Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ένας νεκρός και 14 τραυματίες από πυροβολισμούς στην παρέλαση των νικητών του Super Bowl στο Κάνσας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23:59

Ένας νεκρός και 14 τραυματίες, εκ των οποίων τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός επεισοδίου με πυροβολισμούς στο τέλος της πανηγυρικής παρέλασης στο Κάνσας για την κατάκτηση του τίτλου στο φετινό Super Bowl (τον τελικό του πρωταθλήματος αμερικανικού ποδοσφαίρου) από την ομάδα των Kansas City Chiefs.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ανέφερε πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι εννέα νοσηλεύονται τραυματισμένοι. Εξ αυτών, η κατάσταση τριών τραυματιών χαρακτηρίζεται “κρίσιμη”, πέντε νοσηλεύονται σε “σοβαρή κατάσταση”, ενώ ένας είναι ελαφρά τραυματισμένος. Άλλοι πέντε άνθρωποι αναζήτησαν ιατρική φροντίδα, είπε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, επισημαίνοντας πως δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο τραυματισμός τους προκλήθηκε από πυροβολισμό.

Ο δήμαρχος του Κάνσας Σίτι ενημέρωσε πως όλα τα μέλη της αποστολής των Kansas City Chiefs – συμπεριλαμβανομένων αθλητών, προπονητών και λοιπού προσωπικού – είναι ασφαλή.

Η τοπική αστυνομική διεύθυνση ανακοίνωσε πως δύο ύποπτοι, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν όπλα, προσήχθησαν και ανακρίνονται.

Δύο ένοπλοι συνελήφθησαν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το Τσίλντρενς Μέρσι Κάνσας Σίτι δεχόταν επίσης ασθενείς από το περιστατικό, αλλά δεν μπορούσε να γνωστοποιήσει τον αριθμό των τραυματιών, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του νοσοκομείου Λίσα Ογκουστίν.

“Πυροβολισμοί ακούστηκαν δυτικά του σταθμού Γιούνιον κοντά στο γκαράζ και πολλοί άνθρωποι χτυπήθηκαν”, ανέφερε η αστυνομία του Κάνσας σε μια πρώτη ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X. “Δύο ένοπλοι είναι υπό κράτηση για περισσότερη έρευνα”.

Βίντεο αυτόπτη μάρτυρα που δημοσιεύτηκε στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνει πανδαιμόνιο έξω από το σταθμό με δεκάδες ένστολους αστυνομικούς και δεκάδες περαστικούς να έχουν τραπεί σε φυγή προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Ο κυβερνήτης του Μιζούρι Μάικ Πάρσον και η σύζυγός του ήταν παρόντες όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό, αλλά ήταν ασφαλείς μετά το περιστατικό, ανέφερε ανάρτηση στο Χ, ευχαριστώντας τις Αρχές επιβολής του νόμου για την απάντησή τους. Η Κυβερνήτης του Κάνσας Λόρα Κέλι ήταν επίσης παρούσα στη συγκέντρωση όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί.

Related posts

Η JP Morgan ετοιμάζει “ChatGPT για επενδύσεις”

admin

Ισραήλ: Ο στρατός θα πλήξει στόχους της Χαμάς “όπου και αν τους βρει, ακόμη και στη νότια Λωρίδα της Γάζας”

admin

Google: Προχωρά σε νέο κύμα απολύσεων το τρέχον έτος

admin

Ebury για συνεδρίαση Fed: “Δεν αναμένουμε αλλαγή της επιτοκιακής πολιτικής”

admin

Λονδίνο και Ελσίνκι ανακοίνωσαν την διακοπή της χρηματοδότησης της υπηρεσίας αρωγής των Ηνωμένων Εθνών

admin

Γάζα: 4.137 Παλαιστίνιοι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας

admin

Πορτογαλία: Ξεπέρασαν τα 8 εκατομμύρια οι τουρίστες στο α΄ εξάμηνο

admin

Βρετανία: Ο Τζούλιαν Ασάνζ “θα πεθάνει” εάν εκδοθεί, προειδοποιεί η σύζυγός του

admin

Ρωσία: Οι μισθοί του στρατιωτικού προσωπικού θα αυξηθούν κατά 10,5% από την 1η Οκτωβρίου

admin