Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Σουδάν: Τουλάχιστον 40 νεκροί από αεροπορικό βομβαρδισμό σε αγορά του νότιου Χαρτούμ

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και δεκάδες τραυματίστηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό με στόχο μια υπαίθρια αγορά στο νότιο Χαρτούμ.

Αυτή ήταν μια από τις πιο πολύνεκρες αεροπορικές επιθέσεις με θύματα αμάχους στην πρωτεύουσα του Σουδάν, που μαστίζεται από τον πόλεμο εδώ και σχεδόν πέντε μήνες και όπου εντείνονται οι συγκρούσεις σε κατοικημένες περιοχές.

Από τις 15 Απριλίου, ο πόλεμος για την εξουσία μεταξύ του στρατού υπό την ηγεσία του στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ αλ-Μπουρχάν και των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης ( (FSR) που διοικούνται από τον στρατηγό Μοχάμεντ Χαμντάν Νταγκλό, έχει αφήσει πίσω του 7.500 νεκρούς και σχεδόν πέντε εκατομμύρια εκτοπισμένους και πρόσφυγες.

Ο πραγματικός απολογισμός είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερος επειδή πολλές περιοχές της χώρας είναι εντελώς αποκομμένες από τον κόσμο, κυρίως το Νταρφούρ, στα δυτικά που συνορεύουν με το Τσαντ, και τα δύο στρατόπεδα αρνούνται να κοινοποιήσουν τις απώλειές τους.

Οι σημερινοί βομβαρδισμοί από τον στρατό, τον μοναδικό με μαχητικά αεροσκάφη σε αυτή τη σύγκρουση, άρχισαν νωρίς το πρωί στην αγορά της συνοικίας Κούρο, στα νότια του Χαρτούμ.

Η επιτροπή αντίστασης αυτής της συνοικίας, μια από τις φιλοδημοκρατικές ομάδες που έχουν οργανώσει αλληλοβοήθεια μεταξύ των κατοίκων από την αρχή του πολέμου, κατήγγειλε μια “σφαγή”.

- - ΜΠΕ

Related posts

Η Αργεντινή καταδικάζει την ισραηλινή επίθεση σε προσφυγικό καταυλισμό στη Λωρίδα της Γάζας

admin

Αυξάνονται οι περιπολίες της αστυνομίας σε Βρυξέλλες και Αμβέρσα για προστασία των εβραϊκών ιδρυμάτων

admin

Γερμανία: Ισχυρή επιδείνωση του οικονομικού κλίματος τον Μάιο (ZEW)

admin

Η Ουκρανία εξετάζει το ενδεχόμενο πρόσκλησης της Ρωσίας σε ειρηνευτική σύνοδο κορυφής

admin

Ο βρετανικός οργανισμός UKMTO αναφέρει περιστατικό 60 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Άντεν της Υεμένης

admin

Ο Λόιντ Όστιν έφθασε στο Κίεβο – Εξέφρασε την αμερικανική υποστήριξη “για μεγάλο χρονικό διάστημα”

admin

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης από υφυπουργός Πολιτισμού

admin

Προχωρά το σχέδιο για ένα παναφρικανικό σύστημα πληρωμών

admin

Ισραήλ – Γάζα: Επαφές στο Παρίσι ανάμεσα σε ΗΠΑ, Αίγυπτο, Κατάρ και Ισραήλ με θέμα συμφωνία για ανακωχή και απελευθέρωση των ομήρων

admin