Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση

Χθες, όπως έγραψε ο Αλέξης Χαρίτσης στο X, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε νέα ερώτηση στην υπουργό Εσωτερικών για τον δήμαρχο Βόλου. Είχε προηγηθεί μια έναν μήνα πριν, με την οποία ζητούσε να μάθει αν θα του γίνει πειθαρχικός έλεγχος, αλλά δεν πήρε ποτέ απάντηση. Θα συμφωνήσω με την αξιωματική αντιπολίτευση, σύσσωμο το πολιτικό σύστημα – κι όχι μόνο αυτοί που ο Μπέος αποκαλεί «κοπρίτες» – θα πρέπει κάποια στιγμή να στηλιτεύσει  τη χυδαιοποίηση της πολιτικής ζωής και τους τραμπουκισμούς του.

Παράδοξα

«Ο κ. Κασσελάκης μόνο ενωτικός είναι. Τους τείνει κάθε μέρα χείρα φιλίας» είπε η Θεοδώρα Τζάκρη για τον νέο «μακράς πνοής» αρχηγό της. Και μετά εξήγησε ότι η ίδια πιστεύει πως είναι επιβεβλημένο  να προχωρήσουν «χωρίς δισταγμό» στις διαγραφές. Αφήνοντας στην άκρη το εμφανές παράδοξο, της ενότητας με διαγραφές, θα έλεγα ότι το να είσαι αρχηγός μακράς πνοής είναι σαν να είσαι κυρία. Αν χρειάζεσαι άλλους να το επισημάνουν, δεν είσαι.

Αποψη

Μια κι ο Αδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την άποψη του κοινού για τη θέση του πως «δεν μπορεί να είσαι η Τζάκρη, ΠΑΣΟΚ από γεννησιμιού σου, και να μιλάς για ανελέητη διαγραφή Φίλη, Σκουρλέτη κ.ά» γιατί είσαι «η αρχιπασόκα, η πρασινοφρουρού, η γυναίκα που έχει ψηφίσει τρία μνημόνια», να πω ότι ένα δίκιο το έχει. Αλλά αυτά συμβαίνουν στα κόμματα που κάνουν μεταγραφές όπως θα αγόραζε κανείς πατατάκια από το σουπερμάρκετ.

Ελεγκτές

Τα μέτρα για τη φοροδιαφυγή που φέρνει το νέο νομοσχέδιο αφήνουν «τους ελεγκτές να κυνηγήσουν τα μεγάλα ψάρια» δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης προς υπεράσπισή του. Δηλαδή, τους αφήνει «να κοιτάξουν μήπως αυτός που δηλώνει 30.000 θα έπρεπε να δηλώνει 60.000. Τώρα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό, γιατί ξέρουμε ότι δεν χρειάζεται να εστιάσουν στους υπόλοιπους 550.000». Αρα, οι τελευταίοι μπορούν να βγάζουν όσα θέλουν, αρκεί να δηλώνουν τουλάχιστον 10.920 ευρώ;

Related posts

Τουρκικές επενδύσεις «ήπιας ισχύος»

admin

Τσιάρας: Ο βιασμός ανηλίκου τιμωρείται με μία ποινή, τα ισόβια

admin

Οκτάι: Δεν θα μείνουν αναπάντητες οι προκλητικές ενέργειες των Ελληνοκυπρίων

admin

Ανδρουλάκης: «Όλα πολύ καλά» και εκρήξεις στην Αγχίαλο δεν πάνε μαζί κ. Μητσοτάκη

admin

Μύδροι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα κατά της βίας των ανηλίκων

admin

Δύο ώρες με τον Ερντογάν στην τουρκική πρεσβεία

admin

Εύα Καϊλή: Μεταφέρθηκε σε άλλες φυλακές στις Βρυξέλλες

admin

Μίνα Γκάγκα: Ερχονται καινούρια επικαιροποιημένα εμβόλια το φθινόπωρο

admin

Τσαβούσογλου: Αμφισβητούμενη η κυριαρχία των νησιών στο Αιγαίο

admin