Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Το πολιτικό δίκτυο του Τσαρλς Κόουκ υποστηρίζει την Νίκι Χέιλι στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα των ρεπουμπλικάνων ενόψει των εκλογών του 2024

Το συντηρητικό αμερικανικό πολιτικό δίκτυο με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο Τσαρλς Κόουκ ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, πως υποστηρίζει την Νίκι Χέιλι για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των εκλογών του 2024, δίνοντας στην πρώην κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας μια ώθηση μεταξύ των ρεπουμπλικάνων που προσπαθούν να ανταγωνιστούν το φαβορί για το χρίσμα Ντόναλντ Τραμπ.

Το πολιτικό δίκτυο του Κόουκ, το οποίο πιέζει για μειώσεις φόρων και λιγότερες κυβερνητικές κανονιστικές ρυθμίσεις, έχει κάνει σαφές ότι η ήττα του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα για το χρίσμα των ρεπουμπλικάνων αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, επιχειρηματολογώντας ότι θα χάσει τις εκλογές του Νοεμβρίου από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Ο δημοκρατικός Μπάιντεν νίκησε τον απερχόμενο ρεπουμπλικανό πρόεδρο Τραμπ στην κούρσα του 2020 για το Λευκό Οίκο.

Εκτός του ότι ελέγχει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε προεκλογικές δαπάνες, η οργάνωση Americans for Prosperity Action (AFP Action) του Κόουκ έχει προσωπικό χιλιάδων ανθρώπων σε όλη τη χώρα, οι οποίοι θα προωθούν τώρα την Χέιλι μεταξύ των εν δυνάμει ψηφοφόρων.

Δεν είναι καθόλου σαφές αν αυτή η υποστήριξη από την AFP θα αλλάξει τα δεδομένα, καθώς ο Τραμπ προηγείται των αντιπάλων του στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα κατά περισσότερο από 40 μονάδες στις περισσότερες πανεθνικές δημοσκοπήσεις. Περίπου 10% των ρεπουμπλικάνων, που θα ψηφίσουν στις προκριματικές εκλογές, υποστηρίζουν την Χέιλι, σύμφωνα με το μέσο όρο των δημοσκοπήσεων που ανακοινώνεται από τον ιστότοπο FiveThirtyEight.

Related posts

Δανία: Ο στρατός θα κινητοποιηθεί για να βοηθήσει την αστυνομία στο έργο ασφάλειας γύρω από “εβραϊκές και ισραηλινές” τοποθεσίες στην Κοπεγχάγη

admin

Ντούντα: Άνοιξε τον δρόμο για πυρηνικά στο έδαφος της Πολωνίας

admin

Ιταλία-Κακοκαιρία: 36.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

admin

Ο Τραμπ λέει πως δεν έχει διαβάσει το Mein Kampf του Χίτλερ και επιτίθεται ξανά στους μετανάστες

admin

Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Κατάφωρη η “υποκρισία” της Δύσης στις παραβιάσεις του Ισραήλ

admin

Ιράν: Οι εκρήξεις σε αγωγό φυσικού αερίου προκλήθηκαν από “ενέργειες δολιοφθοράς”, δήλωσαν οι αρχές

admin

A. Μπλίνκεν: Έντονη ανησυχία για τις συγκρούσεις κατά μήκος του νότιου συνόρου του Λιβάνου με το Ισραήλ

admin

Ο Λευκός Οίκος κάνει λόγο για “σοβαρές” συζητήσεις για “παύση” των εχθροπραξιών στη Γάζα

admin

Evergrande: Η μονάδα EV εκδίδει νέες μετοχές για να συγκεντρώσει $2,67 δισ.

admin