Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η Binance και ο CEO, Changpeng Zhao παραδέχτηκαν την ενοχή τους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 23:55

Η Binance Holdings Ltd. και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Changpeng Zhao παραδέχθηκαν την ενοχή τους σήμερα για κατηγορίες που περιλαμβάνουν τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και παραβιάσεις των αμερικανικών κυρώσεων, επιτρέποντας έτσι την πραγματοποίηση συναλλαγών με τη Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές ομάδες, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που σχεδιάστηκε για να συνεχίσει να λειτουργεί το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων. 


 


Η Binance συμφώνησε να παραδεχθεί την ενοχή της για ποινικές κατηγορίες και να πληρώσει περισσότερα από 4 δισ. δολ. σε πρόστιμα, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

Ο Changpeng Ζάο από την πλευρά του συμφώνησε να παραιτηθεί και να πληρώσει πρόστιμο 50 εκατ. δολ. στο πλαίσιο του διακανονισμού. Ο  Ζάο εμφανίστηκε σε δικαστήριο στο Σιάτλ την Τρίτη για να παραδεχθεί την ενοχή του. 

Η συμφωνία, στην οποία συμμετέχουν επίσης το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης στα Εμπορεύματα, ολοκληρώνει μια πολυετή έρευνα των αμερικανικών αρχών στις δραστηριότητες της εταιρείας. 

Οι παραβιάσεις της Binance περιλαμβάνουν την αποτυχία πρόληψης και αναφοράς ύποπτων συναλλαγών με τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων των Ταξιαρχιών Al-Qassam της Χαμάς, της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών. Η Binance επέτρεψε τουλάχιστον 1,1 εκατ. συναλλαγές, αξίας άνω των 898 εκατ. δολ. με πελάτες στο Ιράν, σύμφωνα με έγγραφα που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο. 

“Η Binance έγινε το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο εν μέρει λόγω των εγκλημάτων που διέπραξε – τώρα πληρώνει μια από τις μεγαλύτερες εταιρικές ποινές στην ιστορία των ΗΠΑ”, αναφέρει ο Γενικός Εισαγγελέας Merrick Garland σε δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα. 

“Η Binance έκανε τα στραβά μάτια στις νομικές της υποχρεώσεις επιδιώκοντας το κέρδος”, αναφέρει από την πλευρά της η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen σε σχετική ανακοίνωση. “Οι εσκεμμένες αποτυχίες της επέτρεψαν τη ροή χρημάτων σε τρομοκράτες, κυβερνοεγκληματίες και άτομα που κακοποιούν παιδιά, μέσω της πλατφόρμας της”.

Related posts

Συνάντηση Ιμάμογλου – Παχατουρίδη στο Βόσπορο

admin

ΗΠΑ: Οριακή αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής το Φεβρουάριο

admin

Bloomberg: Οι επενδυτές εγκαταλείπουν τις προνομιούχες μετοχές λόγω της αυξανόμενης ανησυχίας για την υγεία των περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ.

admin

Ηγέτης Τουρκοκυπρίων: Δεν έχει βρεθεί κοινό έδαφος για επανέναρξη συνομιλιών στο Κυπριακό

admin

Ρωσική FSB: “Αποτρέψαμε νέα τρομοκρατική επίθεση στη Σταυρούπολη” – Τρεις συλλήψεις

admin

Γερμανία: Ο Ζελένσκι τιμήθηκε με το βραβείο “Καρλομάγνος” στο Άαχεν

admin

Αραβικός Σύνδεσμος: Ζητά παύση των “στρατιωτικών επιχειρήσεων” στη Γάζα και άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων

admin

Μεσανατολικό: Νεκροί από ισραηλινά πυρά τρεις Παλαιστίνιοι που εξαπέλυσαν επίθεση σε εβραϊκό οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

admin

Ισραήλ: Μια “ελαφριά ζάλη” που οφείλεται σε αφυδάτωση οδήγησε στο νοσοκομείο τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου

admin