προηγούνται των σοσιαλιστών στην πρόθεση ψήφου ενόψει των επικείμενων εκλογών

admin

Ο Μασκ μηνύει την OpenAI επειδή εγκατέλειψε την αποστολή “να υπηρετήσει την ανθρωπότητα”

admin

Δύο νεκροί και πέντε τραυματίες από έκρηξη σε πετρελαιοπηγή της Σιβηρίας

admin

ΟΟΣΑ: Επεκτείνονται διεθνώς τα μέτρα για την επιβάρυνση των ρυπογόνων δραστηριοτήτων

admin