Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Πρόταση στην Ελλάδα για παροχή ενέργειας από πυρηνικό εργοστάσιο – Δεν χρειαζόμαστε εμπλοκή τρίτων στον διάλογο

Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν αρκετή γνώση, εμπειρία και αποφασιστικότητα να επιλύσουν τα μεταξύ τους ζητήματά φιλικά, χωρίς να χρειάζεται παρέμβαση τρίτων, ανέφερε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, μία ημέρα μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα και τις συνάντήσεις που είχε με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Ο Τ. Ερντογάν, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε ότι η επίσκεψή του στην Ελλάδα έγινε σε “πολύ θετική ατμόσφαιρα”, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να ανοίξει νέα σελίδα στις σχέσεις μεταξύ των δύο γειτόνων.

Επεκτείνουμε τη συνεργασία μας στην ενέργεια και σε άλλους τομείς, τόνισε ακόμη ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, συμπληρώνοντας ότι η Άγκυρα προσπαθεί να αναπτύξει συνεργασία με την Ελλάδα στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, παρέχοντας στη χώρα μας τη δυνατότητα να αντλεί ενέργεια από πυρηνικό εργοστάσιο που κατασκευάζεται στην επαρχία της Σινώπης, στις τουρκικές ακτές στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε ακόμη λόγο για “θετική προσέγγιση” του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο ζήτημα των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν απέφυγε ωστόσο και πάλι έναν “προειδοποιητικό” τόνο στη σχετική αποστροφή του.

“Όπως δεν έχουμε καμία πρόθεση να αμφισβητήσουμε τα νόμιμα δικαιώματα κανενός, ταυτόχρονα η βούλησή μας να μην επιτρέψουμε την παραβίαση των δικών μας δικαιωμάτων μας είναι ισχυρή”, ανέφερε.

“Πιστεύουμε ότι με τη δίκαιη κατανομή, μπορούμε όλοι να επωφεληθούμε από τη Μεσόγειο”, συνέχισε ο ισλαμοσυντηρητικός ηγέτης της Τουρκίας.

Ο Τ. Ερντογάν αναφέρθηκε και στο ζήτημα της Παλαιστίνης, σημειώνοντας ότι ανέφερε στον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη: “Θα θέλαμε να δούμε την Ελλάδα στο πλευρό της Παλαιστίνης (στην ψηφοφορία στον ΟΗΕ). Θα ευχόμασταν να μην είχατε επιλέξει την αποχή από την ψηφοφορία”.

Related posts

Ιράν – αεροπορικό πλήγμα στη Συρία: Η Τεχεράνη κατηγορεί το Ισραήλ και απειλεί με αντίποινα

admin

Πώς θα μπορούσε η Κίνα να κατευνάσει τις εντάσεις ανάμεσα στο Ιράν και το Πακιστάν

admin

“Μια πολύ θλιβερή ημέρα για την Αμερική”, δήλωσε ο Τραμπ μετά την απαγγελία κατηγοριών εις βάρος του

admin

Πώς βλέπουν οι επενδυτές τις ισπανικές εκλογές

admin

Σουδάν: Τουλάχιστον 40 νεκροί από αεροπορικό βομβαρδισμό σε αγορά του νότιου Χαρτούμ

admin

Γαλλία: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν

admin

Η Μολδαβία μπλοκάρει την πρόσβαση σε περισσότερους από 20 ρωσικούς ενημερωτικούς ιστότοπους

admin

Επιτόκια: Αμφίρροπη η συνεδρίαση της ΕΚΤ την ερχόμενη Πέμπτη – Οι δύο γραμμές στο Διοικητικό Συμβούλιο

admin

Στέψη Καρόλου Γ’: Βασιλείς, παγκόσμιοι ηγέτες και αξιωματούχοι στη δεξίωση στο Μπάκιγχαμ

admin