Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Κατάφωρη η “υποκρισία” της Δύσης στις παραβιάσεις του Ισραήλ

Η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) κατηγόρησε χθες Πέμπτη τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους πως δεν ασκούν καμιά κριτική για τις παραβιάσεις στις επιχειρήσεις του στρατού του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

“Η αντίδραση της Ουάσιγκτον και –με λιγοστές εξαιρέσεις– των ευρωπαϊκών πρωτευουσών στις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα από την 7η Οκτωβρίου είναι η σιωπή”, τονίζεται σε σχόλιο της ΜΚΟ.

“Πού είναι η ξεκάθαρη καταδίκη καθώς σφίγγει σκληρά ο δεκαεξαετής αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας, που ισοδυναμεί με συλλογική τιμωρία, έγκλημα πολέμου;”

Πού είναι “η αγανάκτηση” για τις δηλώσεις ισραηλινών ηγετών με σκοπό να “θολώσουν την κεφαλαιώδη διάκριση ανάμεσα σε αμάχους και μαχητές στη Γάζα” καθώς “διατάσσουν ακόμη πιο εντατικούς βομβαρδισμούς αυτής της πυκνοκατοικημένης περιοχής, μετατρέποντας ολόκληρα τετράγωνα συνοικιών σε συντρίμμια;” διερωτάται η ΜΚΟ.

“Πού είναι οι σαφείς και αναμφισβήτητες εκκλήσεις στο Ισραήλ να τηρήσει τους διεθνείς κανόνες στην επίθεση του στη Γάζα, πόσο μάλλον για λογοδοσία;”

Σύμφωνα με το σχόλιο του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που υπογράφεται από τον Τομ Πόρτεους, υποδιευθυντή προγράμματός, το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο επιβάλλει οι άμαχοι να προστατεύονται και υποτίθεται πως ισχύει “για όλα” τα κράτη.

Ο κ. Πόρτεους αναφέρθηκε στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπου θυμίζει πως οι δυτικές χώρες επέμειναν στη σημασία που έχει η τήρηση των κανόνων πολέμου στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν διεθνή υποστήριξη στο Κίεβο και να απομονώσουν τη Μόσχα.

“Η υποκρισία και τα δυο μέτρα και τα δυο σταθμά των δυτικών κρατών είναι κατάφωρα και προφανή”, σύμφωνα με το σχόλιό του.

Επέμεινε στο γεγονός ότι έτσι εγείρεται ο κίνδυνος να υπονομευτεί η κοπιώδης δουλειά οργανώσεων ανθρωπιστικής βοήθειας και υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και κάποιων χωρών, “για να ενισχυθούν και να τυποποιηθούν οι κανόνες για την προστασία των αμάχων” στους πολέμους σε όλο τον κόσμο.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ

Related posts

Καναδάς: Ανακοίνωσαν ότι χωρίζουν ο πρωθυπουργός Τριντό και η σύζυγός του Σοφί

admin

Λουκασένκο: Δεν είμαι ο τελευταίος δικτάτορας στην Ευρώπη

admin

Γ. Στόλτενμπεργκ:Οι ΗΠΑ πρέπει να παραδώσουν στην Ουκρανία “όσα υποσχέθηκαν”

admin

Ουγκάντα: Στους 41 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση σε σχολείο

admin

ΗΠΑ: Ο “τραμπικός” πρόεδρος της Βουλής αρνείται να θέσει το ν/σ για Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν σε ψηφοφορία

admin

Σύγκρουση στρατιωτικών αεροσκαφών σε αμερικανική βάση στο Γκουάμ

admin

Τουρκία: Ο Χακάν Φιντάν θα επισκεφθεί τη Ρωσία

admin

ΗΠΑ: Το Ισραήλ θα πρέπει να λάβει κάθε μέτρο ώστε να διακρίνει τους Παλαιστίνιους αμάχους από τους μαχητές της Χαμάς

admin

Μεσανατολικό: Συγγενείς θυμάτων της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ συναντήθηκαν με τον εισαγγελέα του ΔΠΔ

admin